Inlägg från: The Kittycats |Visa alla inlägg
  • The Kittycats

    För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2

    Jojsie skrev 2010-03-04 09:56:37 följande:
    halloj... jag har köpt våra mörkläggningsgardiner på Jysk. tycker de funkar helt ok.jag var hos BM igår, v 20+1 o hade gått upp 3kg, så det är nog normalt (el inte så mkt iallafall, känner mig nöjd ;) ). fick däremot lämna urinprov imorse pga alla mina sammandragningar så misstänkte hon urinvägsinfektion. hon till och med frågade om jag behövde sjukskrivning (?!?). samma BM nämnde det aldrig under förra garv när jag mådde skit, svullen och massa andra jobbiga saker. men nu.... måste slått huvudet. antagligen litar hon mer på mitt omdöme nu eftersom det är andra barnet, jag vet inte.. men iallafall så vill jag inte bli sjukskriven just nu, men det är ju skönt att veta om det blir värre. typ 50% el nåt hade kanske varit lagom.
    Skönt att veta att du kan få sjukskrivning längre fram om du känner behov då.
    Jag tänker lite likadant ang sjukskrivning för mig pga foglossning. Vill inte heller just nu, men jag kan också tänka mig att kanske 50% skulle vara ok om det blev värre.
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats
    bumbi 84 skrev 2010-03-05 09:26:53 följande:
     ja lite bättre har det blivit spyr inte så många ggr nu:) men foglossningen blir värre istället. men det är värt allt
    Typiskt att är det inte den ena så är det det andra.... Men det är fint att höra att du tycker det är värt det Kan inte vara en lätt sits ändå.
    Är det någon skillnad på spyendet beroende på vad du äter, alltså att vissa saker är det lite lättare att få behålla?
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats
    Sussna skrev 2010-03-05 14:46:42 följande:
    Mifuna:ok, så långt gången..kanske ja ska ändra tiden lite då...Sokkerkakan:Roligt att du känner dig bättre! Ja jag blev faktiskt jätte besviken..hade så sett fram emot de..ja man borde kanske föra in en klagan.Men ja är nöjd att ja får ett till nu iafNi andra som har sett kön,ni har alla sett de på RUL då va?
    Jo vi såg könet på RUL
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats
    MrsCharlotte skrev 2010-03-06 09:37:49 följande:
    IDAG ska jag börja gå igenom alla flickkläder jag fått av min syster... jag är faktiskt lite nervös, känns som att man verkligen knyter an till lillasyster på riktigt när man börjar med sånt pyssel... Ska leta fram en byrå också där jag ska förvara de kläder vi ska använda fram tills det blir dags att börja tvätta dem. Men jag ska inte börja tvätta förrän kanske en månad innan igångsättningen, vågar inte göra det tidigare. 
    Jag har också blivit nervös varje gång vi har skaffat något till våran tjej. Så jag kan nästan inte föreställa mig hur du kan känna det. Men det är väl jättebra att du tar det i din egen takt som du skriver.
    Visste ni att Elliott skulle bli en pojke, så att ni har en massa pojkkläder? Eller är det tänkt att lillasyster ska få ärva nu?
    Hoppas du får en bra dag

    Åh vilket härligt väder det är ute idag, sol och klarblå himmel {#lang_emotions_sunny} Nu skulle bara snön försvinna så att det kan bli vår på riktigt snart.
    Ska nog försöka mig på en kort promenad senare. Det ser ut att vara sandat, och är det inte för ojämnt väglag ska det väl gå bra.
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats
    bumbi 84 skrev 2010-03-07 10:56:31 följande:
    ojek ja då får du nog info om det då ja hellre en gång extra...är i vecka 22 och min sparkar så det gör ont. känns jätte väl utan på nu
    Själv är jag i v 21 och vet fortf inte om jag har känt något el ej ännu. Men enligt bm:n kan det dröja 1-2 v till. Jag har iaf inte känt av något i magen som jag inte har känt tidigare innan jag blev gravid.
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats
    bumbi 84 skrev 2010-03-07 16:58:32 följande:
    nä det är ju olika när man börjar känna   är ju mitt  3:e m3d så man vet ju vad man letar efter kännt varje dag sen vecka 16
    Nej det måste ju vara lättare när man vet hur det kan kännas Min mage har alltid varit aktiv och väldigt bubblig med rörelser. Så visst skulle något av det jag känt kunna ha varit våran lilla tjej. Men som sagt, jag har inte känt något som jag inte även brukade känna innan jag blev gravid så...
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats
    Ecorelle skrev 2010-03-07 19:39:31 följande:
    Det dröjer nog inte så länge tills du vet, rätt vad det är så blir det liksom för starkt för att kunna vara något annat, . Jag är så glad över att även kunna känna vilket av mina små som rör sig, även om jag inte har någon aning om hur de ligger.
    Hoppas det Låter så mysigt när alla berättar om de sparkar/buffar som de känner från sina små i magen {#lang_emotions_heart}
    Vad häftigt att du kan känna skillnad mellan dina två små. Vad har ni för "arbetsnamn" på dem?
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats

    Hi hi, söta namn
    Just nu längtar jag även efter alienvarningar och en mage i svallvågor, bara jag känner något snart


    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats
    Anelan skrev 2010-03-08 09:10:54 följande:
    Bumbi84: Tack för omtanken den värmer verkligen! Kittycat: Mina tummar hålles för att du snart kan urskilja litens rörelser. I början var jag osäker på om det jag kände var "magbubblor" eller inte, det började liksom med någon slags osäkerhet. Så plötsligt en dag var det en rörelse där som var olik allt annat och jag bara "visste" att det var Pyret. Efter det gick det enklare och enklare att skilja mellan magens egna rörelser och Pyrets buffande och sprattlande. Nu har känslan av Pyrets rörelser ändrat karaktär och liknar inte alls magbubblor. Kanske att det utvecklar sig liknande för sig? Jag kan tänka mig att det är svårt att veta vad som är vad när magen vanligtvis är aktiv. Har ju förstått att du längtar och längtar och jag hoppas SÅ att du snart inte behöver längta längre! Hur har du det med foglossningarna, har de blivit något bättre? 
    Tack för tummarna
    Jo att få känna första rörelserna är ju en milstolpe i graviditeten, och det kanske känns extra speciellt nu eftersom det är första barnet. Imorgon går jag ju i in v 22 så nu måste det ju bara vara dags snart.....
    Ligger nästan en stund varje dag och försöker känna efter, men antingen har jag väl otur så att hon logger och sover just då eller så har jag väl en stor "kudde" till moderkaka
    Njae... vet inte. Det har ju alltid gått upp och ner. Men jag tycker inte att det har blivit sämre, så det är ju positivt! Blir det inte värre än så här kommer jag ändå att vara nöjd. Hur går det för dig och din foglossning?
    Idag ska jag prova vänta-barn-gympan på Friskis, sjukgymnasten tyckte att det kunde vara värt ett försök. Och nästa torsdag ska jag prova någon gruppträning hos sjukgymnasten, då grav.yogan blivit inställd Tyvärr har jag jättesvårt att hitta vattengympa som fungerar tidssmässigt för mig. Så jag hoppas att något av det här ska fungera istället.
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats
    Ecorelle skrev 2010-03-08 16:24:20 följande:
    La in en liten magbild i galleriet, men tycker inte att det har hänt så mycket när jag ser på bilderna, . Själv upplever jag att magen har blivit bredare och tyngre, och det kanske inte syns på bild från sidan. Men jag lär väl få en jättemage till slut ändå, .
     Jo men visst växer den Tycker absolut att det syns.
    namera skrev 2010-03-09 13:37:23 följande:
    Min moderkaka har tydligen i o m livmoders tillväxt hamnat i framvägg (från början var den i taket). Snabbt gick det också, ena veckan var den i taket och nästa på framväggen. Misstänker att det är därför jag nästan bara känner av lillpojken när han sparkar/boxar ute på sidorna av magen. Helt obegripligt hur en moderkaka kan utgöra en sådan otrolig stötdämpare! Och hur sjutton det får plats en krabat som mäter ca 27 centimeter från huvud till tå därinne tänker jag inte ens försöka förstå, liksom jag totalt förtränger att bebisen ska bli nästan dubbelt så lång och väga 3-4 kilo innan förlossningen.  

    Önskar att min lilla skrutta kunde sparka/boxa ut mot sidorna av magen så att jag fick känna något. Men... hon är väl alldels för lugn och "snäll"... typsikt
    Ska iaf till bm:n den 25:e, och känner jag inget innan dess kommer jag nästan att vara orolig.

    Hade ingen aning att moderkakan kunde flytta sig så. Tänk vad mycket man inte vet.
    Jättefin mage


    ♥ bf 2010-07-20
Svar på tråden För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2