Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden - maskinbroderi

    Ullerull skrev 2010-01-19 15:15:08 följande:
    Jag älskar jysk bashanddukar, de är helt fantastiska på uppsugningsförmåga, kanske ingen vidare lyster i tyget men oj så bra, använder inga andra, har slängt alla andra handdukar!
    OK! Har faktiskt inte testat dem själv. När man granskar närmare som man gör vid färdigt broderi så upptäcker man dock en hel del uppdragninga maskor och trådar som borde klippas av. Och så lystern som du säger.

    Vilken sort använder du?
  • Mimmi 71

    Jag tror att Jysk har några olika varianter, någon heter Lyx, någon typ standard och sedan finns det dem som är lite mönstrade i strukturen.

  • Mimmi 71
    78Misan skrev 2010-01-19 15:51:10 följande:
    jag har 1 sort jag har hittat på gekås som är fantastiska. fast det är inte alltid dom finns.
    Det är det tråkiga om man skall köpa för att ha i "sortimentet", då måste de ju finnas när de behövs eller också får man köpa på sig ett enormt lager. Själv har jag ca 5 st i färgerna grått, svart, rött, grönt och blått.
  • Mimmi 71
    ak74 skrev 2010-01-21 22:52:53 följande:
    Nu gick det, ju... Stället som säljer handdukar heter www.fmtrading.se Enligt personen på sysidan som köpt därifrån kostade modellen Oxford 18 kr. Men måste köpa en hel låda á 80st och så måste man ha företag.
    Har lagt in denna bland mina favoriter. I dagsläget känns 80 handdukar i samma färg lite mycket  men man vet ju aldrig Får väl se hur det utvecklas, det kanske kan bli aktuellt med sambeställning.
  • Mimmi 71

    Coolt, som vanligt när du "levererar", Gobli.

    Artista skall väl vara ett av de bättre programmen om utläser recensioner rätt.

    Det är superskoj att sitta med stygnsättning, önskar jag hade lite mer tid för jag har några saker jag vill testa

  • Mimmi 71

    Mitt program är ju inte ett dugg avancerat och stygnsättning är jag helt nybörjare på. Jag kan knappt erkänna att jag i dagsläget inte använder mig av mer avancerade saker än automatisk stygnsättning Fast jag inser att om stygnsättningen skall bli bra så krävs det en del förarbeten för att renodla bilden. Själv använder jag mig utav CorelDraw, ett vektorbacerat grafikprogram. För tillfället håller jag på med en bild på Findus som jag har som mall och ritar upp den på nytt i Corel, denna bild skall jag sedan testa att automatstygnsätta. Mtp de tidigare resultaten så har jag goda förhoppningar Fast det återstår ju att se Enda nackdelen är att jag har ett gammalt Corel som jag inte tror fungerar med Windowd 7, därför är jag tvungen att sitta på den gamla hackiga datorn fram till jag har råd med en uppdatering

  • Mimmi 71

    Igår satt ja 3 timmar framför datorn och ritade en Findus i CorelDraw utefter en förlaga hemladdad ifrån internet. Bilden från internet var ju inte vektorbaserad och därför inte så "ren" att det gick att automatstygnsätta. Med mina nya egenritade bild hoppas jag att det skall bli ett godkänt resultat. Jag skall testa den i helgen har jag tänkt och återkommer med resultat.

  • Mimmi 71
    ak74 skrev 2010-01-28 09:48:47 följande:
    Vill bara tipsa om www.clipartopolis.com Där man kan ladda hem clipartbilder och leka med. Tänkte börja träna stygnsättning, men vilket format ska man ladda hem? WMF, BMP, GIF eller...?
    Mitt program använder sig utav bmp. Nu har jag stygnsatt min Findus och justerat några småsaker. Bla så har den automatiska stygnsättningen en förmåga att göra raksömmar som går utanför broderiet som liknar de hoppstygn som blir. Fast de är ju lätta att ta bort så det gör inget. Skall nog försöka hinna med att sätta igång detta broderi redan i kväll, är så nyfiken på hur det blir.

    Ullerull: Grattis till Pärlan! Man blir helt såld på  broderi när man väl börjat, jag lovvar
  • Mimmi 71
    ak74 skrev 2010-01-28 09:48:47 följande:
    Vill bara tipsa om www.clipartopolis.com Där man kan ladda hem clipartbilder och leka med. Tänkte börja träna stygnsättning, men vilket format ska man ladda hem? WMF, BMP, GIF eller...?
    Jag har två omgångar med CorelDraw och var och en har ett medföljande clipart-galleri med säkert 5000 bilder i var Fast det är roligt (men tidkrävande) att rita ena också
  • Mimmi 71

    Brodertråd! Där påminde du mig!

    Måste skyna och köpa turkos brodertråd hos den lokala handlaren för jag var inte helt nöjd med utbudet på den färger i trådsettet jag köpte.

    Ha de!

Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi