Inlägg från: SweetLilly |Visa alla inlägg
  • SweetLilly
    Minne skrev 2010-01-25 12:11:26 följande:
    Jag har hittat hit!!!Såg att ni skrev om kramper, hackigt att gå osv....Jag har verkligen robotgång just nu! tror det är kylan...för jag hoppas att det inte är ett nytt skov!
    nej jag känner det inte som nån nytt skov iaf, det beror på nåt annat! Jag funderar på att ta lite extra magnesium-tillskott, det ska ju vara bra för muskler och nerver, kanske det kan hjälpa något...
  • SweetLilly
    sirap98 skrev 2010-01-25 17:36:32 följande:
    AasaC. Bra där En fråga till er som är väldigt trötta, kan ni beskriva tröttheten, vill ni sova el är det kroppen?? kom det smygandes el var du bara trött en dag? Är det bättre vissa dagar??Tycker att jag är tröttare nu men somnade inte förens tolv igår ändå.Ngn som har rester kvar från era första skov??Ni som haft MS en längre tid, känns kroppen bättre ibland och sämre ibland?Mår ni andra helt bra och som vanligt mellan skoven??Hur många skov har ni fått sen ni började med broms??Mkt frågor nu igen
    jag har rester kvar från alla mina skov, mest från det allvarligaste, tror det var skov nr3 egentligen om jag ska räkna från alla första början..

    vissa perioder har jag vart superpigg och varit "normal" men i andra perioder trött, tung och rasslig.

    Sen jag började med bromsen hade jag 2 skov.
  • SweetLilly
    AasaC skrev 2010-01-26 22:14:47 följande:
    Jag jobbar heltid. När jag antydde för min läkare att jag känner av mer när jag stressar + att jag sagt att första skovet bröt ut efter en extremt stressig period, så påstod han att stress inte påverkar. Vilket jag naturligtvis inte tror på, eftersom jag själv ... och många med mig ... har erfarenheter att stress visst påverkar. Så ... min läkare har inte tyckt att jag ska gå ner i tid. Han har i alla fall inte sagt nåt om det.
    Min läkare har sagt att de ser ett samband mellan stress och skov. Jag har fått skov på en gång när jag försökt jobba mer än 45 %.
  • SweetLilly
    ebben skrev 2010-01-28 12:13:43 följande:
    det jag fattade mer var att de skickar bilderna till vårt STORA specialistsjukhus-i umeå,så får de se....jag kan bara vänta igen..
    fick du ingen tid??? Sa han det där på telefon? Okänsligt! Vad händer nu?
  • SweetLilly
    ebben skrev 2010-01-28 12:31:35 följande:
    nä-ingen ny tid... ja,det blev så överrumplande,speciellt då jag satt hos frissan! hade jag varit hemma hade jag lättare kunnat fråga om o skriva ner det han sa. för att minnas! nä,nu är det bara vänta till de i umeå sett bilder,o sen kanske få nåt svar?jag vet inte-efter lunch ska jag försöka ringa o fråga nån på sjukhuset,vad det egentligen betyder,vad det kan handla om-om det ens hette "förändringar i skallbasen" -det kanske jag hittade på?
    ja jag vet inte med det låter ju inte som nåt jag skulle vilja höra... jag googlade lite på det, men det ska kanske inte du göra förren du fått prata med nån läkare och fått det förklarat...så att du inte hört fel!
  • SweetLilly
    ebben skrev 2010-01-28 13:29:13 följande:
    fast jag tror ju symtomen har med det att göra.. fast läkaren sa annat.jag menar trötthet o minnessvårigheter o synrubbning o massa annat kan man väl få av tumörer? kanske beroende på var de är....jaja.lite jobbigt är det ju,men man kan ju inte lägga sig ner o dö för det här.däremot känner jag mer agg gentemot vissa arbkamrater som bara gnäller om baggisar,att jag vek en tvätt mindre eller såna saker-ÅH de går mig på nerverna-man ska va glad att man KAN vika tvätt alls! Känner så mer o mer-man får ta vararpå tiden man har! typ.
    ja jo jag såg olika tumörsjukdomar, men de såg opererbara ut. :/
    Nu tror jag inte att det är nåt sånt allvarligt, men bara så att du får en riktig utredning så du kan slå bort de värsta tankarna..

    Du, har du så korkade arbetskamrater säg att du kanske har en tumör i skallen så kanske de blir tysta! Bryskt skämt mitt i allt, men jag hade sagt så, jag blir tokig  på såna som inte fattar att man mår dåligt!
  • SweetLilly

    ebben; ja hoppar vekligen du stannar så vi får höra hur dte går med dig! och du ska se att det går bra, som sagt det verkade ju inte så akut? men det är ju bra attd e kollar upp dig! Många kramar!

  • SweetLilly
    MrsFlash skrev 2010-02-03 17:30:21 följande:
    Vill fråga om era erfarenheter:Jag har sista tiden, några veckor (mer än två) haft ont i mina handleder. Det gör ont när jag lutar mig emot dem, när jag lyfter saker som t ex min dotter, en tung bok och till och med när jag diskar. Är det någon som känner igen detta?Pratade med MS-sköterskan om detta och hon sa att om det är kvar till sommaren så kan det vara något, annars kan det bero på kylan. Har tidigare aldrig haft problem med kyla, utan snarare mot dåligt i värme, men kan detta komma utav kylan? Tycker att jag har det mest hela dagarna, men att det känns mest om jag anstränger handlederna. Nån som har svar?
    jag vet inte, jag har aldrig kopplat det till MS, men jag får ont i dem ibland, men jag har otroligt tunna späda handleder så jag har alltid tänkt att jag bara överansträngt mig..
    Lilla pyret väntas 100804
Svar på tråden Vi som har MS (Multipel Skleros). Del 14