Inlägg från: åttiosjuu |Visa alla inlägg
  • åttiosjuu

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Jag har leta länge efter bra information om graviditet och diabetes men hittar inget.. Det känns som att läkaren mest pratar om att barnet ofta blir väldigt stort, men vad finns de för fler risker ?


    Jag har sedan jag fick reda på graviditeten legat lågt i blodsockret, jag har ca 3 känningar om dagen och då ligger från 2,5 och ner på LO... Dock får jag rekyler lite då och då, speciellt efter mat. Läkaren säger dock att man inte bör oroa sig för hur blodsockret ligger i direkt anslutning till måltider. Men jag är livrädd för högt blodsocker och blir alltid nervös av det.. 


     


     

  • åttiosjuu
    Littlefriend skrev 2016-06-08 13:18:42 följande:
    Ja, alla kunniga säger att det är ok att ligga lite högt en stund i samband med mat. Men vi verkar ju alla få lite panik då. Det är sjukt jobbigt.

    Jag har nu gjort KUB idag. Allt såg bra ut. Nu väntar vi på blodprovs svaren om nån vecka.

    Vi hade tur och de höll på att ändra inställningar på ultraljudsapparaten så de vill testa lite extra. Fick se den lille jätte mycket. Även med 3D. Vi såg fingrar till och med. <3

    Nu kan jag kanske vara lugn i nån dag iaf...Nytt datum blev det också. Så redan vecka 13 på fredag.

    Jag fick aldrig göra något KUB test, var på ultraljud i v12 och v18. Ska på ett till ultraljud i v29. Känns som att landstingen tänker lite olika när det kommer till just KUB tester, min läkare sa att det inte var aktuellt för mig men att jag hade möjlighet att åka till Stockholm och göra det. 


    Åh, så kul med 3D, hade verkligen önska att dem kunde erbjuda det på mitt sjukhus också. 

  • åttiosjuu

    Jag fick aldrig göra något KUB test då min läkare menade att det är samma risk för mig som för en utan diabetes att barnet ska få en avvikelse som visas med hjälp av KUB testet. Har ni hört något annat ? 

  • åttiosjuu

    Jag är nyfiken på vad era läkare och sköterskor vill att ert Hba1c ska ligga på. Min sköterska vill att de ska vara under 4,4 vilket jag tycker känns ganska lågt.. Jag ligger kring 3,8 -4,2 vilket innebär flera blodsockerkänningar om dagen och ett mående som verkligen är i botten.. 

  • åttiosjuu
    hmhm skrev 2016-08-05 22:28:37 följande:

    Hej, tänkte hoppa med här. Är d1 sen -91 och har två barn sedan tidigare. Är nu i v9 och oroar mig såklart för svängande bs och sånt.. Vore skönt att få bolla lite med folk som förstår :) 


    Då skulle jag vilja passa på och fråga dig en sak, jag väntar mitt första barn och är i v37. Skulle vilja höra lite hur dina tidigare förlossningar har varit, har ditt blodsocker påverkats mycket under förlossnings osv ?

    Och grattis till graviditeten såklart !! 
  • åttiosjuu
    Lady2 skrev 2016-08-11 17:54:10 följande:

    Fick sensor med larm hos ssk och läkaren idag. Nu ska jag bara lära mig hur den funkar;) Känns redan tryggt att ha den. Så kan både jag o gubben slappna av lite mer. Läkaren är väldig försiktig och ville backa på i princip alla mina doser. Det var jag inte lika glad över men jag förstår henne också.


    Heej, jag har också haft samma problem med låga blodsockerfall och jag har både haft sensor och en liber mini.. Jag gillade sensorn jättemycket, dock blev störd av den eftersom mitt blodsocker låg lågt hela tiden.. Min sköterska tyckte då att jag skulle använda liber mini (den larmar inte utan jag läser av med den).. Jag ÄLSKADE liber mini MEN i slutet hängde inte den alls med.. Kunde få upp att jag låg på LO men blodsockret i fingret visa 6,0. Ju längre in i graviditeten jag kom desto mer fel visade mina mätare, slutade därför med dem och använde fingrarna istället. Så jag skulle rekommendera dig att hålla lite koll, men det gör du säkert ändå :) 

    Själv fick vi en liten bebis i tisdagsmorse, hela 4v förtidigt men vad gör det !!! Fortsätt kämpa med era blodsocker, det känns hopplöst många gånger men tiden springer iväg (det är sant) och snart har även ni era bebisar här !!

  • åttiosjuu

    Tack snälla ni !!! Det blev akut kejsarsnitt för mig, dels för att hon kom 4v för tidigt men även pga att mitt blodsocker låg lågt (låg på 2,3 när jag kom in och har under hela graviditeten lega väldigt lågt.).. Direkt efter hade hon lågt blodsocker som sedan steg till 7.  Detta berodde troligen på stressen många bebisar upplever vid förlossning. Vi blev inskriven på barnintensiven direkt, dels för att hon var liten (ca 2700g)  men även för att hon hade problem med sin andning. Hon fick inget sockerdropp utan dem satt sond ganska direkt på henne eftersom hon inte hade orken att äta själv. Orken börjar komma mer o mer nu, men hon har fortfarande svårt att få i sig allt. 

    Nu mår jag hemskt dåligt i blodsockret, ligger lågt hela tiden och inget hjälper.. Kommer upp på 4-6 efter mat (utan insulin) och sjunker sedan till 2. Jag har därför valt att inte amma och hoppas blodsockret stabiliserar sig när kroppen slutar producera mjölk.. 

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare