• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • mysflikkan84

    Hihi... jaaa, Ami är kanon!:) Oki, hoppas de blir bra med Bokström iaf. Va går du annars med din diabetes då? På östra eller sahlgrenska? Jag går på östra.

  • BabyNo2

    Godmorgon chix:o)
    Allt bra med alla?
    JAAAAAG är så glad.. var på TUL o låg på +26% ist för som sist +30..så de har lönat sig att ha känningar o må skit!!!
    Bebben är beräknad till 3400gr...NU alltså..får se hur de ser ut när de är dax..
    kram kram

  • kim86

    Grattis till bra siffror babyno2...
    Vilken v gör man första TUL
    är det v 28?.
    jag ska nog inte träffa min BM igen förrens i v 24 tror jag, så det är ju 5 veckor till..
    ett läkarbesök innan dock, jag vet inte hur ofta man ska träffa dem..

    Visst får man moderskapsintyget hos bm typ då i v 24. räcker det att skicka in det då för FP?, tänker att det är sommar o så nu... eller ska man ringa o be om det tidigare?

  • Pippilotta

    Hejsan!

    Har varit inne på hjärtultraljud idag och allt såg bra ut med mina små. *glad* Har fortfarande problem med hyperemesis, men har lyckats gå upp ett par kg. Halva graviditeten avklarad. *tjohoo* {#lang_emotions_sunny} 

    HannaMedina: Jag har haft och har fortfarande extrema problem med alldeles för lågt socker. Värst var det v. 6-v.16 och sedan har det blivit mindre. Fr.o.m. v. 20 har jag fått öka mina insulindoser igen. Jag tar blodsocker varannan timme dygnet runt, det har varit det enda som hjälpte mig lite...men man blir ju en zombie ganska fort, tyvärr.

    Lågt blodsocker är bara farligt för dig - inte barnet. (Ev. svältketoner är inte heller farligt för barnet.) Dock bör du ju försöka hålla dig ifrån värden under och omkring 1 mmol/L...något jag råkade ut för upprepade gånger mellan v. 6 till v. 16. Själv var jag orolig för att mina småttingar inte skulle lyckas få i sig något att växa av, eftersom jag kräktes så mycket men hittills har de blivit större för varje UL och allt ser normalt ut.

    Hoppas att dina känningar minskar snart! Det är svårt att hålla sig lugn när man hela tiden oroar sig för att hamna i koma.

  • Vilda Tiger

    kim
    Det räcker att du skicker i det då. Det brukar gå ganska snabbt för fk att få in det i systemet tycker jag. Och det är ju en annat sak om det blir mitt i juli då får pappret, ang semester. Ang TUL så gör vi här det första efter 28 fulla veckor, alltså i v 29 så som jag räknar.


    baby


    Härligt! Varje procent gör ju skillnad.


     


    Jag ska göra TUL imorgon, jag, och hoppas på en fin siffra. HÅll tummarna för mig!

  • ebyl

    Dragoness: Jag tänkte på dig idag å undrade hur det gick för dig! Kände kanske på mig att du skulle skriva en rad här igen.. Skönt att du mår bättre å att allt ser bra ut med dina två! Har ni tagit reda på kön? Vet du om det är enäggs eller tvåäggs? Kanske du har skrivit förresten... Isf ber jag om ursäkt för mitt dåliga minne!

    Vilda: Klart vi håller tummarna!
    Jag håller tummarna för att mitt bltr gått ner också, å att de inte vill lägga in mig över helgen på bb... Det skulle kännas skitjobbigt.

  • HannaMedina

    Dragoness: Tack för det svaret, det är som jag har trott att det ska vara, dock har jag blivit lite förvirrad av alla olika läkares svar. Det har hänt mej flertal ggr oxå att jag oxå legat på 1 mmol eller ja, tom mindre då min man fått försöka få liv i mej på morgonen då jag sovit och inte vaknat pga känning, men som tur är verkar det som att det nu verkar vända lite grann, går in i vecka 19 på lördag. Jag tittar också mitt blodsocker varannan timmme dygnet runt för att försöka minska att det sjunker. Härligt att allt såg bra ut igår för dig :) Håller tummarna idag Vilda :)

  • kim86

    Tack Vilda. Då ska jag vänta tills jag ska till BM nästa gång.. =)
    mina känningar är kvar, men inte lika många vilket är skönt..
    får se när man ska börja höja, men det har inte behövts än. v 19 nu. =)
    allt är så spännande nu, även om jag inte känner av den än..=)

  • HannaMedina

    Kim:
    Även jag har haft mycket problem med lågt blodsocker en lång period nu så jag har inte ens kunnat jobba pga det varit så besvärligt, men verkar nu när det gått lite längre i grav. att det börjar sakta men säkert vända, när du får lågt, händer de att du får rekyleffekt efteråt? För mej har det inte varit så, jag har kunnat äta o äta och ibland haft svårt att få upp det, enda tills nu den senaste veckan då det hänt att hux flux har blodsockret stigit istället. Det är inte bara med det här blodsockret {#lang_emotions_tongue_out} 
    Jag tror mej ha känt nåt sprattel nån gång i magen men jag väntar spänt på att det ska börja röra sej ordentligt, det kommer det nog göra för oss snart, förra grav så kände jag min dotter första gången i vecka 19 så jag hoppas jag slipper vänta längre än så nu :)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare