• JA77

    Ni som är eller läser till läkare?

    Kaaaaro skrev 2010-01-25 19:47:01 följande:
    Är mycket tankar i huvudet nu, har just påbörjat ssk-utbildning men är inte helt säker på att det är rätt för mig... Har en bakgrund som naturvetare och funderar på om medicin kanske skulle passa bättre än den mer omvårdande rollen som ssk...Är det någon som har erfarenhet av båda utbildningarna och/eller yrkena och kan lista för- och nackdelar och vad som gjorde att du valde det ena eller det andra? Hur känns det att dra igång en så pass lång utbildning som en läkarutbildning? Hur gammal var du (och övriga i klassen) när du började? Någon som inte har haft full behörighet och ansökt om s.k. reell kompetens (saknar själv biologi B, har biologi A samt högskolekurs som enligt mig borde väga upp det) och hur gick i så fall det?
    Jag tycker att du ska ställa dig frågan om vilka arbetsuppgifter du vill ha i framtiden, de skiljer ju markant mellan ssk och läkare! Vad är din bild av sjuksköterskans arbetsuppgifter?
  • JA77
    Kaaaaro skrev 2010-01-25 21:07:04 följande:
    Min drömbild har varit (och är kanske fortfarande?) att jobba som barnmorska på förlossningen. "Vanlig" sjuksköterska känns inte så lockande... Finns det någon här som har börjat plugga till ssk och sedan bytt till läkare?
    Om drömmen är barnmorska så är det ju bara ett alternativ som finns! {#lang_emotions_laughing}
Svar på tråden Ni som är eller läser till läkare?