Inlägg från: HannaMedina |Visa alla inlägg
  • HannaMedina

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Mango77 skrev 2013-01-03 20:33:08 följande:
    hallå! var ett tag sedan jag var inne på tråden. Har fått världens finaste tjej :) den 17 dec blev jag igångsatt och vid elva på kvällen så kom hon :) hon är en ganska stor tjej 4360g när hon föddes och 53cm lång...hon låg + 30% vid senaste TUL, 
    Allt gick bra iaf...hon var visserligen låg i socker när hon föddes men det rättade till sig med tillmatning. Så nu är vi bara hemma och myser.
    kram till er alla  
    Grattis :)
  • HannaMedina
    Idorf skrev 2013-01-04 18:03:09 följande:
    struligt... berg o dalbana kan man kalla mitt med just nu, ena stunden 1.9 och nästa 20.9... jobbigt, men man får kämpa på! ska ringa diabetes mott, på måndag.
    hoppas de ordnar till sig!!
  • HannaMedina

    idorf ja du fick ett mycket bra o utförligt svar om mätaren av anakin :):) jag fick låna en sån ett ganska långt tag så de kunde hålla koll på mitt socker i början av graviditeten o var mycket tryggt att ha den :) prata me din diabetessk, då kan man ju se hur kurvan ser ut för hela dygnet o dag för dag. o man kan ställa in larm på den så den larmar när bs blir högt eller är på väg ner.. därför jag fick ha min mest för jag behövde larmen då jag inte kände när det sjönk snabbt så jag hamnade i koma ett flertal ggr. den rekommenderas!! :) 

  • HannaMedina
    Emiii skrev 2013-01-05 22:26:14 följande:
    Jag ammar bara någon gång per dygn nu. Jag har fått höja mer ju mindre jag ammat. Men känns fortfarande konstigt att vara uppe på så höga doser.. Tänkte ringa och kolla på måndag. Jag mår skit av det hoppande blodsockret! Trodde att det skulle vara över nu när lillen är ute ;)
    emii jag minns att efter båda mina tidigare förlossningar så har bs svajjat ett rätt så bra tag efteråt, jätte jobbigt. jag har ammat båda ggr o fick sänka doserna, men det var oxå svajjigt o stack iväg upp mycket minns jag , svårinställt liksom men efter ett tag rättade det till sig liksom..
  • HannaMedina
    Idorf skrev 2013-01-07 09:36:23 följande:
    Fick ni göra UL ofta?
    Minns att med barn 1 så var jag mkt mer på UL än vad vanliga icke diabetiker är på... de kanske är vanligt eftersom dom vill hålla koll på bebis storlek osv.
    jag har me båda barnen fått göra ul ofta, en gång i månaden från v 28 och en gång i veckan från v 36. o före de ul gjorde jag nåt extra innan oxå.
  • HannaMedina
    Idorf skrev 2013-01-08 14:18:17 följande:
    vad ligger ni på för enheter med ert insulin?

    i nuläget har jag
    4E frukost (humalog)
    4-6E lunch
    6E middag
    17E natt (lantus) 
    jag tar 14 E humalog till frukost, 8 E till lunch 10 E till midday + 36 E lantus och 4 E om jag äter nåt innan jag går och lägger mig. är i vecka 32 nu, har tagit mer ett litet tag men börjat märka sista veckan att bs sjunker igen,

    är det någon annan som varit me om de? att ju närmare förlossning man kommer att man kan behöva sänka insulinet igen.. jag minns int att jag gjort de me mina två andra barn, 
  • HannaMedina
    TurkiskPeppar skrev 2013-01-09 20:35:41 följande:
    Vad lite insulin alla tar jämfört med mig! Jag tar över 100 E på ett dygn om jag räknar både lantus och humalog.

    HannaMedina: Jag har hört att det är normalt att insulinbehovet minskar i slutet av graviditeten. Själv hann jag aldrig direkt uppleva det, men å andra sidan så blev jag ju igångsatt i vecka 37. 
    ja jag blev oxå igångsatt i v 37 me dottern, men me sonen i v 40 men jag kan inte minnas att jag fick sänka me nån av dom, men det kan ju vara olika, är i vecka 32 nu..

    hur mår ni allihopa då? här börjar de bli lite långtråkigt o bara gå hemma, men ändå är jag helt utan ork o den här veckan är faktiskt första veckan sen i oktober som barnen kunnat vara på dagis alla dagar utan att bli sjuka *peppar peppar* så jag har sovit varenda dag ;) det behövs! i morgon ska jag till spec mvc o förhoppningsvis få datum för snittet :) 
  • HannaMedina
    plussa skrev 2013-01-10 11:59:20 följande:



    Var halvtidssjukskriven från v 21 förra gången, gick hem kl 12 varje dag o sov som en gris. Haha, o då hade jag ingen annan att ta hand om. :) nu ska jag ha krävande praktik 80 % tom v 26-27. Hoppas det går vägen!
    hoppas det kommer funka bra me din praktik :)

    ridderstads tjej hoppas han kikar ut snart o att du slipper ha de så jobbigt me förvärkar!!  jaa försök vila så mycket du kan på dagarna!!! bebisen har de ju bra i magen så länge den kan .. men förstår att det blir jobbigt!

    idorf ja trötthet kommer ju som ett brev på posten...den här graviditeten har jag nog varit mer död än levande hehe, man får passa på att vila när man kan, jag lämnar barnen på dagis sen tar jag ut hundarna sen pang i säng o sover tills jag vaknar o då hinner jag ändå me massor me saker här hemma, men just nu är den här väntan så hiiiimla tråkig så jag hoppas tiden går snabbt!
  • HannaMedina

    ridderstads tjej! ja ring o kolla om du får komma på kontroll!

    turkisk peppar! stackars sonen, o hoppas du klarar dig!

    plussa jaa de blir ju extra lång tid när man fråm början trodde man va fem v längre liksom men men de går framåt, sakta men säkert.

    precis kommit hem från spec mvc, allt såg bra ut o de va nöjda me mitt bs, undersöktes för att jag haft såna sammandragningar o mensvärk men inget hade hänt me livmodertappen, dock ligger bebisen som den ska, o som omföderska kan man få kraftiga förvärkar tidigare sa dom...

    iaf så väntar jag samtal för att få veta vilket datum det blir snitt, läkaren som jag träffade idag säger att man brukar göra planerade snitt 7-10 dar innan bf, jag sa jag isf ville ha tio dar innan, o de skulle kolla hur de ser ut däromkring, men sen säger dom att de tar inte ut barnet tidigare om de inte upptäcks på tul att bebisen börjar gå upp mot fem kilo! jag tyckte de lät mycket, det verkar vara så olika överallt! men i sthlm är det tydligen så, då barnet mår bäst i magen så länge som möjligt och pga lungorna osv osv sa dom . men varför skiljer de så mycket på olika ställen undrar jag.. de kunde dom inte svara på men här i sthlm är det iaf det som gäller.. 

  • HannaMedina

    Om 49 dagar snittas jag om inget hänt innan det, fredagen den 1 Mars har jag fått tid, har bf 11 mars så de är inte många dagar innan. Men nu vet jag iaf att längre än så blir inte väntan även om de känns låååååååångt.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare