Inlägg från: mandelblomma |Visa alla inlägg
  • mandelblomma

    Vad är jobbigt med tvillingar?

    som flera andra skrivit här så tycker jag det var en walk in  the park med två bebisar mot vad jag trott och mot vad många sa....men då de blev runt ett år så förvandlades den enkla vardagen till kaos och nu när vintern kommit och de är runt 1½ år är den riktigt jobbig i bland även om det visst är mysgt och roligt också..:)

    Men de sliter i allt, pillar upp barnsäkra spärren på tvättmaskinen, drar i gardinerna ( de har dragit så myket att gardinstångens fästa släppt från väggen...), de klättar upp på bordet och står där och dansar, sliter i alla sladdar och har dragit ned DVD;n som en jakt trofe över hela huset...när de ska på med ytterkläderna är det brottningsmatch gånger två där det slutar med att jag klär på mig ytterkläderna utomhus på trappen.
    De väcker varandra på nättera och ena killen är vaken ca 2 h per natt...
    NU rabblade jag bara upp allt jobbigt, såklart har vi mysstunder också.,....två som pussas och vill kramas, två som spexar och vill dansa tillsammans och håller varandras händer och sjunger, två små troll att älska helt enkelt även om vardagen inte alltid är enkelt.

    Vi har inte börjat dagis ännu och med tanke på hur mycket sjuka de blir väntar vi nog ett tag till...även om det å andra sidan kanske skulle underlätta vardagen lite om de började nu.
    Vi jobbar heltid båda två och med barnvaktshjälp och överlappade scheman så fungerar det ok i alla fall.

  • mandelblomma
    fialotta73 skrev 2010-01-13 21:18:19 följande:
    Ja, mina tvillingar är 14 månader och jag drar en lättnadens suck för allt blir bara lättare. De första åtta månaderna kan jag gärna stryka ett streck över. Två som inte vill eller orkar äta-det tar 1,5 timma att få i dem mat och de ska ha mat varannann timma dygnet runt, den futtiga halvtimmen som är kvar ska det diskas nappflaskor, tvättas och sovas lite själv. Barnen kan sedan inte somna själva och sover bara då man är ute och går med dem och vaknar så fort vagnen stannar vilket resulterar i 6-7 timmars promenader varje dag. Vi kan säga att jag tycker sömnlöshet och promenader har varit jobbigast.Lycka Till!
    här är det precis tvärtom, jag tycker det blivit mycket jobbigare nu sen de fyllde ett år mot innan..då var det en walk in the park mot nu:)
    Det klättras och pillas på allt och överallt, att klä på två kinkande 1½ åringar alla vinterkläder är en mardröm och jag klär själv oftast på mig mina ytterkläder ute på trappen!
    Sömnen har gått upp och ned...fram tills de var 8 månader sov de perfekt, sen hade vi mardröms nätter några månader för att sen bli ok ett tag och nu är det trist igen med mycket uppvaknanden och ena killen sm är vaken ca 2 h per natt...inget kul att gå och jobba de mornarna :(

    Visst är det mycket mys och roligt såklart, men jag tycker den här ålder/ tiden är jobbigare mot då de var små.
  • mandelblomma

    en sak som jag tycker är tuff också är när de blir sjuka....i natt exempelvis har den ena killen haft ont i öronen och hög feber...jag har sovit noll och nada...nu är vi hemma från läkaren med medicin ( öronen) och han sover som en klubbad....men den andre är ju vaken och pigg som vanligt så jag kan ju inte lägga mig!
    Sen är man nästan säker på att den nu friske är sjuk om två dagar!

  • mandelblomma
    mammamutilltre skrev 2010-01-16 12:43:15 följande:
    Ja visst är det så att det är väldigt jobbigt när de blir sjuka.....oxå då de blir sjuka båda och man inte kan byta av eftersom båda redan har en bebis hela tiden.
    och när man jobbar som vi gör nu blir man själv med två sjuka ett o ett halvtåringar...min man jobbar dygn e del helger o typiskt nog denna när de haft övr 40 grader....
Svar på tråden Vad är jobbigt med tvillingar?