• Mathe

    Tårttråden del 17

    Tänkte beställa sugarpaste, men hur lång hållbarhetstid brukar det vara? Funderar på hur många jag ska ta på en gång... Eller står det kanske inget bäst-före-datum? Det är Ballinas jag funderar på.

  • Mathe

    Vilken tyll använder ni för att göra gräs? Såg en som hette grästyll på tårtdecor, den låg under kategorin konditortyllar, är det den? Har man en stor koppling till den? De är inte så bara de här

  • Mathe

    Nu har jag äntligen fått iväg beställningar till både tårtdecor och kakburken, på så mycket att jag nästan skäms {#lang_emotions_embarassed} Vaknade vid tretiden i natt och ångrade mig lite, men tänkte att jag ju inte har nån hund eller häst längre, inte röker eller snusar eller har några andra dyra vanor och så somnade jag om nöjd med mina beställningar {#lang_emotions_dreamer} Nu ska jag bara vänta som på jultomten varje dag tills grejerna kommer och sen ska här tårtas! Risken är dock stor att det inte hamnar i bildtråden än på några årtionden om ens då... Ni gör så himla fina tårtor allihop!

  • Mathe

    Egensinnig: Gillar verkligen din godistårta, jättesnygg och förmodligen supergod {#lang_emotions_tongue_out}

  • Mathe

    Hjälp! Jag gjorde bilarfluff igår och skulle vispa ihop den nu. Men den är så tjock som smörkräm typ, inte det minsta fluffigt, ska jag vispa mer (har inte vispat mycket alls) eller ska den vara så här? hade 3 dl grädde och 80 g bilar, kanske blev för mkt bilar? Men det smakar knappt bilar heller, mest ...kemiskt...{#lang_emotions_undecided}

  • Mathe
    Egensinnig skrev 2010-03-01 17:59:29 följande:
    Vispa mer - ev kan du ta i lite mer grädde om du har för att tunna ut. Jag tycker också det smakar kemiskt o gillar det inte alls . men andra verkar göra det.....
    Tack för tipset! Jag har nu räddat upp "fluffet" med mer grädde, jordgubbsflorsocker och citronarom... Fluffigt kanske jag inte skulle kalla det, men det är väl iofs lite som en blandning mellan sån där mashmallowfluff på burk och smörkräm. Gissar att det ska vara så... 4-åringen tyckte det var "grymt gott", själv är jag inte säker på om det är ätbart eller inte, men med lite hallon kanske...

    Till jobbet kör jag på säkert kort (=kladdkaka) garnerad min en av mina nybörjargerberor {#lang_emotions_smile}, får se om jag vågar mig på att lägga ut bild sen...
  • Mathe

    Sådär då har även jag invigit bildtråden, kan behövas lite "mindre perfekta tårtor" i den {#lang_emotions_wink}

    Dagens "riktiga" tårta hann det aldrig bli någon bild på, men den var starkt inspirerad av Egensinnigs superfina godistårta. Bakade Monnies tårtbotten (som blev helt perfekt) och fyllde med min aningens modifierade bilarfluff, ekstörms hallonmousse och rårörda hallon. Det blev supergott, till och med med bilarfluffen, passar betydligt bättre i tårta än med sked ur kastrullen {#lang_emotions_wink} Gjorde fjärilar i FP. Gillar FP skarpt, plättlätt att göra tjusiga grejer i det {#lang_emotions_smile} Kollegorna provsmakade lite på min gerbera och tyckte FP-smaken var god, vilket kanske inte jag tyckte då iofs.

  • Mathe

    Bakade min första sp-täckta tårta i söndags och har lagt in bild i bildtråden. Inspiration hämtad från några jättefina tårtor som några här i tråden gjort, glömt vilka dock. Den ena var en med en prinsessa med jordgubbar runt, den andra en Hello Kitty-tårta med en liten tårta på. Mira såg bild på Hello Kitty-tårtan och har i en månad pratat om att hon ville ha en sån tårta på sin födelsedag {#lang_emotions_smile} Tja jag har iallafall försökt... Tack för inspirationen {#lang_emotions_sunny}

Svar på tråden Tårttråden del 17