Inlägg från: Lattemaja |Visa alla inlägg
  • Lattemaja

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    DND: E-vitamin finns på apoteket, men inte A-vitamin och L'Arginin. Jag har inte kvar förpackningen för L'Arginin, så jag vet inte vilket fabrikat det är. Jag har dock använt en sort som enbart innehåller L'Arginin (dvs. inte L'Argiplex som innehåller en massa olika saker och där mängden L'Arginin är mindre än om man köper rent L'Arginin).

    Jag kan ingenting om Viagra, så jag vet inte alls om det kan ersätta/komplettera/motverka L'Arginin.

  • Lattemaja

    Det var på någon hälsokostaffär. Jag kommer inte ihåg vilken kedja de tillhörde. Jag var på två ställen och det ena hade det men det andra hade bara L'Argiplex.

  • Lattemaja

    Bling: Vad skönt. Jag ska verkligen hålla tummarna för dig. Jättebra också att ni har två blastocyster kvar (syskon...). När har du TD?

  • Lattemaja

    DND: Jag tror inte att du behöver vara så orolig. När det gäller IVF så är ju faktiskt de svenska klinikerna ganska duktiga. Det är ju i princip det enda de arbetar med... Om jag var du så skulle jag lita på det som kliniken sa. Jag har vid alla mina tre IVF varit tvungen att sänka dosen en eller två gånger. Och då har jag fått ut ca 10-14 ägg.

    Själv har jag nu alla symptom man kan tänka sig. Svullna och ömma bröst, jag är dödligt trött och jag mår konstant illamående. Precis som det ska vara alltså... På måndag har jag tid för VUL (är då i slutet av v. 7). Jag är jätteorolig, men det kraftiga illamåendet ser jag som ett tecken på att det kanske är som det ska den här gången (förra gången när det inte fanns något foster i v. 9 så mådde jag inte alls illa).

  • Lattemaja

    Avalie: Jag sänder en styrkekram till dig, men hoppas att det ändå går vägen!

    SoligJag har haft en underbar dag. Jag har varit på VUL och jag var så nervös att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Men allt såg bra ut. Jag har ett litet foster som är 8 mm långt och som har ett litet pickande hjärtaHjärta

    Nu ska vi bara klara 33 veckor till...

  • Lattemaja

    För mig gjorde det inte alls ont att ta biopsin. De skär inte loss en hel köttbit, utan skrapar väl mest loss en del celler från slemhinnan. Jag kan väl mest jämföra det med när man tar cellprover från livmodertappen. Det obehagliga (som det var för mig) var bara att man åter en gång var tvungen att förnedra sig genom att sitta i gyn-stolen (men det börjar ju också bli vardagsmat). Tyvärr kommer jag inte ihåg några detaljer, men det var klart på ca 5 minuter och gjorde inte ont. Jag tror att jag hade lite blodiga flytningar i någon dag efteråt (det blir ju ändå en skada på livmoderslemhinnan).

  • Lattemaja

    Bling: Hur går det? Har du tagit något blodprov än??? Tänker på dig!

  • Lattemaja

    Nej vad tråkigt Bling! Gråter Jag förstår att det känns som ett hårt nederlag. Jag skickar några mentala styrkekramar och hoppas att ni orkar kämpa vidare och att nästa försök går bättre.

    Min mens har aldrig påverkats av Klexane och Trombyl, men det är väl bara ytterligare ett tecken på hur olika man reagerar på läkemedlen.

  • Lattemaja

    Jag har idag varit på VUL och min lilla krabat i magen är nu 4 cm lång och sparkade aktivt med både armar och ben. Otroligt skönt att se. Nu kan jag andas ut ett tag igen. Solig Jag är i v. 9+6.

    En annan sak som var rolig var att min läkare (jag gjorde VUL på ivf-kliniken i Umeå) den här gången ställde flera frågor om de kliniker som höll på med immunologiska tester och han bad om webbadressen till Dr G i London. Jag har inte försökt pracka på honom någon information eller diskutera provsvar med honom, utan jag har tagit mina prover och bara kontaktat min svenska läkare när jag har behövt få någon medicin utskriven. Det har tydligen skapat en viss nyfikenhet från hans sida. Han sa att det här med olika fertilitetsbehandlingar är ju en väldigt öppen värld, där man delar med sig av resultat med varandra, och inställningen till olika behandlingar kan snabbt ändras. Jag har förut uppfattat det som att deras enda intresse var att rekommendera ivf-behandling (oavsett vad man har för problem - mitt problem har ju egentligen aldrig varit befruktningen, utan att få embryot att fästa) och därmed att håva in pengar från desperata kunder. Men när jag nu efter mina immunologiska behandlingar har lyckats så verkar han ha ändrat inställning.

  • Lattemaja

    DND: Jag förstår din oro och till viss del delar jag den nog. Jag är dock betydligt mer rädd för de hormonbehandlingar som man får av svenska fertilitetsläkare (pergotime, hormoner inför ivf, östrogen vid FET mm) än för de immunologiska behandlingarna. OK, det finns ju alltid en risk att man drabbas av infektioner när man trycker ned immunförsvaret, men den obalans som hormontillskott skapar i kroppen är betydligt mer oförutsägbar.

Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2