Inlägg från: arianne03 |Visa alla inlägg
  • arianne03

    Kan man få en "privat skuldsanering"? Någon med erfarenhet?

    På lyxfällan gör de ju ganska ofta dealer som att slippa räntan och bara betala kapitalskulden, men det är säkert enklare att få en sån deal om ni har en klumpsumma att betala in. Ni gör då upp ett nytt avtal helt enkelt.
    Tycker det är en jättebra idé att försöka, det värsta som kan hända är att de säger nej. Kanske även kan komma med en kompromiss om att frysa räntan ett år?

    Tror inte ni skulle få en "riktig" skuldsanering (då skulderna avskrivs helt) då era skulder är för låga (ska vara så höga att man aldrig kommer kunna betala av dem)

  • arianne03

    Anonym (TS) skrev 2009-12-29 17:39:49 följande:


    Det måste jag testa! En av de äldsta är på 25 år, de påminner nu och då, med ingen utmätning (kapitalskuld 18 888, totalskuld är lite över 60 000). Totalt har fogden kanske lyckats få 30 000 från honom på alla år. Han har haft lön, men han har så totalt gett upp tanken på att någonsin kunna bli skuldfri att han hellre ständigt gömmer sig för fogden än betalar. Jag vet ju att det skulle kunna gå, jag har räknat och sett det. Jag måste bara få till lite smarta avtal!
    Jamen där har du ju ett guldläge att erbjuda att betala 18888, och få dem att stryka räntan!
    Menar du att fogden fått 30000 totalt på alla skulder eller på denna?
Svar på tråden Kan man få en "privat skuldsanering"? Någon med erfarenhet?