Inlägg från: Lonse |Visa alla inlägg
  • Lonse

    Trisomi 13 & 18

    Hoppas allt är bra med alla.

    En liten fråga bara, tiden går så fort så vill vara ute i god tid.

    Ny trisomiträff; jag hoppas flera är intresserade. I Göteborg var det ju många som var med så tänkte om vi kanske skulle fortsätta där? Sen kan vi ju se om det finns möjlighet att vara i samma lokal, Sofie lär väl vara stor då så kan bli lite mycket att fixa med ;)

    Jag håller gärna i det här nere i Blekinge men vet att det är svårt för Tindra med familj att ta sig ner hit över en helg.

    Fundera och skriv om ni har några tankar om ny träff!!!

  • Lonse

    Erika- vad ledsamt att ni fått så tragiska besked. Jag inboxar dig istället för att skriva här, då jag gärna berättar om vardagen med ett barn med trisomi 13.

    Tycker det är synd när läkarna uttalar sig om sånt de inte vet. Barn med trisomi har det svårt, absolut, mycket olika problematik. MEN, att säga att de inte har levnadsglädje är fel.

  • Lonse

    Malin- ja, det dog lite med träffplanerna... För oss blir det mycket enklare om vi kan ha den i Göteborg. Ska höra med min syster. Vi kanske kan vara hemma hos dem eller om hon kan hyra nån lokal. Jag ordnar det gärna här i Blekinge men ni hinner väl inte ner över en helg?Gör som vi gjorde förra året, en lista så ser vi vilka som kommer beroende på var vi är,
    Lägg till fler förslag om ni vill :) PRECIS ALLA ÄR VÄLKOMNA!!!

    Göteborg- Love

    Stockholm

    Olofström ( Blekinge) - Love

  • Lonse

    Fyller på träfflistan:

    Göteborg- Love, Linnea, Wilda

    Stockholm- Linnea

    Olofström ( Blekinge) - Love, Wilda

    Ska vi säga till hösten igen? För vår del skulle det funka i sommar men vet att flera hellre träffades på hösten förra året.  Typ september, början oktober kanske?

    Hoppas fler vill joina :)

  • Lonse
    Erikanerikan skrev 2010-06-19 01:10:26 följande:
    Hej igen... Ville på något vis bara säga hur det gick för oss även om jag sa hejdå för ett tag sen. Var jag som frågade er så mycket om dessa trisomier och så var det ingen kromosom men nog så allvarligt ändå med vatten i huvudet och bråck på magen. Vår lillkille gick bort i söndags kväll och jag fick föda honom i tisdags. Är hos änglarna och på samma ställe som en del av era barn nu. Dock var inte bråcket så stort som läkarna trodde... Men Gud tyckte han skulle hem ändå, vår lilla son.

    Vill ge er alla en stor kram för att ni svarade så mycket på det jag skrev när jag hade funderingar. Tack! Och till er som jag skrev till och aldrig orkade svara, förlåt! Jag orkade inte.

    Kram
    Erika
    så tråkigt att höra. Många kramar
  • Lonse
    malinsoderman skrev 2010-06-18 22:47:39 följande:
    JAg har lyckats göra mig opopulär på socialkontoret i vår kommun så vi får nog glömma att få sponsorering till en göteborghelg i höst. Så tyvärr är det stockholm eller ingen träff som gäller för oss...

    Göteborg- Love, Linnea, Wilda

    Stockholm- Linnea, Tindra

    Olofström ( Blekinge) - Love, Wilda
    hahaha, way to go Malin ;). Göra sig ovän med folk leder adrig nån vart vet du, hahaha.

    Vi får se hur det blir med träffen. Trist för er att alltid behöva åka så långt så känns ju som vi kanske får ta vartannat år då, Göteborg /Stockholm. Vet inte om vi tar oss till Stockholm dock . Beror på lite var vi ska vara och hur det fungerar med övernattning. Måste ha assistent med som tar Love på natten och vill sen inte åka runt i Stockholm själv dagtid med Love om det är långt mellan hotell och där vi i så fall ska vara.

    Nån som i så fall kan ansvara för att hålla i träffen i Stockholm och se över boende för de som kommer????
  • Lonse
    Malin F skrev 2010-06-20 19:38:15 följande:
    Viskar lite försiktigt att jag är gravid. Nu väntar FVP i v.15 för att se så inte lillesyster/bror oxå har en trisomi... Är orolig att det inte ska gå vägen nu heller (bar tvillingar från början men blödde ut en).

    Kram på er!
    Stort grattis!!! Håller tummarna för att det kommer gå bra!!!!
  • Lonse

    Idag fyller Love 2 år!!!!!!

    Vem kunde tro det när han 8 dagar gammal fick sin diagnos? Idag tar vi det lugnt men imorgon blir det stort kalas för båda våra grabbar.

    2 år....Vår lille bebis har nu blivit en stor gosse även om alla barn fortfarande kallar honom bebis... :)

  • Lonse

    Gnutta- håller tummarna för att er bebis inte har T18. Har en liten Love här med T13 som snart är 2,5 år. På UL pratade BM om vattenskalle men läkarna som granskade sa att det inte var något så vi valde att lita på dem och inte gå längre med undersökningar. Loves huvud är äggformat så är helt övertygad om att det hade med trisomin att göra.

    Love skänker oss mycket glädje men också mycket sorg, såklart. Det är tufft att leva med ett multihandikappat barn. Det har förändrat hela vårt liv och även Loves storebrors barndom. Vi har assistenter här varje natt och jag har valt att arbeta helt med Love. Love har i perioder haft det tufft med kramper, värk i kroppen, mycket kräkningar osv. Sen är det stor skillnad på hur dessa barn mår men Love har haft ganska mycket ont i sin kropp och sover oregelbundet vilket påverkat hela familjen väldigt mycket.

    Vil du veta mer om vår vardag är du välkommen in på bloggen lovelej.blogg.se

    Stor kram!
    /Madde

  • Lonse
    India skrev 2010-12-06 16:08:16 följande:
    Hej,

    Jag har precis fått reda på att det lilla livet i magen har Trisomi 18. Jag är i v13 och nu undrar jag hur ni som fick reda på sjukdomen innan resonerade. Behålla eller inte? Jag har förstått att många har fått reda på det sent eller inte alls och då har man ju inget " val" men om ni hade fått reda på det tidigare hade utgången sett annorlunda ut? Jag menar absolut inte något elakt eller okänsligt utan vill ha reda på era ärliga åsikter,,,jag hoppas att ni förstår vad jag menar.......och att jag är lite svammlig nu.............
    Jag inboxar dig istället!
Svar på tråden Trisomi 13 & 18