Inlägg från: HannaMedina |Visa alla inlägg
  • HannaMedina

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hejsan!Vilken bra tråd :) Jag har haft diabetes sen jag var 11 år, är 23 idag och väntar nu vårat andra barn, jag är bara i vecka 10 än så länge så allt känns så nytt och spännande fortfarande.  I början av  graviditeten har jag haft väldigt svängande blodsocker, är det någon annan som har den erfarenheten? Trots allt så låg Hba1C på 5,5 i fredags då jag tittade det och det är ju godkänt :)
    Våran dotter som är två år idag vägde 4379 när hon föddes två veckor för tidigt genom kejsarsnitt förra gången så hon var en stor bebis.
    Ska kika in här flera gånger {#lang_emotions_smile}
    Bra tråd!

  • HannaMedina

    Vilda Tiger

    Ja hon var stor,de var på slutet som hon växte på sig så mycket, trots att Hba1c låg bra under hela förra graviditeten.
    Jag låg oxå högt i början,sen lågt och nu i dagarna har jag märkt att blodsockret gärna vill sticka uppåt så det är dags att justera insulinet igen.

  • HannaMedina

    Skrutt04
    Tack{#lang_emotions_laughing} 
    Men då håller vi tummarna inför måndag {#lang_emotions_laughing}

    Kim86
    Ok men då får du väl passa på medan du kan äta godsaker {#lang_emotions_wink} O hålla koll på de sen :)
    Själv kan jag inte ens ta en eller två godisbitar längre utan att BS sticker upp i höjden...
    Jaa de skiljer inte så mycke mellan hur lång tid vi gått {#lang_emotions_smile}

  • HannaMedina

    Hejsan!!
    Nu är det dags för mej att skriva någon rad här igen! Var längesen jag skrev men jag är in här och tittar titt som tätt! Jag har haft en jätte jobbig början på graviditeten och det beror på diabetesen som tar upp all min tid och ork! Har nu gått in i vecka 18 och jag har i många många veckor haft sånt strul med diabetesen och lågt blodsocker, så lågt att jag flera mornar hamnat i insulinkoma och detta har ju satt hela familjen i gungning och jag har blivit sjukskriven, har fått sänka massor på insulinet och detta gör ju att det är stora svängningar nu, jag hade verkligen det inte så här då jag väntade min dotter och det som händer gör mej så osäker på om det är något fel på bebisen. dessutom säger alla läkare som jag träffar olika saker. Är det någon annan som har den här erfarenheten som jag beskriver? Det är guld värt att gå in och läsa på denna sida ibland o få tips från er som skriver då jag inte känner någon annan som har diabetes.  Jag träffade en läkare förut som sa att låga blodsockervärden inte påverkar bebisen utan bara mej men sedan träffade jag en till läkare som sa att låga värden kan skada bebisen och att det kan göra så att den blir liten, är det någon av er som vet hur det ligger till? I den staden jag bor så finns det liksom ingen riktig diabetesmottagning utan medicinläkare med kunskap om diabetes, man vet inte vem man ska lyssna på. självklart förstår jag att så låga värden så att man inte vaknar på morgonen inte är bra och jag hoppas och ber att ingen har hänt vår lilla skatt i magen. ska på UL nästa vecka och hoppas allt ser bra ut då, även fast jag vet att allt inte går att se på UL, men jag ska få träffa en läkare som ska göra ett utvidgat UL. Den här situatuationen som är nu gör att jag inte kan njuta av grav utan det är bara en stor oro hela tiden, det är ju helt nytt detta för jag har aldrig haft det så som det är nu med BS.
    Tack för att jag fick skriva av mej lite och jag är tacksam på svar om detta om någon av er kanske vet.
    :)

  • HannaMedina

    Vill tillägga till min inlägg att jag knappt haft ett enda högt värde förutom något enstaka någon gång som en rekyleffekt på känning men nu den senaste veckan så händer det efter blodsockerfall att det tar jätte lång tid att BS stiger och senare flera timmar efter så stiger de o sen är de rätt svårt att få ner det fast det går ju till slut. Helaa min kropp är verkligen i gungning pga diabetesen och man känner sej liksom dålig som inte får ordning på det. Är det någon annnan som haft dessa problem?? Eller liknande?

  • HannaMedina

    Blendha

    Jag hoppas att det blir bra för dej, och kan förstå oron men läkarna finns ju till för att göra det bästa för bebisen och för dej!

  • HannaMedina

    Vilda Tiger:
    Tack för ditt svar! Jo svar kan dom ge här, men sen vilket man ska lyssna på är en annan fråga {#lang_emotions_tongue_out}! du behöver absolut inte höra me din bm, jag kan försöka ta reda på det ändå, men tack!Hoppas du haft en bra natt!!

    Lycka till till alla som ska i väg på något idag!

  • HannaMedina

    Dragoness: Tack för det svaret, det är som jag har trott att det ska vara, dock har jag blivit lite förvirrad av alla olika läkares svar. Det har hänt mej flertal ggr oxå att jag oxå legat på 1 mmol eller ja, tom mindre då min man fått försöka få liv i mej på morgonen då jag sovit och inte vaknat pga känning, men som tur är verkar det som att det nu verkar vända lite grann, går in i vecka 19 på lördag. Jag tittar också mitt blodsocker varannan timmme dygnet runt för att försöka minska att det sjunker. Härligt att allt såg bra ut igår för dig :) Håller tummarna idag Vilda :)

  • HannaMedina

    Kim:
    Även jag har haft mycket problem med lågt blodsocker en lång period nu så jag har inte ens kunnat jobba pga det varit så besvärligt, men verkar nu när det gått lite längre i grav. att det börjar sakta men säkert vända, när du får lågt, händer de att du får rekyleffekt efteråt? För mej har det inte varit så, jag har kunnat äta o äta och ibland haft svårt att få upp det, enda tills nu den senaste veckan då det hänt att hux flux har blodsockret stigit istället. Det är inte bara med det här blodsockret {#lang_emotions_tongue_out} 
    Jag tror mej ha känt nåt sprattel nån gång i magen men jag väntar spänt på att det ska börja röra sej ordentligt, det kommer det nog göra för oss snart, förra grav så kände jag min dotter första gången i vecka 19 så jag hoppas jag slipper vänta längre än så nu :)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare