• ebyl

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Vilda: Ja än så länge tror jag att de 12 kg jag gått upp lagt sig på magen, vilket är jätteskönt! Men man ska inte glömma att jag i värsta fall har 12 fantastiskt långa veckor att förändras på!

  • ebyl

    Kim: Jag kan nå min diab.ssk varje vardag utan problem, det känns skönt! Vänder mig många ggr hellre till henne än till min läkare. Är hon ledig så finns en till diab.ssk som kan hjälpa mig.
    Här i Sundsvall får man annars lämna namn å nummer så ringer de upp. Ibland säger jag till i receptionen på medicinmott. att lämna ett meddelande.
    Tråkigt med så otrevligt bemötande! Förstår inte varför folk väljer en sån ton istället för en trevlig, eller iaf en normal samtalston!?

  • ebyl

    tredje juli: Grattis till lilltjejen! Den förlossningen skulle man vilja ha!

    Själv så hade jag otroligt smärtfulla sammandragningar igår kväll, utan uppehåll i 30 min. Fick liksom aldrig vila, låg å andades å hade vetekudde, mådde illa å var svettig med en värk i hela livmodern å bak i ryggen. Kändes som när man skulle föda barn sist... Men att jag inte fick vila gjorde mig orolig. Efter en timme släppte det å jag kunde sova för natten. Men eftersom jag bara är i v. 27+ så önskar jag verkligen att det var en engångsföreteelse!! Hade hållt på en hel del igår, inte vilat något, så jag hoppas det berodde på det.

    Hoppas ni njuter av påsken å äter god mat!

  • ebyl

    Luna: Det läkaren menade var nog att han inte trodde artikeln var vetenskaplig. Men bara för att den inte är publicerad i PubMed behöver det inte betyda att den inte är det, tror jag. Det var ju trots allt en stor undersökning, 95 000 barn. Men samtidigt skulle man vilja läsa igenom orginalartikeln, kolla igenom metoden å vad det är de har undersökt.
    Skulle det kännas bättre av att byta landsting? Eller kan det räcka med att du får prata med någon du får förtroende för? Kan du inte försöka få prata med någon annan? Hade du varit på aurorasamtal? Hur var det? Jag tycker det är fruktansvärt att du är så rädd att föda så du gråter, så ska det ju inte kännas! Är man rädd så tror jag att det förvärrar förlossningen oavsett hur barnet kommer ut. Jag tycker du inte ska ge dig, prata med andra bm, privata gynläkare?, vem som helst som förstår!

    Babyno2: Jag hade SF mått 28 i v.24, fast då väntar ju jag tvillingar...

    Blendha: Det är ju vetenskapligt bevisat att gravida kvinnor inte ska ligga platt på rygg pga svimningsrisken. Vena cava. Men många ggr räcker det med att lägga en kudde under höger höft för att undvika det. Men vänster sidoläge funkar bäst, iaf för mig! Fast tycker tandläkaren borde haft koll på det...

  • ebyl

    Vilda: Hur var det där med bröstmjölksdroppen nu igen?? Om det blev en droppe i vattnet, var det kille å om den löstes upp en tjej??

  • ebyl

    Luna: Det förstår jag absolut! Men alla läkare/auroras i samma landsting kan ju itne vara likadana. Det måste ju finnas någon som du kan prata med. För det är ju superviktigt att blir bra bemött å känner att det är någon som lyssnar! Annars kan de ju lika gärna låta bli... Tycker du ska försöka träffa någon annan, om du orkar ta tag i det. Annars vända dig till privatklinik eller annat landsting eller annan bm om du kan få tips från någon om bra sådan?

  • ebyl

    Maddie: Verkligen fruktansvärt, synd att det skulle till ngt så allvarligt innan hon fick den hjälp hon behövde!!

    Luna: Jag håller tummarna för att det är en BRA läkare du får träffa nästa gång! Hade fått för mig att kvinnor som verkligen inte vill föda vaginalt (framförallt pga tidigare upplevelser) får snitt om de önskar. Men det kanske beror på vart i landet man bor å vilka människor i vården man får träffa...

    Blendha: Är du kort? Jag har en kompis som hade jätteproblem med svimningar, bara sådär! Då var det för att hon var rätt stor (magen) på sin korta kropp, det blev att barnet tryckte precis fel. Kunde hända när som helst, men hon lärde sig symtomen innan och kunde lägga sig ner. Hoppas det går bra för dig!!

    Jag har varit på första TUL:et idag! Flickan vägde 1200 gram (-7%) å pojken vägde 1395 gram (+8%). Flödet såg bra ut å de hade inget att säga mer än så. Kändes jätteskönt! Läkaren var glad att jag bara har 7 arbetspass kvar å att jag snart får HP för att vara hemma å vila (utan att för den skull ligga på soffan hela dagarna påpekade han ) Blev dessutom väldigt (förvånat) glad när han frågade om jag tänkt på förlossningen å jag svarade att jag önskade att det blir vaginalt... Men påpekade att min graviditet å förlossning är HÖGrisk med tanke på att det är två plus min diabetes då. Det kommer vara fullt med folk på rummet, ul-apparater, läkare å flera bm. Men hellre fullt uppbackad än övergiven känner jag!!

    Kram på er!

  • ebyl

    Blendha: Bebisen ligger säkert bara tokigt, hoppas det ger med sig som sagt! Igår på TUL fick jag säga till då jag fick skitjobbigt å andas å domningar i armarna... Så det blev till att lägga sig på sidan! Platt på rygg är omöjligt.
    Kryper du I dina stödstrumpor på natten? Är inte det lite avigt?

    Vilda: Det är för att du är uppe så sent på kvällarna!

  • ebyl

    Blendha: Du får smörja in magen med rapsolja eller olivolja! Härligt med sol, jag har bara dimma...

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare