Inlägg från: Lenilus |Visa alla inlägg
  • Lenilus

    BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna

    Mobiltårta med sprucken display. Strafftårta som en kille skulle ta med sig till jobbet efter att han gått in i ett bord och mobilen spruckit i ena hörnet på displayen. Ljus botten, lakritsdumlefluff & rårörda hallon. Täckt med sp, dek med gp & alkoholutspädd pastafärg, handmålad. Det roliga var att sprickan såg ut precis som hans och var precis i det hörnet, fast jag inte visste något om det, det var lite kul {#lang_emotions_smile}

  • Lenilus

    Minnas doptårta. Vit botten, blåbärsmousse, vit chokladfärskostcreme, spacklad med vaniljsmörkräm. Täckt och dekorerad med sp. Fick helt fria händer med både utseende och smak.

  • Lenilus

    Darth Vader tårta. Vit botten, Dumlefluff, hallonmousse, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med marsipan.

  • Lenilus

    Ännu en Darth Vader. Gjorde några förbättringar denna gången, tycker jag själv {#lang_emotions_smile}. Den förra var jag inte så jättenöjd med, men den här var bättre. Ljusa bottnar, chokladmousse & jordgubbsmousse, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med marsipan.


    Dödskalletårta täckt i marsipan. Dödskallen är handskuren med kniv i fp. Ljusa bottnar, glasscreme, Dumlefluff, spacklad med vaniljsmörkräm.


    3 Prinsessor. Chokladbotten, chokladmousse & jordgubbsmousse, spacklad med chokladsmörkräm. Figurerna är modellerade i sp och resten av dekorationerna är också sp, samt lite kristyr. Bokstäver i fp.

    Lite ovanifrån

  • Lenilus
    Helgens tårtor klara! PUST! Dom 4 första är beställda av en körkollega till mig, till ett tårtkalas. Fick 4 angivna teman att tolka fritt. Fick även välja fyllningar själv. Bilderna är som vanligt suddiga här på FL.

    Tema: Vinter OS. Chokladbotten, After Eight fluff, päronmousse, spacklad med chokaldsmörkräm. Täckt i sp, logga i sp och fp, sprejad med pearlspray.


    Tema: Lyckliga familjen. Citronbotten, citronmousse, lakritsfluff, spacklad med vnailjsmörkräm. Täckt i marsipan. Dek med sp och kristyr. Figurer i sp.


    Tema: Mumin. Ljus botten, jordgubbsmousse, vaniljcreme, spacklad med vaniljsmörkräm. Täckt i sp, Mumin i sp. Dek. i sp och kristyr.


    Tema: Körsång. Devils chocolate cake, Geishafluff, vit chokladganache, spacklad med chokaldsmörkräm. Täckt i sp, målad med utspädd pastafärg.
    Och så en annan tårta, en pirattårta. Ledord var knallgrönt, svart och pirat, och att rött och vitt också fick vara med {#lang_emotions_smile}.

    normal_1267233045.jpg

    Så där! Färdigbombarderat för denna helg!
  • Lenilus
    En massa doptårtor inför helgen!

    Till den här tårtan fick jag väldigt specifika instruktioner. Jag gjorde precis efter vad beställaren sa och hon var nöjd med resultatet. Fick nästan lite prestationsångest, hehe.
    Ljusa bottnar, hallonmousse, Geishafluff, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med sp. Dek med sp, fp och kristyr. Måtten är 26x20x15 cm.


    Här fick jag fria händer. Enda önskan var en bebis som låg i en blomma, som jag gjort nån gång tidigare. Ljusa bottnar, övre med Dumlefluff & rårörda hallon, undre hallonmousse & Geishafluff. Spacklade med chokladsmörkräm. Täckt i sp, dek med sp och kristyr.
    normal_1267829211.jpgnormal_1267829311.jpg

    Sen kom de på att de nog behövde en extra tårta till barnen, och den fick då gå i samma tema. Ljusa bottnar, hallonmousse & Dumlefluff.
  • Lenilus
    Här är helgens tårtor!

    Detta ska föreställa en rosa drink. Fick en bild på hur glaset skulle se ut exakt. Ljus botten, hallonmousse, vit chokladfärskostcreme, spacklad med vaniljsmörkräm. Täckt och dekorerad med sp, sugrör och miniparaply.


    Musse Pigg tårta. Ljus botten, hallonmousse, mjölkchokladganache, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med sp. Musse Pigg i gp, marsipan längst ner och prickar i sp.


    Version 2 av Hello Kitty. Gjorde en liknande innan jul nån gång och beställaren ville ha en exakt likadan, men med lite lila i istället för bara rosa. Ljusa bottnar, glasscreme, Geishafluff, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt och dekorerad i sp och kristyr.


    Baby shower för tvillingpojkar. Chokladbotten, jordgubbsmousse, chokladfärskostcreme med chokladkross, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt och dekorerad med sp.
  • Lenilus

    Törnrosa med gigantisk kjol! {#lang_emotions_smile} Ljusa bottnar, glasscreme, hallonmousse, spacklad med vaniljsmörkräm, laktosfri tårta. Täckt med sp. Istället för Barbiedocka gjorde jag kroppen i sp.


    Prinsessig tårta med en massa glitter, som ser rätt konstigt ut på bilden. Ser faktiskt bättre ut i verkligheten om jag ska vara ärlig. Ljusa bottnar, hallonmousse & chokladfärskostcreme med chokladkross, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med sp. Kronan är gp och resten sp.

  • Lenilus

    Min lillasysters födelsedagtårta. Hon valde innehållet, jag designen :) Ljusa bottnar med hallonmousse & vit chokladfärskostcreme, spacklad med vaniljsmörkräm, täckt med marsipan och dekorerad med sp och sockerkulor. Så himla SKITsvårt varje gång att lyckas få en lite lyckad bild på en svart tårta.... men men. Den lila färgen ser också dassig ut, men det är den inte i verkligheten.

  • Lenilus

    Star Wars tårta. Är absolut inget Star wars fan över huvudtaget, men Yoda har man ju sett, men den här andra figuren... Ingen aning. Tror inte ens den är från en film, utan nåt spel. Ljusa bottnar med jordgubbsmousse & Dumlefluff, spacklad med chokladsmörkräm, täckt med 50/50 sp & marsipan. Figurerna är i sp.


    Den här lilla killen tittade ut under påsken förra året och därför ville föräldrarna ha en färgglad och påskig 1-årstårta till hans kalas. Chokladsbottnar, chokladfärskostcreme med chokladkross, rårörda hallon, spacklad med chokladsmörkräm, täckt och dek med sp.


    Mitt kusinbarn döps idag och jag fick äran att göra tårtan med helt fria händer, både vad det gäller utseende och smak. Var bara TVUNGEN att pröva att göra baby Converse, dom är ju bara för söta! Och inte alls så svåra att göra. Ljusa bottnar med jordgubbsmmousse & limemousse, spacklad med vaniljsmörkräm. Täckt och dek med sp, skorna är 50/50 sp & gp.

Svar på tråden BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna