• kim86

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Grattis villhabarn igår..


    det kommer gå toppen denna gången...=)

  • kim86

    Jag hade 5,1 när jag fick reda på att  jag var gravid. men i vanliga fall ligger jag på runt 7, så jag hade kämpat ner det innan...
    nu ligger jag på 4,6.
    Allt kommer säker att se kanon ut. Vägde mig idag och har gått upp 14 kg i v 31... =) 

  • kim86

    Vallmoblomman.
    Min läkare sa att risen för att få ett missbildat barn låg på 20 % över normal risk om man hade hba1c över 10. Så det kan nog stämma. Han sa att hade man över 7 var risken inte nämnvärt större än vanligt...

  • kim86

    Hej allihopa..
    Kul att det går så bra för alla.. =)
    Ska på nytt TUL om en vecka, låg på 16 % över förra gången. BS är fortfarande bra och nu är jag helt ledig från jobbet,.. =) sååå skönt. Hade nog inte orkat jobba så mycket till, v 33 nu o jag är helt slut för det mesta. Jobbigt när inte hjärnan o kroppen vill samma..
     

  • kim86

    Vilda.
    Min lilla ligger på 16 % över kurvan och skulle då beräknas väga ca 4050 g. Men jag ska på nytt TUL nu då i v 33 på tisdag och så får vi se var den ligger på kurvan då..

    Jag är 24, var normalviktig innan. BMI 23 typ. Jag har gått upp 15 kg nu i v 33 och ingen har vare sig brytt sig, vägt mig eller frågat om vikten. Så det känns ganska lugnt.. =) Sålänge Hba1c är bra så känns det som jag skiter lite grann i vikten. det får man ta sen.

    Jag vägde 4300 g när jag föddes, så de sa att man ungefär kunde räkna med att bebben väger lika mycket ungefär.. =) 

  • kim86

    Någon som kommer ihåg om de fick sänka sina doser sent i graviditeten. Min läkare sa att ofta så stabiliserar sig höjningarna iaf i v 35, men jag har fått sänka doserna nu hela denna veckan o är bara i v 33. Är inte det för tidigt?, Jag är som sagt jätte tacksam att slippa få höja, knappt höjt alls mycket, förutom frukostdosen. Men jag har hört att om man sänker doserna mycket innan så är det tecken på att moderkakan fungerar sämre.
    Jag ska på flödesmätning på tisdag, tycker ni jag kan vänta tills dess eller ska jag kontakta dem innan? 

  • kim86

    Här träffar vi Bm+ läkare om vartannat varannan vecka från 28, sen 35-40 1 ggr/vecka. Så det är inte sååå mycket träffar, klart att detta är ju bara det som är inplanerat. Skulle ngt visa ngt konstigt träffas man nog oftare.. 
    Jag har varit halvtidssjukskriven sen v 24. O nu har jag gått på semester som jag inte går tillbaka till jobbet efter. Det var nog bra planerat, vet ej om jag hade orkat jobba nu. Är helt slut o bs är ofta lågt o jag känner ej det förrens det är nere på 1.8 typ. o då blir jag helt vimsig o pratar i nattmössan säger sambon, sen måste jag sova efter det..

    Imorgon bär det av till TUL. Lite nervigt, o ska bli skönt o se om flödet är som det ska då jag fått sänka doserna redan.  Idag var det ögonbotten foto. Allt såg kanon ut o den lilla blödningen som jag hade i v 12 var borta.. !! =)

  • kim86

    Jul1.
    Ja, jag har hört liknande.. Känns konstigt iaf o sänka doserna redan. Får se vad de säger imorgon.. vill ju helst att lillen ska stanna några veckor till... 

  • kim86

    hej allihopa. Jaha, jag väntar en liten tjockis... =) 
    den låg på 33 % över normalkurvan och beräknas då väga ca 4600 g.. vägde 2800 g nu.. =)
    så nästa TUL är om 4 veckor, då blir det ställningstagande om hurvida de ska sätta igång innan, kejsarsnitt eller bara vänta ut det. Helt beroende på vad kurvan visar nästa gång. Blev ganska lugnad av vad dr sa iaf.  så jag får bara vänta och se helt enkelt.. =)
    inte konstigt att magen är stor iaf.. hehe 
    ngn som har erfarenhet av stora barn?

  • kim86

    Jul1. tack för de lugnande orden. Läst på ganska mycket om erfarenheter o så av att föda stora barn, (min förhoppning är ändå att få föda vaginalt) o det är väldigt blandat. De som fått på 3500 har spruckit massor medans de som får barn på 5 kg klarar sig utan, så det är nog stor skillnad från person till person. Skönt att de håller koll iaf, så får vi se vad "lillen" väger vid nästa kontroll, o ta beslut då. är ju bara 4 veckor till. Vem vet, den kanske tittar ut av sig själv innan. =)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare