Inlägg från: Micjah |Visa alla inlägg
  • Micjah

    Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0

    pluttmaja skrev 2010-01-18 20:50:34 följande:
    Jag köpte oxå min från pramworld, jäte bra!! Ett års garanti. MEN detta gäller inte längre!!!! Det finns ingen internationell garanti sedan phil & teds tog över =(.Om man köper en vagn i England så måste man skicka den dit för att få den lagad o då få man stå själv för alla omkostnader...Garantin gäller BARA i det landet man köper vagnen iDärför köper jag min syskon uj i sverige den här gången. Dyrare ja men bättre med garanti.
    Men nej
    Är detta sant?
    Varför ändra en supergaranti? Och jag som precis skulle beställa en därifrån!!..
    Någon som behövt reklamera till pramworld tidigare och vet hur dom är?
    Beställt flera ggr från Babytrader och till dom räcker det med foto, så skickar dom en ny del..
  • Micjah
    maammas skrev 2010-01-20 11:12:35 följande:
    Hej alla UJ experter! Jag har nästan bestämt mig för att köpa en UJ tvillingvagn till mina tvillingar, jag behöver ha en vagn som jag kan åka kommunalt med då jag inte har någon egen bil. Min nuvarande vagn är för bred för att gå in på bussar med enkeldörrar och genom vissa dörrhål och jag är väldigt låst just nu då jag knapt kan åka någonstanns. Jag har en fråga, är det någon som vet exakt hur bred UJ tvillingvagn är? Går den in på bussar med enkeldörrar? Jag måste vara helt säker på att den gör det innan jag köper vagnen för det är de enda kravet. Jag hade tänkt köpa en 09 eftersom jag inte tycker om 10 modell med de delade sufletterna. Jag läste någonstans i tråden att bredden på dessa årsmodeller skiljde något stämmer det? Förövrigt verkar det vara en väldigt bra och smidig vagn?! Ingår det regnskydd förresten när man köper vagnen?
    Hej

    Jag har en dubbelvagn till mina barn och tycker att den är toppen!!
    Hittills har jag kommit på alla bussar och tror att jag åkt såna med normal dörr..
    Bredden står i översta texten i tråden.. 74,5 cm bred.
    Ang regnskydd, beror det lite på om du köper i affär eller på Blocket.
  • Micjah
    mamma0005 skrev 2010-01-21 11:43:37 följande:
    Är det någon som vet om man kan köpa bilstolsadapter även till dubbelvagnen? Denna är en 2007. Vet att det är möjligt på 2010 modell men det kanske är en nyhet.
    Går tyvärr inte
  • Micjah
    Hannah74 skrev 2010-01-21 13:28:48 följande:
    Puffar för min fråga
    Förstår inte riktigt hur du menar...men om jag förstått rätt..kan du inte lätta på muttern och tvätta rent och sen spraya med olja?
    Kan ju vara en massa smågrus som fastnat?
    Eller har jag helt missat din fråga? :-/
  • Micjah
    Hannah74 skrev 2010-01-21 18:20:47 följande:
    Tack för svar- ska försöka förklara bättre.När man ska fälla ihop dubbeln så ska ju båda hjulen fram vara i bakåtläge (som den även blir när man kör den) När man ex ska svänga lr backa så åker ju hjulen fram så att de sticker ut helt fr vagnen.Ett av däcken sitter fast i bakåtläget, går alltså inte att snurra alls (det rullar men snurrar inte i sidleds), medans det andra däcken kan snurra runt som vanligt.Det är alltså precis som om jag låst det ena däcken för att inte ha lösa hjul, som man ex kan göra med bugaboon, när man vill ha fasta däck.Åh, vad dåligt jag förklarar!
    Tror jag förstår...hjulet fastnar på utsidan utav vagnen alltså? Som om man backar med vagnen?
    Det är inte så att pluppen hoppar över till fastläge? Den man ställer in fast/rörligt hjul med?
    Det händer mig ibland på min dubbel, att däcket helt plötsligt är i fastläge. (fast då under vagnen..)

    Det jag annars kan komma på är att det är nåt skit som sitter fast och spärrar. har du testat att öppna den svarta plastpluppen så du kommer åt den stora muttern?
    Kanske behöver lite tvätt och smörj?
    När mina Urbans har svängt trögt har jag gjort så och efter det snurrar hjulet jättebra. Alltså inte framåt i körriktning, utan i sidled.. bra förklarat!! haha
  • Micjah
    Balaika skrev 2010-01-21 19:14:39 följande:
    Funderar på att köpa en Urban Jungle Mountain Buggy. Något att rekomendera? Bor i skogen så den ska vara lätt o köra med överallt. Vad är det för bilbarnstol man kan använda till den vagnen?.Och till sist... Var kan man köpa denna vagn? Gärna i skåne eller nån bra sida på nätet
    Personligen tycker jag att den vanliga Urban är alldeles för bred. Onödigt bred om man jämför med Swiften..
    Den har dock mindre hjul, men rullar bra i skogen också.
    Bilstol vet jag inget om..någon annan kanske vet??
    www.pramworld.co.uk har bra pris
  • Micjah
    TildePetra skrev 2010-01-22 17:33:56 följande:
    Har en black dot och den är små prickig på insidan av suffletten, på tittluckan på suffletten och på sittdelen. Kanon tjusig!Dream83: Mailade Pramworld och de skulle få bumpbaren i slutet på januari och då kommer de skicka den direkt.Sen slänger jag in frågan vilka liggdelar som passar på en 09??? 07 och 08 borde väl passa eller?
    Alla liggdelar från 04 passar. Alla som har snäppfästen..
  • Micjah
    These skrev 2010-01-22 08:41:38 följande:
    Hej!Undrar om någon kan hjälpa mig!?Har inskaffat en UJ syskonvagn 2004 och undrar om en liggdel från -06 passar till den? Hoppas att någon vill/kan svara!!!
    Alla liggdelar från 04 passar på din vagn.. Alla med snäppfästen
    Testade en liggedel med snäppfästen på en 03a och det funkade!
  • Micjah
    These skrev 2010-01-22 20:47:46 följande:
    Ok! Tack! Men hon som skulle sälja liggdelen skrev såhär: "Tror den passar bättre till din som är från -04 än till min som är en -09.Den sitter liksom på en ställning och knäpps inte på som de nyare gör." Vad tror du om det? Har svårt att bilda mig en uppfattning själv... Jättetacksam för all hjälp jag kan få!
    Tror att dom liggdelarna passar 03 och bakåt
    Liggdelen som man fäster med ställning har ingen egen suflett och man lägger barnet i samma riktning som det sittande syskonet. Om du förstår hur jag menar.
    Barnet ligger med huvudet under den stora vagns-sufletten och helt öppet för blåst framifrån..
    Liggdelarna från 04 och framåt har suflett och man har ögonkontakt med barnet från där man kör.
    Gud så krångligt att förklara
    Personligen skulle jag inte köpt en sån liggdel..nu vet jag inte vad du skulle betala för liggdelen, men dom med snäppfästen finns för ganska billig peng på Blocket.
Svar på tråden Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0