Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden - maskinbroderi

    Fast nu fungerar det igen, verkar det som

    Städningen lägger jag åt sidan ett tag till - har klippt till 2 tröjor till som skall få brodyr på bröstet

  • Mimmi 71
    Stackhouse skrev 2010-01-07 13:41:06 följande:
    Gissa vad jag får låna nu några veckor??? :D www.janome.se/
    Häftigt!

    Första misslyckade broderiet De övriga kanske inte varit perfekta men dugliga, men denna gången åkte det i papperskorgen och ett nytt försök är på gång. Broderar en bläckfisk på singeljersey och det förra broderiet bubblade sig  något förskräckligt så att konturerna kom på fel ställe. Gör ett nytt försök med både totally stable och filmoplast tillsammans med en mindre ram. Får se om det blir bättre. Befarar dock att det blir ett likadant resultat och att understygnen inte är tillräckliga - kan det vara det problemet tror ni?
  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-01-07 14:59:52 följande:
    Jihuuu! Mitt paket har fått vingar!!
    Vad härligt - då får du den snart! Antar att du trycker på uppdateratknappen hela tiden så du vet var den är

    Sant det här med att måste misslyckas ibland. Inser att det andra försöket även det misslyckas. Får se om jag kan fundera ut hur/om man kan få till lite understygn med hjälp av stygnsättningsprogremmet. Bläckfisken som jag broderar är så söt så jag skulle vilja ha den på en tröja.
  • Mimmi 71
    Stormorsan skrev 2010-01-07 15:14:13 följande:
    Testa med plasten du använder till frottè över. (har glömt vad den heter) och filmoplast under. Jag hade samma problem när jag skulle brodera triballdrakar på en tunika av viscosejersey och bara hade filmolast under. Första försöket fastnade det och tuggade på samma ställe. Andra försöket med plasten blev broderiet perfekt.
    Hmmmm, kanske gör ett tredje försök då Andra försöket gick dock att rädda något sånär genom att stryka på broderiet efteråt. Ett ok försök som nog får bli klart iform av en vardagströja.

    Jag tycker det går rätt bra att dra bort plasten utan att behöva blöta. På handdukarna jag broderar så gör jag så. Sedan får resterna försvinna vid första ordinarie tvätt.
  • Mimmi 71
    Stormorsan skrev 2010-01-07 15:38:47 följande:
    Använder du fixram?
    Har inte kommit så långt ännu Funderade på detta när jag satte fast tyget med filmoplast. Vet inte om det finns inbyggt i maskinen (tror inte detta) och då måste man väl importera en sådan någonstans ifrån. Var kan man i så fall hitta det?
  • Mimmi 71

    Asch, det blir ett tredje försök innan jag syr ihop tröjan. Vet ju att jag kommer att störa mig på broderiet om jag inte får till det som jag vill ha det. Får se om det blir bättre med Solvy på ivansidan.

  • Mimmi 71

    Fast det är ju inte så slinkig trikå - det är brun jersey med lycra från Jny. Tycker den är rätt så stadig. Tror det beror på broderiet som nästan helt saknar understygn. Skall testa med ett annat mönster.

    Kan förövrigt erkänna att jag blev supernöjd med både den broderade hoodien och matchande manchesterbyxorna. Lillemannen får vara mannekäng imorgon så kommer lite bildbevis i bloggen.

  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-01-08 11:24:35 följande:
    Den har kommit den har kommit!!!! Nu ska jag bara trotsa -17 och få igång bilen.
    Då har du lite att göra i helgen! Grattis!!!! Tänk att materiella ting kan göra en så lycklig
  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-01-08 14:25:08 följande:
    Tackar! Oh boy, man blir ju löjlig. Så kul det här och märker att den jobbar lite annorlunda mot min gamla.
    Har du varit och hämtat den nu?

    På vilket sätt arbetar den annorlunda tycker du?

    Har precis varit ute (brrrr) och fotat lite kläder och bloggen uppdateras inom kort.
  • Mimmi 71
    Så här ser det ut när jag söker mitt paket med brodertråd på US Mail - det verkar som de är på väg, eller vad anser ni?

    Your item cleared customs at 10:13 AM on January 8, 2010. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.

    Detailed Results:
    Bullet Out of Foreign Customs, January 08, 2010, 10:13 am Bullet Into Foreign Customs, January 03, 2010, 6:05 pm Bullet Arrived Abroad, January 03, 2010, 6:05 pm, SWEDEN Bullet International Dispatch, December 22, 2009, 8:43 pm, FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099 Bullet Arrival Bullet Electronic Shipping Info Received, December 16, 2009
Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi