• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • TurkiskPeppar
    memini skrev 2010-03-27 13:17:16 följande:
    Med min första dotter blev jag sjukskriven redan i v 6 och var sen sjukskriven HELA gravven...
    Oj, vad tidigt! Vad berodde din sjukskrivning på?
  • Amelie av Paris

    Jag var på tillväxtultraljud i går i v 28 och bebisen var stor +35%. Vägde redan 1600!!! Mitt första barn föddes i v 39+6 och vägde under 3500g. Vad kommer att hända nu? Är det stor risk för barnet att lägga på sig så här mycket. hba1c ligger normalt, men jag har inte kunnat röra på mig så mycket den här graviditeten pga sammandragningar och känsliga fogar. Någon som varit med om detta? Hur blir det längre fram vid förlossning? Kommer bebisen ut tidigare av sig själv om den inte trivs i magen. Jag är jätteorolig!

  • ebyl

    Luna01: Tillväxten kan ändras till nästa TUL! Oroa dig inte i onödan. Men förstår det samtidigt. Har du väldigt hoppigt bs? för även vid svängande bs kan ju HbA1c vara bra... Ta hjälp av din diab.ssk/läk eller bm! Om det skulle vara så att du även längre fram har ett stort barn kan det nog bli tal om planerat snitt. De låter dig inte gå tiden ut å föda vaginalt om barnet är för stort!

  • Vilda Tiger
    Amelie av Paris skrev 2010-03-27 18:56:24 följande:
    Jag var på tillväxtultraljud i går i v 28 och bebisen var stor +35%. Vägde redan 1600!!! Mitt första barn föddes i v 39+6 och vägde under 3500g. Vad kommer att hända nu? Är det stor risk för barnet att lägga på sig så här mycket. hba1c ligger normalt, men jag har inte kunnat röra på mig så mycket den här graviditeten pga sammandragningar och känsliga fogar. Någon som varit med om detta? Hur blir det längre fram vid förlossning? Kommer bebisen ut tidigare av sig själv om den inte trivs i magen. Jag är jätteorolig!
    Som Ebyl sa - se hur det ligger till vid nästa TUL. Du får en planering som passar dig vad gäller födsel/snitt/igångsättning och allt det där. Vill också påpeka att din förmåga att röra dig inte har med barnets tillväxt att göra, så det ska du inte ha dåligt samvete för.
  • memini
    TurkiskPeppar skrev 2010-03-27 13:58:52 följande:
    Oj, vad tidigt! Vad berodde din sjukskrivning på?
    Bs kontroll och giftstruma under "behandling"... Jag var arbetslös men då tyckte även läkarna att det var ett jobb

    När jag gick med Julia så stod det på socialstyrelsens hemsida att dom INTE nekade gravida diabetiker sjukskrivning pga den medicinska risken för båda barn och mamma.
    ღ♥ Emma 031026 & Julia 080604 ♥ღ
  • blehnda

    Turkisk peppar: Hej och välkommen till världens bästa tråd! jag vart sjukskriven 50 % redan i vecka 13 pga. att mitt blodsocker påverkades extremt mycket mer av stress under graviditeten än innan. även om jag själv inte upplevde att jag var stressad på jobbet så räckte ett litet extra adrenalinpåslag för att blodsockret skulle skjuta i höjden direkt och göra mig immun mot insulin. Då fick jag skjuta in osannolika mängder insulin i kroppen för att försöka få ner det, dock utan resultat, för att sen på kvällen när jag kommit hem och tagit det lungt ett tag få en rejäl känning pga. allt insulin som kroppen då tidigare under dagen ignorerat helt plötsligt släpptes utr i blodet. MÅNGA rekyler upp och ner hela dygnen...blä!

    sen i vecka 16 eller 17 tror jag så blev det 75% sjukskrivning pga. oförbättrat läge för att sen i vecka 20 bli 100%. så länge jag är hemma eller gör saker som inte ger adrenalinpåslag så fungerar det riktigt bra, men många saker är helt uteslutna då det sabbar bs så kraftigt under så pass lång tid.

    Oj vad långt och invecklat det blev, hoppas du förstod hur jag menade iaf. alla fungerar vi ju olika, hoppas att din kropp är lite mer sammarbetsvillig än min är!=)

    nu ska jag sova!  God natt tjejer!

  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Du och jag har ju lite samma sits med jobb och socker, även om det var MYCKET värre för dig. Kan du inte berätta vad för saker du får undvika att göra hemma? Vad är det som höjer sockret, som ger adrenalinpåslag, för DIG? Jag märker ju att jag tex ska räkna med att saker tar lite extra tid, för jag lunkar på i lugn takt och har jag det minsta tidspress så stiger sockret lite men iaf märkbart.


  • challis777

    Shit!

    Jag kommer ha bebis snart, blir igångsatt på ons 31 mars.

    Om inget händer tidigare. Är ju öppen drygt 2 cm, slemproppen har gått, magen har sjunkit, jag har mensvärk men inga kraftiga värkar.

    Blev lite orolig på senaste ctg. Barnets hjärtljud låg mellan 160-205 nästan hela tiden. Men bm fösäkrade mig om att det var för att hon eller han rörde sig så mycket.

  • Tjohooo82
    tredjejuli skrev 2010-03-28 10:07:23 följande:
    Shit! Jag kommer ha bebis snart, blir igångsatt på ons 31 mars. Om inget händer tidigare. Är ju öppen drygt 2 cm, slemproppen har gått, magen har sjunkit, jag har mensvärk men inga kraftiga värkar. Blev lite orolig på senaste ctg. Barnets hjärtljud låg mellan 160-205 nästan hela tiden. Men bm fösäkrade mig om att det var för att hon eller han rörde sig så mycket.
    Oooh, grattis i förskott! =) Inte många dagar kvar nu, härligt!
    Stora lyckokramar
  • BabyNo2

    tredje juli
    GRATTIS.. vad spännande :o)

    Snart är de påsk.. med allt vad de innebär mde mat o godis.. äscha.. godiset klarar jag mig utan ,men de är den där rackarns maten.... MUMMA...
    Ska påbörja en liten påskbuffe nu till svärisarna som kommer o lämnar tillbax vår lilla juvel.... MÅste bara gå o köpa ägg..

    Apropå stress o BS.. blev ju sjukskriven 100% den 22 mars o märkte förändring på BS på en gång.. för nu är de bara adrian att få iväg till dagis.. sen kan jag gå hem i vila ist för att passa nästa tid på praktiken osv :o)  sweeet.. känns så mkt bättre vill jag lova.
    Kram på er alla  

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare