• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • ebyl

    Vilda: Jag har stockar till ben också, men inte så ont iaf.. Som tur är försvinner ankläpparna när jag varit uppe en stund! Skönt med inplanerat läk.besök på måndag, det är ju nära nu!

    Kim: Men du har väl haft jättebra HbA1c tidigare? Tror det är bra om du ligger i snitt högre nu med tanke på hur många låga värden du hade tidigare! Säkert bra HbA1c!

  • kim86

    Ebyl.
    Ja, jag hade 4,7 2 månader i rad nu, så läkaren sa tom att jag kunde lägga mig lite högre o kanske må bättre av det, men jag tänkte att jag inväntade höjningen nu, så fick det naturligt bli lite högre. Klarar mig på nattdosen nu, som jag har fått sänka hela tiden annars, o får nu rekyler av de låga värdena jag har, vilket inte är så kul, för man blir såååå trött. Men känns ändå som jag lagt mig på en bättre nivå nu.
    Har inbokat Ul på måndag, sen teltid med dr på tisdag och sen läkarbesök på onsdag.. =) fullt upp...

  • challis777

    Kollar till er lite!

    Naima är 7 veckor nu, hon har lite kvällskolik men annars mår hon bra.
    Jag har 9 kg kvar att bli av med innan jag är nere på "innanvikt" igen, gick upp 20 kg tot. Men jag har ingen panik...

    Hade jätteproblem med blodsockret när jag försökte amma. Svängningar från 0,7-26 mmol/l. Jättejobbigt!
    Och sen räckte inte mjölken jag hade heller så jag fick ge flaska också. Men nu har jag övergått till bara ersättning. Det var jobbigt. Jag mådde skitdåligt av att inte kunna amma. Eftersom det inte funkade med sonen så ville jag verkligen att det skulle funka den här gången och alla jag pratat med sa "nytt barn, nya förutsättningar". Men det gick alltså inte nu heller. Usch, jag vet ju att det inte är så men jag har känt mig som en sämre sortens mamma som inte kan amma mina barn...

    Så nu undrar jag hur det gått för er, ni som har barn sen förr, har ni kunnat amma?

    Grattis till alla som fått sina små!

  • Vilda Tiger

    Tredje juli
    Nej, jag kunde heller inte amma. Jag fick aldrig nån mjölk och min unge tog aldrig bröstet för den delen heller. Så hon fick ersättning. Jag känner SÅ igen mig i dina tankar om att man är en sämre mamma, men mammeriet sitter ju inte i brösten, verkligen inte! En stor kram till dig, iaf.

  • sunstroke

    Hello! Jag kollar också till er lite då och då, det är ju snart dags för fler bebisar att komma ut :)

    Min Alice är också 7 veckor nu och det verkade som att hennes sugförmåga aldrig blev särskilt bra. Beror väl delvis på att hon fick tillmatning direkt, och pga det så kom min mjölk igång väldigt dåligt. Jag trodde det skulle bli bättre och bättre, men det blev inte så. Så första veckan hemma gick hon ner från födelsevikten på 3800 till 3500. Det var lite för mycket så vi fick ge tillägg när hon var 2,5 vecka gammal. Jag ammade emellanåt men hon ville inte suga, särskilt inte då hon visste att hon fick mat från flaskan. Så det var bara att ge upp amningen helt.

    På ett sätt är det ju himla synd, för den bästa maten finns ju där, men på ett annat sätt är det också väldigt skönt att bara ge på flaska. Slipper oroa mig för att sjunka i bs under amning, pappan kan mata osv. 

    Annars går det bra här hemma! Det är alldeles ljuuuuvligt att ha en bebis :)

    (hrmm, mjo jag har också 9-10 kg kvar att gå ner, gick upp 17 kg under grav. Men men, det får tas tag i efter sommaren tror jag. Thank GOD för tights, leggings och kjolar :) )

  • Fiyali

    Hej alla härliga diabetesmammor! Hur går det för er i ert kämpande? Tänker på er jämt och ständigt och är fortfarnde tacksam för att den här tråden fanns! :)
    Massa "stoooooora-långa-arms-kramar" :)


    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Fiyali

    Uppdaterar om mig själv också!
    Evelyn är precis 2 månader nu, fortfarande världens lugnaste bebis, tråkigt lugn faktiskt, men läkarna tror att det beror på att hon fortfarande återhämtar sig, och att jag kommer få igen för de känslor jag känner nu senare! Haha.
    På torsdag skulle vi påbörja en utredning om någon form av grav autism, då hon inte "svarade", men nu när det fina vädret kom, blev hon på bättre humör, så nu har jag lyckats få massa ögonkontakt och några leenden till och med, det ska jag gå och skryta om imorgon för läkaren, så jag antar att den oron kan blåsas bort! :)
    Tredjejuli, jag hade samma problem som du, den stora kunde jag inte amma så länge, mindre än en månad och då fick ersättning ändå ges, med denna stora producerade jag som en ko i början när vi låg på neo och jag pumpade pumpade pumpade, men när hon var sex veckor hade jag inget kvar att ge, det blev mest "mysamning" av det hela, och eftersom det var knäckande psykiskt för mig att hela tiden fundera, klämma och känna på brösten, för att komma fram till om där var något alls, så la jag ner då!
    Förstår helt hur du känner, men du är verkligen ingen sämre mamma för det! Som tur är sitter ens hjärta en bit in, och inte i bröstvårtorna :)


    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • tvåfem

    Nu har jag ändrat doser igen och jag hoppas att det ska göra mig lite piggare och att sockret ska ligga jämnare. Natten morgonen och förmiddagen funkar bra nu efter ändringen men kvällarna behöver justeras det vill bli högt då men det är ju bara två dar sen jag ändrade.

    Liten sparkar och verkar må bra där inne i magen och sf måttet var 24 cm nu.

    Jag kunde amma min stora. Det gick bra men det var svårt med omställningen från att ha legat så pressat i sockret till att ligga lite högt för att sockret rann ut med mjölken. Jag längtar efter att amma igen för då kan man ju äta godsaker man bör undvika som (gravid)diabetiker .
    Hoppas att det ska funka även denna gång jag vill nog ha en amningstråd för diabetiker till hösten eller blir jag ensam där? Här verkar det inte vara många som kunnat fortsätta amma. Förra gången känndes det som att jag hade behövt lite mer stöttning och erfarenhetsutbyte med andra diabetiker.

  • Vilda Tiger

    Min bm var sjuk idag men vikaren fick så vackert så stoppa upp näven och känna hur det stod till. Enda skillnaden från förra ggr var att tappen var mer centrerad (bakåt förra ggn) och mjukare. Men fortfarande bara 1 cm öppen. Nu har jag inte fler tider, förutom ett ctg på fredag, förrän ställningstagandet på måndag. Då blir det besök på Östra vaaarje dag för koll och UL

    Har lust att hugga av mig fötterna. Jag har fått BRISTNINGAR på ovansidan fötterna för att de är så vätskafyllda. Det ni...

  • tvåfem

    Vilda har du Ami i vanliga fall? Det låter jobbigt med så vätskefyllda fötter. Hoppas att förlossningen kommer igång och att svullnaden går ner snart fötter är ju ganska praktiskt att ha i många sammanhang .

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare