BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna
Helgens första:
Chokladbotten fylld med apelsinmousse och fluff på Marabou apelsincrisp.
Täckt och dekorerad med marsipan. Gitarrhalsen är av rice cereal treat.
Helgens första:
Chokladbotten fylld med apelsinmousse och fluff på Marabou apelsincrisp.
Täckt och dekorerad med marsipan. Gitarrhalsen är av rice cereal treat.
Helgens andra: Doptårtor till Elton.
Chokladbotten fylld med cappuccinomousse och hallonmousse.
Tcäkt och dekorerad med marsipan, lite kristyr och en kolarem.
En doptårta. Har äntligen fått ordentlig kläm på det här med våningstårtor. Denna höll för en dryg timmes biltransport - Yieey!
Ljusa bottnar fyllda med nougatfluff (MUMS) och päronmousse. Täckt och dekorerad med marsipan.
Fick chansen att ge mig på en orgie i vita rosor igen. Denna gång till en begravning. En "operatårta" (hallonsylt, vaniljkräm och grädde) täckt och dekorerad med marsipan.
En Elliefanttårta
Ljusa bottnar, drottningsylt, vaniljkräm och grädde. Täckt med marsipan. Dekorerad med marsipan och kristyr. Elefantens kropp är tårtbotten och smörkräm täckt med marsipan för att inte bli för tung.
En sista tårta innan semester (sticker till solen i morgon). En av de roligaste tårtor jag gjort
Rorri Racerbil var ledordet. Ljusa bottnar, drottningsylt, vaniljkräm och grädde (som vanligt).
Är tillbaka efter 2½ veckas tårtpaus i Thailand.
Denna veckan bled det en fotbollstårta till systersonen som fyllt 7. Ham sköt på sitt kalas en vecka bara för att få en av mina tårtor att bjuda kompisarna på. Sötunge!!
Ljusa bottnar, drottningsylt, vaniljkräm och grädde. Täckt och dekorerad med marsipan och lite kristyr.
Dottern (2 år) fick bestämma hur påsktårtan skulle se ut - hon har också hjälpt till att placera ägg och trycka ut blommor och rosetter:
Sen fick vi både tid och gul marsipan över så jag passade på att modelleringsträna ett litet påskmotiv:
Oliver 6 år: Ljus botten, jordgubbsyllt, vaniljkräm, grädde. Täckt och dekorerad med marsipan.
Elis 2 år: Ljus botten, geishafluff, hallonmousse. Täckt och dekorerad med marsipan.
Fick den storta äran att göra en bröllopstårta igen - tycker det är lite läskigt måste jag erkänna.
Chokladbottnar fyllda med apelsinmousse och fluff på mjölkchoklad med apelsinkrisp. Täckt med marsipan/sp (67/33) och dekorerad med sp.
Ljus botten fyllt med hallonsylt, vaniljkräm och grädde.
Ljus botten fylld med jordgubbsylt, banan, vaniljkräm och grädde.
Här är ett litet sammandrag av veckans tårtande:
En tårta till en första bröllopsdag. Jag har hängt på en referensbild för att man ska förstå den Botten med mörk choklad. Fylld med nougattfluff och hallonmousse. Täckt med marsipan, dekorerad med marsipan och kristyr.
En studenttårta som inte betedde sig alls som jag ville. Mousserna höll inte riktigt i värmen i huset så den blev baktung, lite sned och vind. Men god blev den nog. Ljusa bottnar med hallon- och limemousse. Täckt och dekorerad med marsipan.
Studenttårta. En av två i ett par. Båda har ljusa bottnar. Den ena är fylld med dumlefluff och hallonmousse, den andra med blåbär, glasscreme och limemousse. Täckta med marsipan/sp blandning. Dekorerade med marsipan.
En sista studenttårta som ackompanjerade de båda mössorna. Ljus botten fylld med blåbär, glasscreme och limemousse. Täckt med marsipan/sp, dekorerad med marsipan.
Ett sant nöje var det att få göra denna tårta till Lovisa
Ljus botten fylld med dumlefluff och hallonmousse. Täckt och dekorerad med marsipan.
Helgens bröllopstårta Temat var historiskt och brudparet klätt i 1700-talskläder (brudklänningnen i rött och guld) så jag valde att dra det lite lätt åt barockhållet. Kul tårta att göra!
Ljusa bottnar med hallonmousse och mörk chokladmousse. Täckt och dekorerad med marsipan.
Hyffsat inspirerad från tidigare alster i tråden - TACK - kommer här årets midsommartårta.
Ljus botten fylld med jordgubbsmousse och flädermousse (numer beställd som tradition ). Täckt med marsipan, dekorerad med marsipan och färska jordgubbar.
Fick den roliga frågan om jag ville göra en födelsedagstårta till en "favoritkund" som jobbar på Nikon. Klart jag ville:
Ljusa bottnar fyllda med hallonmousse och dumlefluff. Täckt och dekorerad med marsipan.
Sommartreat till förskolepersonalen:
Jordgubb- och kardemummamuffins med vit chokladmousse.
Dekorerade med marsipan och färska jordgubbar.
Har roat mig med att göra cupcakes till alla damer i fruntimmersveckan - bara på kul.
19/7 Sara: Choklad-/lavendelmuffins med choklad-/lavenlkräm
20/7 Margareta: Blåbärsmuffins med citronfrosting
21/7 Johanna: Hallonmuffins med vit chokladkräm
22/7 Magdalena: Citronmuffins med citronglasyr
23/7 Emma: Chokomockamuffins med kaffekräm
24/7 Kristina: Pistagemuffins med mjölkchokladkräm
Och så har det blivit två tårtor sen sist.
Ljusa bottnar fyllda med drottningsylt, vaniljkräm och grädde. Täckt och dekorerad med sockerpasta.
Mörkchokladbotten med hallonmousse. Täckt med marsipan. Dekorerad med kristyr och "skolkrita".
Så fick jag till slut göra min egen 40-årstårta. SÅ KUL!!!
Ljusa bottnar fyllda med hallonmousse och nougatafluff. Täckt och dekorerad med marsipan, kristyr och sockerpärlor. Locket på översta är av rice cereal treat spacklad med hårt vispadgrädde och sen täckt med marsipan.