• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • Vilda Tiger

    Fixaren
    Ja, för dig är det ju verkligen nära!

    Ebyl
    Haha! Ja, ja kan tänka mig att det blir ganska stort i slutet med två i magen. Men det är väl å andra sidan sällan tvillingmammor går hela vägen ut, eller?

    Kim
    Ja jag vet att du var precis ny i tråden då jag kom in och var gravid igen.

    Jag blev så inspirerad av Ebyls framgångar med fk att jag ringde för att höra vart mitt moderskapsintyg har tagit vägen - det var snart två månader sedan jag skickade in det. Men så får jag plats 461 i kö... yiha! Jaja, tur jag ändå ska sitta och låta lunchen vila i magen.

    Jag skulle ta kort idag, gick ju in i v 32, men jag känner mig inte fin... jag älskar min stora mage men det som "stör" mig är att jag fläskat på så runt ryggen. Det är lagom snyggt att han bilringar baktill då jag står rakt upp. Jaja. Jag får se om maken kan fixa nån snygg vinkel sedan så de inte syns.

  • ebyl

    Vilda: Jag förstod inte det där med moderskapsintyg? Det får du väl inte av FK? Eller ska de skicka tillbaka det till dig?
    Ang. tvillingar, om man väntar tvåäggs som jag gör, kan man mycket väl få gå 40 veckor... Men det är även vanligt att de föds från v.36. Å jag kan inte tänka mig att jag ska behöva gå 40 veckor med tanke på min diabetes. Men vad vet man. Jag har iaf ställt in mig på i början av juni (har bf 27/6), men får vara medveten om att det lika gärna kan bli 3-4 veckor till på det..
    Är du så duktig denna gången också, att ni tar bilder varje vecka?? Vi tar när vi kommer ihåg det, vilket blir alltför sällan. Lite tråkigt men å andra sidan kan jag inte jämföra magarna med varann heller så..

  • Vilda Tiger

    ebyl
    hahaha! Nädu, inte varje vecka. Har nog tagit fem eller sex kort sammanlagt under gravven, men nu efter v 30 tänkte jag blir mer flitig. Nu är det gjort iaf, jag fick sminka mig lite så jag kände mig liiite mindre sunkig och det blev bra kort. Säger till då de ligger i bloggen. Ang moderskapsintyget - jag skickade in det till fk för ett antal veckor sedan och de ska ju skicka tillbaka ett papper om ändrad inkomst som jag behöver. De ska även lägga upp ärenden på min sida på fks hemsida, men det finns inte där. Därför tror jag det inte har kommit fram som det ska. Förra gravven var det samma sak och då jag ringde var det en liten knapp de hade glömt att trycka på.

    Oj! Jag kom fram till fk medan jag skrev. Det hade gått iväg i torsdags så jag borde ha det på onsdag (B-post). Då var den frågan besvarad.

  • ebyl

    Vilda: Aha, jag fick det papperet tillsammans med beslutet i fredags, de hade strukit "B" å skivit ett A istället, skönt för mig att jag fick post fort!
    Ska genast gå in å kika på din mage!

  • kim86

    Sicken härlig mage Vilda. =)
    Jag har varit flitig första gångsföderska och tagit bilder nästan varje vecka, haha, men ser knappt ngn skillnad. Lite mer fett på magen har det nog kommit dock. Finns i mitt galleri tillsammans med Ul bild. =)

  • Doaivo

    Vad fick/får ni ta som största dos korttids under grav?
    Jag fick ta 110enh som mest på morgonen (novorapid). Skräck, de kändes ju som om man skulle ta livet av sig.

  • sosso08
    Doaivo skrev 2010-03-30 10:54:34 följande:
    Vad fick/får ni ta som största dos korttids under grav? Jag fick ta 110enh som mest på morgonen (novorapid). Skräck, de kändes ju som om man skulle ta livet av sig.
    jag tar mellan 20-24 enh (novorapid) till frukost och är nu i vecka 32. Jag tyckte i början att 20 enh var dö mkt då jag tog 20 sammanlagt på en hel dag då jag inte va gravid. Hoppas inte behöva höja mer kommande veckor.
  • kim86

    Oj, 110 E till frukost.. Det var inte lite det..
    Ja, jag tar ju med typ 20 E på hela dagen nu, så man får väl se hur mycket man ökar, men behövs det så mycket så gör det ju. Samma för icke diabetiker ju, bara att de slipper se hur mycket som sprutas in. =)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare