Forum Land - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hjälp mig att tänka klart!!! (Colombia/Etiopien)

  Tis 19 jan 2010 07:38 Läst 6065 gånger Totalt 53 svar
  Visar endast inlägg av Cerdrica - Visa alla inlägg
 • Cerdri­ca
  Återställ
  Tis 19 jan 2010 07:38 #1

  Jag hade skickat till det land som jag kom fram i kön till, utan tvekan. Det svänger så himla mycket i adoptionsvärlden, vem vet vad som händer i Etiopien medan ni väntar? Colombia har väl rullat på över förväntan dessutom, med fler barn än vad AC räknat med? Det kan gå snabbt i Colombia och det är, om jag fattat det rätt, kortare tid mellan bb och resa för Colombia än med Etiopien. Jag röstar alltså på Colombia i fall ni nu kommit fram i den kön.


  Den som lever får se
 • Cerdri­ca
  Återställ
  Tis 19 jan 2010 09:44 #8

  Har det inte gått lite trögt i Etiopien också? Färre barn än väntat, lite uppehåll och ökade tider mellan bb och rb? Eller har jag inbillat mig det? Jag tycker det känns, från vad man läser, som om Colombia är ett stabilare land just nu.

  Jag förstår att det kan vara svårt att byta land när man väl har adopterat ett barn. Vi hade på något vis inte riktigt förväntat oss att bli så otroligt förtjusta i Kina som vi blev när vi hämtade vår son och det coola med det är ju att i stort sett alla känner likadant för just "sitt" land. Och jag antar att om man i slutänden adopterar från flera olika länder känner man så för dem alla. Precis som man älskar det barn man får som blir det land där man blir förälder, oavsett vilket det är, alltid speciellt för just er familj.

  Om ni redan hade adopterat från Etiopien hade jag förstått om ni velat vänta. Jag hade nog fortfarande rått er att välja Colombia men jag hade förstått er. Inför första barnet rekommenderar jag verkligen att ta det land man kommer fram i kön till. Ni kommer gilla det landet och ni kommer få precis rätt barn, vilket land det än kommer från.


  Den som lever får se
 • Cerdri­ca
  Återställ
  Ons 20 jan 2010 10:28 #13

  Alltså, det är ju två viktiga frågor din man tar upp. Vad har ni för medgivande? Har ni ej fyllda tre som krävs för Colombia så är det ju viktigt att din man verkligen känner sig mogen för ett barn i den åldern, alltså även det övre spannet. Ni kan ju önska mindre barn från Etiopien men ändå, ni bör ju inte ha så högt medgivande om din man inte känner att det känns ok.
  Sen kommer det ju bebisar från Colombia också, rätt många tycker jag det verkar som men det beror väl kanske även på er ålder? Jag har fått för mig att de matchar yngre barn med yngre föräldrar.


   


  Kostnadsmässigt är det jätteskillnad och det kan man ju ha med sig om man tänker sig syskon. Det är så klart mer ekonomiskt att adoptera två barn från Etiopien men samtidigt så riskerar man kanske att bli utan barn alls om man väntar på ett land och missar chansen att skicka till ett annat (ja, jag röstar på Colombia fortfarande).


  Den som lever får se
 • Cerdri­ca
  Återställ
  Tis 26 jan 2010 11:18 #21

  Så roligt Morgonsolan, grattis! Och ja, det är häftigt det där med att resa världen runt i tanken innan man landar.


  Den som lever får se
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll