• gravid84

    Snabbfrågor om OMEGA 3!

    Jag har nu läst igenom HELA denna tråd. Skulle Omega3 nu fungera på min son är det ju ett mirakel. Han är 8 mån nu, har sovit dåligt konstant sedan knappt 4mån ålder. Det är alltså inga faser mm mm utan han sover helt enkelt dåligt. Tidigare "tuttade" han sig till sömns nattetid, nu är det inte tuttandet som är problemet utan helt enkelt att han sover oroligt och fruktansvärt dåligt. En natt ser ut ungefär såhär; Somnar kring 19.30, sover rätt okej fram till 23-tiden (några nappistopp kan det bli). Sedan vaknar han och skriker/gnyr/gråter. Vänder och vrider sig, får napp, somnar in för att på nytt vakna några minuter senare. Somnar kanske om, sover max 2h, samma visa igen, händer ofta att han är vaken ibland 1h ibland flera. Vaknar/sover/vaknar/sover fram till ca 05 då det för honom är dax att stiga upp. Sover ofta 2x2h på dagen. (är det för mkt???)

    Vad tror ni? Är Omega 3 något för oss?
    Kan det på något sätt vara farligt eller mindre bra? (En vän sade till mig att de hade diskuterat Omega3 för barn på tv för inte så länge sedan och att det då inte skulle vara så bra). Är lite nojjig.

  • gravid84
    Sjuan skrev 2010-05-28 19:30:45 följande:
    Har tyvärr ingen kunskap om omega 3 skulle vara dåligt. Kanske nån annan vet? Men kanske fel tråd, de flesta här verkar gilla det .Ni har inte funderat på att ta bort nappen? Att få stoppa in den så många ggr tyder ju på att den stör mer än hjälper skulle jag säga. Vi tog bort nappen redan vid 4 mån pga samma problem. Sömnen blev mkt bättre!
    Ja, det kanske vore en idé. Dock så är det inte nappen som är det stora problemet. Iblandå sover han över dessa nappistopp och "bara" krånglar... Dvs när han vaknar så sniper han med läpparna, vill inte ha napp, vill inte sova, vill inte ha mat. Han är trött men kommer inte till ro. Det enda som hjälper är att ta upp och gunga, ibland inte ens det, då vaknar han till och är vaken långa stunder på natten. Ser egentligen inte nappistoppen som ett problem utan mer krånglet sedan på natten. Fast det är sant, nappen ställe också till det ibland...
Svar på tråden Snabbfrågor om OMEGA 3!