• Bess

    Datorns fläkt går på högvarv?!

    Åh, så jag är inte ensam! Fläkten på min lap top går också alltid på högvarv. Vad kan man göra åt sånt då? Den har alltid låtit så, alltså ända sen den var ny för 2 år sen.

  • Bess
    Joico skrev 2009-12-19 23:49:43 följande:
    Var har du laptopen när du kör den? På bord, i knät, i soffan, på sängen?Blir den varm? Låter (dvs snurrar) den jämt eller bara då o då?
    Jag har den alltid på köksbordet. Så det är fritt runt omkring den.
    Aquilon skrev 2009-12-20 08:22:14 följande:
    En del laptops har tyvärr underdimensionerad kylning redan från början, så den stackars fläkten tvingas jobba på högvarv konstant även om det inte finns ett endaste dammkorn ivägen. Går att byta men det är rätt meckigt i en laptop
    Tror du det går att lämna in den och få det fixat? Kan det bli dyrt?

    Jag ber TS om ursäkt för att jag "tar över" tråden lite. Men våra problem e ju lite relaterade, så jag tänkte att det kanske e smartare att prata i samma tråd då.
  • Bess

    Så ni menar alltså att detta kan bero på damm i lap topen? Trots att den lät så här som ny? Den går alltid på högvarv då den e på, och ibland så skiftar den till ännu högre varv, mitt i allt liksom.
    En kompis har en exakt likadan lap top, och dom e köpta med nån veckas mellanrum. Men hennes låter inte alls så här.

    Ja jag tror att en finnig tonåring e att lita på i datorsammanhang Så jag kanske borde kolla upp var jag kan hitta en sen.

    TS: Skönt att iaf din dator har lugnat ner sig

  • Bess
    vintjej skrev 2009-12-28 13:24:28 följande:
    Bess, jag skulle gå tillbaka med affären med laptopen, om garantin fortfarande gäller. Man ska inte acceptera så hög ljudnivå från fläkten från start.Det är dock inte säkert att de kan göra något. Jag hade problem med en Compaq-burk för några år sedan. Den reparerades två gånger, de böt fläkten två ggr och den lät fortfarande lika hiskeligt efter det. Dock fick jag 1000 kr på presentkort för besväret. Så något kan man iaf få.
    Tyvärr har ju garantin gått ut
Svar på tråden Datorns fläkt går på högvarv?!