Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden - maskinbroderi

    GOBLIgobli skrev 2010-01-09 11:18:06 följande:
    Jadå och gud vad jag krångalde med att få usb-köret att funka! Sysidan är fö helt toppen, där hittade jag svar.Den syr med ett helt annat flyt än min gamla och går iofs igång mycket långsammare, alldeles i början av ett "moment". Men sen matar den på fint.Nu ska jag kolla upp ett stygnsättningsprogram som jag inte använt förut och se om jag får till det. Digitizern har jag inte fått än, Patrik skulle eftersända den.
    Läste din fråga på Sysidan

    Ja, maskinen är lite långsam, framförallt displayen när man startar upp den samt när maskinen skall hämta från USB tycker jag.

    Här går maskinen varm med att sy handdukar igen, var inne till den lokala affären och köpte brodertråd och stabilisering för 500:- {#lang_emotions_surprised} (fick bara några stycken) och jag som har tråd för 1300 (80 rullar) på väg hem till mig.

    Har ett så himla sött broderi på giraffer (älskar giraffer) som jag vill testa och behövde några kompletterande färger till detta förutom att den vita och svarta tråden redan har tagit slut.
  • Mimmi 71

    Åh, mina trådrullar har äntligen kommit Tyvärr hamnade de i tullen så jag får lösa ut paketet med 389 kr på posten. Sambon är iväg nu och jag hoppas att han hinner att hämta innan de stänger. Vi skall beställa tapeter också och de är prio 1 så att de hinner komma till helgen när tapetsering skall ske.

    Jag längtar efter mina trådrullar!!!

  • Mimmi 71

    Nu är de uppackade och sorterade efter färg på trådstället. Nu vill jag sy, sy, sy istället för att måla som är kvällens arbete när lillemannen har somnat.

  • Mimmi 71

    Det blev inget målande för mig igårkväll, men ingen sömnad heller. Lillemannen var svårsövd och då blev det min lott att försöka natta honom då sambon renoverade vardagsrum. Nu sitter jag på jobbet men vill inget annat än hem och sy Har laddat maskinen med ett härligt broderi med giraffer som jag skall testa på en tröja till lillemannen. Nu har jag ju inte direkt ont om fäger på sytråden.  På ärmen blir det en eget stygnsatt "nyfiQen".

    Kan för övrigt berätta dagmamman sa att lillemannen var väldigt stolt över sin nya tröja med bläckfisk på igår. Tredje försöket med bläckfisken blev heller inte riktigt bra, men blev ihopsydd iallafall. Lite strykjärn åtgärdade bubbligheten och att konturerna inte helt är i rätt läge är det ingen som ser utan närmare granskning. Fotade lite igår så det kanske kommer upp lite bevis "när dig" inom kort.

  • Mimmi 71

    Spännande, spännande!

    Har stygnsatt (automatiskt) några motiv med med Digitizer JR, som jag nu skall proovbrodera. Har ritat en söt liten nalle som skall symbolisera "nyfiQen" och sedan har jag stygnsatt min "logga" också. Får se om de går att använda.

  • Mimmi 71

    En söt liten nyfiken nalle blev det. Några små justeringar i utgångsbilden och lite i stygnsättningen så blir den nog bra. Jösses vilka möjligheter och vad kul det är när man kan stygnsätt sina egna bilder.

    Broderad nalle (egen stygnsättning)

  • Mimmi 71

    En mindre bra stygnsättning av nyfiQen logga. Men de säger ju att det är på misstagen man lär sig. Lite justeringar och trixande så får jag nog till denna också. Fick något konstigt streck mellan y och e, de övriga strecken är icke avklippta hopp mellan stygnen.

     Blev iallfall glad över att Q-et blev helt ok. Detta tar jag till vara på och skriver nog övrig text direkt i stygnsättningsprogrammet. Nu har jag stygnsatt all text utifrån en ritad bild.

    mindre bra stygnsättning

  • Mimmi 71
    ak74 skrev 2010-01-15 10:18:55 följande:
    Vad fint! Du är duktig.  Jag tror du får hålla kurs i stygnsättning för mig sen
    Det är allt igenom automatisk stygnsättning. Fördelen är att jag sedan tidigare har Corel Draw som jag kan rita figurer i och spara i BMP så mitt stygnsättningsprogram kan importera dessa bilder. Som sagt allt är automatiskt och jaga har inte själv gjort så mycket.
  • Mimmi 71
    78Misan skrev 2010-01-15 10:37:25 följande:
    någon som vet hur man gör en vattenstämpel till sina bilder????
    Om du menar i FL's fotogalleri så tror jag att det finns en ruta att fylla i.

    Är det i något annat ritprogram så kan jag inte det direkt.
Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi