Inlägg från: Stratus |Visa alla inlägg
  • Stratus

    Sytråden - maskinbroderi

    Hallå där, starta broderitråd på det här viset och inte säga något till mig.

    Ja, här broderas det inte mycket för tillfället. Först för att jag inte kom åt maskinen i mitt stökiga syrum. Och sen för att datorn med alla mina broderier kraschade. Min är hårddisken räddad efter mycket möda och stort besvär och enligt utsaga så ligger nu mina broderier på en extern hårddisk. Nu måste jag bara installera programvaran för överföring mellan dator och maskin på nya datorn... Phu.

    Efter att ha läst här så har jag också börjat irritera mig på att jag inte har några vettiga program i datorn att jobba med. Jag fick bara med programmet för överföring, jag har inte ens något bra för att titta på broderierna. Och något som irriterar mig är att jag inte kan göra text smidigt. Om jag inte har missat något väsentligt. Jag tror att nästa investering av sybehör måste bli det.

  • Stratus

    Jajaja! Du ska få hjälpa mig att göra tavlor. Jag har hittat ett passande motiv som jag nog tänker köpa, och så ska du få hjälpa mig att skriva "Hur svårt kan det va?" Det är vårat måtto på jobbet sedan ett halvår, och jag har tänkt att alla i gruppen ska få en att hänga på sitt kontor. Eller i alla fall en tjej som ska sluta nu.

  • Stratus

    Jag har en Pfaff Creative 2144 som är uppgraderad ett hack. Jag köpte den begagnad på Syfestivalen för drygt två år sedan. Jag har varit ganska nöjd med den, när den fungerar. Men förra våren så fick jag problem med skärmen (touch screen) och fick lämna in den. Den var på service i över två månader och de bytte kretskort till höger och vänster innan det löste sig. Som tur var så behövde jag bara betala servicekostnaden, och inga nya kort. Tyvärr har jag inte hunnit brodera så mycket sedan jag fick tillbaka den, eftersom vi flyttade i somras. (Hmmm, det är ju ett tag sedan nu...)

  • Stratus
    Mimmi 71 skrev 2010-01-18 14:57:46 följande:
    Vilket filformat använder du dig av, förresten?
    Ja, jag vet faktiskt inte vilket som är att föredra. DET är en fördel med mitt överföringsprogram, för det konverterar automagiskt. Alla format jag hittills testat har funkat. Bland annat PSE, DTS, HUS mm.
  • Stratus

    Jag har ett mobilt bredband som jag kan ta med.

  • Stratus

    God morgon Mimmi.

    Jag har också broderat lite i helgen,  även jag en drake. Och nu ska jag få brodera på en brudklänning som jag håller på att sy till en kompis! Vill ju inte brodera på hela klänningen, och riskera något om det blir fel. Men jag ska brodera på ett band/skärp, och jag tror att det kan bli kanonbra!

    Hur är det får man efterlysa broderier här? Eller blir man varnad då?

    Jag har också kommit på att jag måste skaffa mig något program för enkel stygnsättning. Det enda jag har idag är ett program för överföring mellan datorn och maskinen, och det är svårt att se broderierna i det. Jag ska gå och prata med Pfaff på Syfestivalen.

  • Stratus

    Oooooo, jag vill brodda!!! Problemet är att jag är inne i en period där jag väldigt lätt somnar när jag lägger barnen. När jag väl stapplade upp igår strax efter åtta så orkade jag inte. Hmm, kanske jag ska bära in maskinen i huset (mitt syrum är i garaget) ett litet tag. Och satsa på bara broddning. JA, vilken bra ide, det gör jag.

  • Stratus

    Hoppas du lyckas! Det är så tråkigt när det blir fel. Appropå fel. Jag broderade en uggla på en body och när jag sen hade sytt ihop allt så upptäckte jag att det gått en maska i tyget. Någon föreslog att jag skulle försöka brodera över maskan. Är det någon som har tips på små broderier? Pytte. Ugglan sitter på en gren med löv. Vad skulle jag kunna brodera där som passar. Ett till löv kanske... Men det måste ju vara litet.

Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi