Inlägg från: Toka2 |Visa alla inlägg
  • Toka2

    Roliga händelser under förlossningen 2

    När minstingen kom till världen så blev det lite bråttom. Jag vaknade av att jag var kissnödig (klockan var 04:40) och halvvägs till toaletten kom första värken. Det var inget snack liksom, nu var det igång. 8 minuter och fyra värktoppar senare (ni anar inte hur svårt det var att kissa - och att inte ramla av toalettstolen...) så ringde jag till Förlossningen. Så väckte jag maken. Jag måste ha låtit som en mordisk militär, jag tenderar att bli lite barsk när jag är stressad {#lang_emotions_embarassed}. Jag beordrade honom att ringa sina föräldrar och att göra sig iordning.


    Medan han ringde, klädde på sig och slängde ut våra saker i bilen så försökte jag att duscha av mig lite. Jag fick en värk/värktopp och hängde i ovankanten på duschkabinen för att inte ramla. Maken sticker in huvudet i badrummet och undrar om han ska göra lite smörgåsar och kaffe först? "Det hinner vi inte!!" skräckfilmsfräser jag, och tänker i mitt stilla sinne att han borde väl för fasen fatta att det är bråttom när värkarna är så täta och så onda??
    I efterhand har jag kommit på att det nog inte var SÅ lätt att gissa läget eftersom jag aldrig SA att de var SÅ täta och SÅ onda. Nåja, jag födde barn, jag är ursäktad .
    På väg ut till bilen kommer första krystvärken, jag hann sträcka ut ena foten över tröskeln, sedan var det bara att dra in den igen. Jag vrålade till maken (återigen ett ganska makabert skräckfilmsljud) att "Ring ambulans, jag har ju för fan krystvärkar!" ..ungefär som om det vore hans fel. Fast det var det ju . Jag backar in i hallen, går ner på alla fyra, drar upp klänningen och ner trosorna. Och flåsar, flämtar, försöker att _inte påskynda_ så att ambulansen ska hinna fram.
    Under en av de första krystvärkarna bajsar jag lite. Maken säger att han ska ta rätt på det. Han hämtar en HANDDUK från en tvättkorg. Men VA FAN!? Kunde han inte ha tagit PAPPER?? Oj vad jag prioriterade mina hang-ups . Jag hör billjud. Vrålar "Kan du kolla om det är ambulansen eller dina föräldrar - för om det är dina föräldrar så vill jag HA EN HANDDUK!!!" Lydig som han är undersöker han, och hämtar en handduk. Inombords är jag vansinnig - han tog en REN och FIN handduk. Kunde han inte ha tagit en som fick bli fläckig??
    Det knackar på dörren, och in kommer mina svärföräldrar. Jag står alltså på alla fyra, flåsandes, strax innanför ytterdörren, med en handduk över min väl tilltagna bakdel, och får fram "Ja, välkomna.." Deras miner måste ha varit obetalbara..
    Två minuter senare kommer ambulansen, och jag känner huvudet mellan benen, så jag vrålar att "Nu får någon komma och ta emot!!" Helt ärligt så tror jag att halva byn måste ha hört mig. Mina svärföräldrar sätter sig i vardagsrummet och håller koll på klockan. Klockan 05:36 föds lillebror i farstun. När det blir dags att lägga nytt golv ska vi skära ut platsen han föddes på och rama in .
    Och ja, jag är fortfarande sur över handdukarna
    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    Zirup: Klart du inte kan ha strumpor på dig när du ska föda, tur att karln din var klartänkt


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2
    lindaha skrev 2010-04-18 16:20:16 följande:
    Haha underbara berättelser! Jag var med om en del lustiga saker när lillasyster föddes. Ni kan läsa berättelsen, se bilder och en liten film på min blogg. lindaha.blogg.se/2010/january/valkommen-lilla...
    TACK för din underbara bildsaga!!
    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    forvantningar: De får helt enkelt skylla sig själva - du varnade ju


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    Mitt senaste bidrag:


    Igår, på BF+9 föddes lillebror. Vi skulle in på kontroll på Förlossningen, det hade alltså inte startat än. 13:15 blir vi insläppta och får ett intagsrum i väntan på en egen BM. 13:17 får maken kameran för att ta lite kort, bara för att. Allt är lugnt
    13:18 kommer en värk, eh, kolla klockan älskling.. 13:20 ringer vi på klockan, och den BM som släppte in oss ser VÄLDIGT undrande ut. Men ok, en CTG-kurva kanske? "Eh.. det är ingen idé.." får jag ur mig. Och då har maken frågan MINUTEN tidigare om det liksom är allvar nu, men det trodde inte jag.
    Vi får ett förlossningsrum, och jag hamnar på knä på golvet med armarna och överkroppen över sängen. Allt är en enda lång värk med kraftiga toppar var 90:e sekund - och då börjar en BM att fippla med knapparna i sidan på min klänning. Ok, hon kunde väl inte veta att de knapparna inte gör NÅGONTING för att hjälpa mig UR klänningen, man måste knäppa upp hängslena och kliva ur klänningen, men ändå, "LÅT BLI!!!! {#lang_emotions_yell}" fräste jag. FEM gånger, för så många gånger försökte hon innan hon gav sig.
    Jag lyckades att få av mig hängslena och fräsa till att "Man drar NER den!!" och klänningen åkte av. Krystvärkarna kom ungefär samtidigt som en annan BM tyckte att "Ska du inte försöka ta dig upp i sängen?" As if, liksom. 13:28 är lillebror född. Denna gången hann vi iaf in .
    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
Svar på tråden Roliga händelser under förlossningen 2