Inlägg från: SweetLilly |Visa alla inlägg
  • SweetLilly

    Vi som har MS (Multipel Skleros). Del 14

    Anonym skrev 2010-07-06 19:13:13 följande:
    jag behöver eran hjälp.
    jag evt inte om jag kanske fått MS. i ett par månaders tid har jag varit slö och väldigt trött, för ett par veckor sen började min syn bli suddig som vara ett par sk till och från. igår vaknde jag med smärta i höger armen, efter någon halv timme började den domna bort o också resten av kroppen, på kvällen hade jag svårt att gå då höger sidan av kroppen nästan helt vart bort domnad, nu när jag vaknade imorse så var jag ganska pigg men framåt eftermiddan började kroppen domna bort igen och jag börjar tappa saker, även rösen har börjat sludra, är det här MS, jag har googlat på min symtom och då kommer Ms upp, men kan det komma så här plödsligt? därför jag frågar er och ingen läkare är för att jag hatar att gå till läkaren, jag hoppas ni kan hjälpa mej för jag mår verkligen inte bra. tacksam för svar:)
    jag tycker du ska ringa en läkare på momangen! Det finns så mycket som kan vara tokigt  och att sitta i sin ensamhet och spekulera det är inge bra alls! Ring akuten eftersom det verkar vara ganska häftig reaktion!
    Pyret väntas slutet på juli 2010 * resanfram.blogspot.com *
  • SweetLilly
    hopee skrev 2010-07-15 18:32:41 följande:
    Hej hej på er i värmen!

    Jag har plötsligt fått ett jobb och börjat arbeta reda förra veckan. Det känns bra på många sätt men jobbet är som personlig assistent.... har inte berätta för arbetsgivaren att jag har MS. Jag vet inte om jag gjort rätt eller fel men tror aldrig jag skulle fått jobbet om jag berättat. Dessutom har brukaren en annan neurologisk sjukdom vilket gör att jag på ett sätt vill berätta för henne men vet inte hur hon reagerar när jag inte sa något från början. Tycker ni jag gjort fel? De är fler här som jobbar som personlig assistent är det inte det? hur tycker ni det är? jag tycker det känns lite skumt när jag känner mig så frisk men inte är det och kommer kanske själv behöva en en dag.(tror jag egentligen inte)
    hejhej!

    Jag har ju jobbat som assistent och jag känner att jag orkar inte med det längre så efter min mammaledighet ska jag söka mig vidare. Allt beror ju på hur man är som person, men jag fixade det inte. Jag berättade när jag fick diagnosen för både brukaren och företaget. men när jag var trött eller gjorde nån lite sketmiss (som att missa en tuss på mattan efter dammsugning) så skylldes detta på min sjukdom och frågan kom då upp om jag mådde bra o.s.v..skitdrygt. Som tur var blev ju jag gravid när detta började att hända så jag slapp ju det där, jag blev ju så dålig så jag har vart sjukskriven hela graviditeten nästan.

    Men jag ser inget problem i att jobba som det om man mår bra och trivs, men man ska nog tänka efter lite då jobbet är väldigt psykiskt påfresande, jag fick ju värsta skovet under tiden som assistent.
    Pyret väntas slutet på juli 2010 * resanfram.blogspot.com *
  • SweetLilly
    hopee skrev 2010-07-15 20:51:04 följande:

    Tack för ditt svar! kanske bäst att man inte berättar då att man har MS: Jag vill absolut inte att de ska fråga hur det är med mig pga av det hela tiden.
    Du har rätt att det psykiskt påfrestande jobb det känner jag redan. Får väl stå ut en tid och sen får jag leta vidare och hoppas att arb.förmedlingen hjälper mig och förstår.


    ja de borde de göra, men inte alltid de är mänskliga tyvärr.. men hoppas iaf att du känner att det är ett jobb som fungerar, alltid skönt att ha jobb! men man ska nog inte pressa sig om det inte fungerar, vi är ju lite känsliga för det där

    Själv får jag nog börja med arbetsträning och hitta nån praktikplats.
    Pyret väntas slutet på juli 2010 * resanfram.blogspot.com *
  • SweetLilly
    piiiinkcat skrev 2010-07-16 05:36:06 följande:
    Har varit på MR nu, men fick inget svar.. de skulle skicka uppgifterna vidare till min läkare och denne skulle höra av sig... *suck*jag är såååå jävla trött på att gå och vänta. Känns som det är det enda jag gör hela dagarna. Jag har inget liv. Har ingen ork till något längre - ett under att jag fortfarande lever känns det som. Två småbarn tar verkligen på mig fysiskt och psykiskt... kommer gå in i väggen snart. Vill bara bort från allt här och nu.

    Tänker på negerbollar och blir genast lite gladare och piggare...
    Ja väntan är jobbig men försök att stå ut! Du får se till att be om hjälp och våga fråga om det! Ta var dag som kommer och så kommer det gå fort!
    Pyret väntas slutet på juli 2010 * resanfram.blogspot.com *
  • SweetLilly
    piiiinkcat skrev 2010-07-16 06:40:26 följande:
    Mmm, den som väntar på något väntar oftast för länge... eller hur var det nu? *hihi* Jag är bara så trött på att gå med alla dessa bekymmer. Tycker ju att de borde ha sagt något efter MR om det var något "allvarligt"... men det gjorde de ju som sagt inte.. så jag vet inte riktigt vart jag skall ta vägen nu. Om jag hör en gång till att de inte såg något fel.. då tror jag nog att jag säger upp mitt liv... så trött att behöva gå med domningar. Jag skall börja pugga på högskolan i höst så jag kan ju behöva en fungerande högerhand då (antar att man måste kunna skriva)
    misströsta inte, det kommer en förklaring, bara det att ibland tar det tid.. Det kanske inte är MS, utan nåt mindre galet, men vad det än är så se till att du blir utredd för allt!
    Pyret väntas slutet på juli 2010 * resanfram.blogspot.com *
  • SweetLilly
    sirap98 skrev 2010-08-07 20:30:54 följande:
    Hej alla nya som gamla

    Länge sen jag var här nu, mår dessvärre inget vidare det har varit ngt skit sen juni förra året med undantag för 2 månader som jag mått bra dock inte efter varann.

    Har nu ett motoriskt skov med ostyrsligt och haltande hö ben, känselförändring på i stoort sätt hel hö sida På måndag öppnar ÄNTLIGEN M-.mottagningen igen så jag kan få en tid till läkaren och diskutera byte av broms för Avonex verkar ju inte funka på mig Får förhoppningsvis kortison oxå hoppas jag. Usch, så här vill jag inte må

    Ngn mer som fått motoriska skov?? Jag har innan bara haft sensoriska.

    Kylvästar kan en arbetsterapeft skriva ut och då är de gratis
    Hej! usch vad tråkigt att du mår så dåligt! Ja jag ar nog haft alla typer tror jag, haft/har problem med benen, snubblar och haltar när jag är riktigt trött...

    Nu har jag iaf fått min dotter Hon är underbar men själv mår jag sisådär, känner av alla gamla skov, pirrar och domar över allt och är tung i benen och har jävliga muskelkramper när jag är stilla länge... Ringde MSsköterska, , men hon sa att man kan må så dåligt efter förlossning så det är bara att stå ut.. Men jag ska ju få tysabri om några månader här när jag är klar med amningen, men min läkare är pappaledig till januari så jag ska få träffa nån ny läkare då..hm..
    Pyret väntas slutet på juli 2010 * resanfram.blogspot.com *
  • SweetLilly
    ebben skrev 2010-08-09 18:52:39 följande:
    sweet lilly-grattis till dottern!! när fick du? är det ditt 1a barn?? härligt med småttingar,trist att må dåligt dock....men njut av dottern!!
    tack! ja det är första! Hon är underbar, hon har inte riktigt greppat det där med amningen men det kommer väl!
    Hon kom den 27/7, 48lång och 3030 tung!
    Märta 100727 * resanfram.blogspot.com *
  • SweetLilly
    Duva skrev 2010-08-10 08:45:36 följande:
    Kom på en sak till,,,,,Nu när man byter sjukhus..hur blir det med min journal??? 
    Skickas den automatiskt dit...eller måste man be om det?

    Kan bli lite jobbigt att behöva gå igenom allt igen.. 
    när  jag bytte så skickade bara det nya sjukhuset efter min journal, så de fixade det åt mig.
    Märta 100727 * resanfram.blogspot.com *
  • SweetLilly

    Hej alla!

    Här är det lite sisådär.. känner av alla gamla skov nu efter förlossningen, vsga i benen spec höger och det svider på hela kroppen där jag har domningar.. men MS-sköterskan sa att man kan må lite kasst tiden efter förlossning, hur har ni kännt det som har barn?

    Ska iaf få Tysabri nu i höst, amningen fungerar inte, har börjat att sina också, så ja får säkert börja rätt snart..


    Märta 100727 * resanfram.blogspot.com *
  • SweetLilly
    Nienna skrev 2010-08-19 11:29:36 följande:
    Först och främst, grattis till dottern! Efter min första graviditet när jag ammade fick jag ett rejält skov som satt i i över ett halvår. Vet inte om man kan kalla det känningar av gamla skov, det var i princip allt jag någonsin haft på en gång.  Nu andra gången har jag bara ammat en månad, och började sedan med tysabri. Nu mår jag utmärkt, inga känningar alls! Så jag tror det är bra för dig att börja med tysabri, amning är ju inte allt.
    tack! Nej jag vet att det inte är alls, men jag är en sån där som vill att allt ska vara naturligt och så "okonstlat" som möjligt, och det är lite emot mina principer på nåt vis att ge henne ersättning, asfånigt jag vet...

    Nej jag ska försök apumpa ur det jag har nån vecka till, sen ska jag ringa och be om att få komma in för tysabribehandlingen! Enligt min sköterska där så är dte inhget skov jag har, men man mår ju inte sådär jättesuper jag har ju haft så kraftiga skov över hela kroppen så när man känner av allt nu så är dte lite drygt.

    Sen har jag så grymt spastiska ben, väldiga kramper när jag suttit still, spec då på natten, nån mer osm har så?

    Sen ang åldern, jag fick min diagnos -08 då vad jag 25, skulle bli 26. Jag hade haft ett skov -02 tror jag men då skulle vi avvakta bara, det behövde inte vara MS. Då hade jag domnat i halva ansiktet och armen på höger sida.

    Sen har jag haft urkass balkans så länge jag kan minnas och varit liite svagare i vänster arm, men det vet man ju inte om det vart sjukdomen eller bara så jag "är".
    Märta 100727 * resanfram.blogspot.com *
Svar på tråden Vi som har MS (Multipel Skleros). Del 14