Inlägg från: Jimmysfru |Visa alla inlägg
  • Jimmysfru

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej alla!
    Jag är ny i tråden, men har läst "ikapp" en hel del - vilken härlig grupp ni verkar vara!

     Jag är 28 år, bosatt i Sundsvall - väntar mitt och makens första barn någon gång i slutet av maj 2010...är nu i vecka 32 tror jag. Debuterade som typ 1 så sent som i augusti 2009 och blev gravid i samma veva, så jag ser fram emot att lära mig mer av er alla i gruppen. Är ganska nervös inför förlossning som typ 1 och har inte något vidare fortroende för Sundsvalls sjukhus : (

  • Jimmysfru

    Tack för alla väkomstfraser!

    Ebyl,
    Härligt att vi är två från Sundsvall. Jag vet inte varför jag är hispig över Sundsvalls sjukhus- jag tror att det har att göra med allt bök kring sjukhuset och att personalen ger ett stirrigt intryck. Lite stressade, lite oroliga - sånt känner man ju på sig. Diabetessköterskan är ljuvlig däremot.. ( går hos Y. Nordkvist)
    Födde du ditt första barn i Sundsvall ?

  • Jimmysfru

    Ebyl,

    Jag går hos MVC centrum & tycker att det är ganska stökigt där, trots vänlig och engagerad barnmorska. Sjukhuset är väl där jag får de "stirriga" vibbarna. Jag vill ju inte kastas in i en skrubb med 10 andra mammor direkt efter förlossningen.
    Härligt att du hade en bra förlossningsupplevelse från Sundsvall, ngn särskild barnmorska?

  • Jimmysfru

    Just ja,

    Nu när jag har ett gäng rutinerade på plats:

    Jag har gått från 8 enheter till frukost till 36 (!) enheter. Tror ni att jag kommer att "bli tjock" av så mycket insulin? Har hört massor om att man blir tjock av mkt insulin, men vet liksom inte om det gäller även oss gravida?

  • Jimmysfru

    Det där med vätska är helt bisarrt, mina fingrar har sett ut som prinskorvar sedan jul... Är det vanligare att vi diabetiker samlar mycket vätska??

    Blev utredd för karpaltunnel eftersom massa vätska klämmer åt nerverna, men det var tydligen helt normalt. (allt är tydligen normalt enl. bm) Så nu vaknar jag av kalla händer, vissa dagar tappar jag kajalen för att handen är så svullen...

  • Jimmysfru

    Oj oj vilka krämpor vi står ut med!!! Det här med vätska är så sjukt obehagligt, jag är väldigt trött på det. Dessutom har jag ett stillasittande jobb där jag inte alltid kan göra alla de där hurtiga sträckövningarna arbetsterapeuten har lärt mig...3 veckor kvar tills jag går hem.

    Idag var iallafall jag på tillväxt-UL vecka 32 och min lilla krabat var LITEN, både jag och maken var ganska oroliga för att den skulle vara stor eftersom magen har blivit rätt rejält stor bara de senaste veckorna. Bebisen var hela 11,5% under standardkurva, även om den var fullt frisk i övrigt

    ...så det finns hopp om att det inte är en bjässe som bakas. Jag har legat på mellan 4.8 - 5.1 i Hba1c sedan september : - )

  • Jimmysfru

    Sunstroke, tack för att du delade med dig av din förlossningsupplevelse - fantastiskt att läsa!!

    Tvåfem: jag hade en låg dos och väldigt mycket sockerfall de första veckorna , som minst tog jag 6-7 enheter till frukost på Novorapiden. Runt vecka 20 sa det bara smack, och nu i vecka 33 tar jag smått ofattbara 35 enheter till frukost! Minns hur drygt det var med blodsockerfall de första månaderna... : - (

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare