• Maijlo

    Barn 07/09 *snackis*

    Hejsan! Jag ska väl presentera mig också. Roligt med en ny i tråden! Jag har två döttrar, Julie som är född 070605 och Silje som är född 090406.  Vi bor på Gotland i ett litet samhälle. När jag inte är mammaledig arbetar jag som lärare i åldrarna 1-7.

    Sigtuna: Hur har det gått med operationen? Visst var det nu i dagarna? Julie är inte ätt att ha att göra med när det är något som gör ont så när jag tänker på operation och att ni ska gå igenom det ryser jag. Hoppas att det gick fint!

    Snorkfröken: Konkurs?!!! Å NEJ! Vad ska ni göra? Har ni betalt? Jag har ju också ett halvfärdigt hus så jag vet hur jäkla jobbigt det är!

    Har någon mer än jag problem med påtagande av ytterkläder? Julie är så trotsig när jag ska klä på henne (eller det gäller alltid vid påklädnad inte bara när jag gör det). På förskolan är det samma sak. Hur ska man kunna lura henne att acceptera kläder? Helst vill hon leva i någon slags nudisttillvaro där man äter jordgubbar med fingrarna.

    Disan: Hur är det med dig nu? Tänker på dig emellanåt. Hur går det?

  • Maijlo

    Snorkfröken: Det låter ungefär som jag har det. Ibland kan man lura och truga. Jag har upptäckt av en slump att musik kan distrahera så jag kör hårt med mobilen ibland. Det funkar jättebra på Silje också när hon är på ohumör.

    Vi kom just hem från bvc. Det var två och ett halvtårs check för Julie och Siljes nio månaders koll. De var väl godkända båda två. Julie var otroligt trött eftersom det var mitt i hennes normala middagssömn, men hon klarade det fint tycker jag. BVC-sköterskan sa att hon hade ett mycket bra ordförråd. Det var roligt att höra. Hon väger cirka 15 kilo och är längre än genomsnittet. Silje är lättare än genomsnittet men normallång.

     Jag vägde mig (tyvärr) också och insåg att jag måste ta hand om kilona igen. Det har sprungit iväg igen. Jag har käkat för god julmat... Måste viktväkat igen i vår. GI har jag inte testat. Det känns inte som om det passar mig. Jag älskar frukt och grönt.

  • Maijlo

    Hej! Jag sitter här med eventuellt halsfluss och försöker slappa lite. Sova kan jag inte eftersom det är full rulle på byggjobbarna ovanför. Men det är ju bara positivt att det går vidare med bygget egentligen. I förra veckan lyfte de in vårt nya stora bubbelbadkar genom skjutfönstrena på övervåningen.

    Disan: Jag tror att alla kan känna sig som sämre föräldrar emellanåt, särskilt när man själv är nedsatt och trött av någon anledning och man inte har det tålamod som man helst vill ha. Jag kan vara väldigt otålig gentemot barnen då tyvärr, även om jag är vuxen.

    Silje har snart sovit i två timmar. Skönt för mig som är hängig! Hon har lärt sig att ställa sig från sittande nu, utan stöd alltså. Här går det undan! Snart springer hon väl runt här hemma, även utan krypställning.

    Sigtuna: Skönt att operationen gick bra! Jag hade också blivit alldeles darrig och ledsen efteråt.

    Snorkfröken: Julie kan också vara väldigt provocerande ibland, men de senaste dagarna har hon mått ganska bra så då har hennes humör inte varit så pjåkigt heller. Hon har haft scharlakansfeber i en vecka nu så det påverkade förstås hur hon hanterade motgångar.

  • Maijlo

    Disan: Haha, jag kan tänka mig att det varen rätt söt syn att komma ut till efter hans dusch!

    I förrgår hade Julie gjort en skatt åt Jakob i hans säng. Det var frigolit som hon hade hittat i byggoredan och smulat sönder i två högar under täcket i hans säng. Hon var jättestolt över att ha kunnat göra en sån fantastisk överraskning. Det var inte så kul för honom att städa sen, men väldigt gulligt av Julie. Såna där guldkorn gör verkligen vardagen härligare.

    Idag är Julie hemma från förskolan pga personalbrist. De ringde och bad mig och det är klart man säger ja.

  • Maijlo

    Hej alla pinglor i tråden! Jag ligger och försöker vila efter en lååång dag. Barnen har sovit omlott och jag inte alls vilket alltid gör mig något mosig. Jakob är nere och lagar mat och har båda tjejerna. Jag hör hur Julie gråter och skriker efter välling. Hon har just sovit i två timmar så hon är säkert vrålhungrig (som vanligt).

    Här på Gotland är vi totalt insnöade idag. Det är riktigt illa. I morse snöade det horisontellt och riktigt ihållande. Vår uteplats ser ut som en rejäl gräddtårta. Det är rätt härligt tycker jag, så länge man inte måste ta sig nånstans, vilket vi inte har behövt.

  • Maijlo

    Men hu, stackars er! Hoppas att ni kryar på er snart!

    Idag är det oförskämt bra med mig. Båda ungarna sover samtidigt nu så jag har fått en lugn lunch för en gångs skull. Kanske borde passa på att sova jag med...?

    Vad ska ni ge era blivande ettåringar i present förresten? Jag har min systers son som snart fyller ett så jag behöver lite idéer.

  • Maijlo

    Disan: Är du helt utan tjejerna nu eller hur har ni gjort? Hur är det med dig? Det låter inte roligt i det lilla du skrivit.

  • Maijlo

    Sigtunatjej: Vi har också haft halsflussbakterien här, men då fick Julie Scharlakansfeber av den istället. Hon var jätteduktig med medicinen när hon kom på att hon fick godis efteråt. Det fungerar ju inte lika bra på vuxna, hahaha. Kanske du kan krossa tabletten innan du ska svälja? Hoppas att du mår bättre idag (och resterande familjen med såklart).

    Disan: Vad ledsen jag blir att du mår dåligt och att du inte orkar just nu! Men all heder till dig som orkar ta beslutet om att ta en pause från barnen och att du kan få återhämta dig tills du är starkare. Har du en bra kontakt på psyk? Jag kan inte så mycket om det, men en bra samtalspartner kan säkert vara god hjälp gissar jag.

    I lördags var vi ute och åt ensamma utan barn för första gången sen 2008! Äntligen kunde vi lämna ifrån oss Silje också en kväll utan en enorm separationsångest. Så nu vill jag abonnera på Jakobs föräldrar och få barnfria kvällar oftare. Det behöver vi verkligen. Jakob hade tjejerna i fredags också så jag fick en hel dag ensam hemma. Guld värt. Jag behöver lite fri tid känner jag.

  • Maijlo

    Å, vad härligt med en ettårsdag! GRATTIS IRMELIN! Köpte ni något kul till henne som hon tyckte om? Jag har lite idétorka vad gäller ettårspresenter. Vi har ju så mycket som Julie lekt med och som går i arv.

  • Maijlo

    Hejsan! Jag jobbar bara en dag i veckan. Det börjar jag med imorgon, ska bli kul!

    Skönt att Linus inskolning går bra! Silje ska börja på förskolan i augusti.

    Jag har precis blivit lite aktiv på facebook. Ganska kul hittills. Vi får se vad som händer och sker. Är ni med där?

  • Maijlo

    Jösses, vilken sol det var idag! Jag måste bli mer effektiv med solskyddskrämen nu. Sitter här och kliar mig pga alla soleksem.

    Jakobs föräldrar skulle ha rest utomlands idag, men charterflygen är ju inställda så de blir hemma istället. De får i alla fall alla pengar tillbaka, vilket jag tycker var schysst. Naturkatastrofer brukar ju vara undantagna i såna här fall.

    Har ni några sommarplaner? Vi får en hel drös bekanta och släktingar hit, som vanligt, så det blir inte så mycket annat vi hinner med. Bor man på Gotland så gör man.

    IreneI: Vad vill du plugga? Det låter roligt oavsett vad.

    Disan: Tråkigt att det inte är så bra. Kram på dig!

  • Maijlo

    Oj, sex år! Det hade jag inte fixat... Jag älskar att jobba. Då blir jag en bättre person på de flesta sätt har jag märkt. Det är verkligen stimulerande att vara lärare, åtminstone för mig.

    Den enda trädgårdsutbildning jag känner till är i Skåne så där är jag ingen hjälp är jag rädd... (För långt att pendla gissar jag, he he).

  • Maijlo

    Snabbresumé av livet just nu: Jag jobbar 80 procent nu, hur kul som helst! Har fått en bra arbetsplats inom särskolan vilket passar mig bra.   Ungarna busar på och det är lite lättare i år än förra året tycker jag, även om det är mycket jobb. Husrenoveringen ligger i träda och jag har börjat träna regelbundet för första gången på årtionden. Så på det hela taget är det mycket mer på plussidan än minussidan.

Svar på tråden Barn 07/09 *snackis*