Inlägg från: Elisha |Visa alla inlägg
  • Elisha

    Tårttråden del 17

    Lenilus skrev 2010-01-26 19:50:26 följande:
    Finns det nån ny bildtråd?
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m50296938.html
    LindaB78 skrev 2010-01-26 20:10:20 följande:
    Puffar lite för min fråga i förra tråde:jag skulle vlja vet era favoritfyllningar. Jag, liksom andra,  behöver lite nya uppslag.Min favvor just nu är hallonmousse /mango limemousse.Ja brukar för övrig använda barnmat till samksättning i mousser. Färdigpasserat och klart. Får dock passa för dem som innehåller mer än 50% äpple.
    Jag tycker att vit chokladmousse tillsammans med blåbärsmousse är supergott! Fastän jag annars inte tycker om att äta vit choklad, dvs som godis tex. men i tårta blir det en annan sak :)
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Elisha
    stinky79 skrev 2010-01-27 08:45:05 följande:
    Elisha!Vilken fin drak/dinosaurie tårta! Ska göra en tårta till min systerson i helgen och jag har tänkt göra något liknande!
    Tackar :)

    En liten fråga: Hur gör man på bästa sätt om man ska göra en tårta som är tvåfärgad, tex ena halvan vit och den andra grön? Har aldrig provat göra nåt sånt och tänkte höra med er experter först... 
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Elisha
    Hera99 skrev 2010-01-27 12:43:16 följande:
    Nu är ju jag låångt ifrån expert men jag kavlade ut de var för sig,sen skar jag kanterna som ska vara mot varandra jämn med en kniv,sen la jag de lite omlott å "kavlade" fast.....Blev heelt ok för å va första försöket,men det går nog göra bättre
    Mamma till Felicia och Simon skrev 2010-01-27 14:19:18 följande:
    först täcker du  hela med vit och så lägger du den gröna på halva sen klart
    Tack för tipsen, ska fundera på vilket som blir bäst... :)
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Elisha
    MayaS skrev 2010-01-31 11:25:39 följande:
    Tårtkartonger/tårtboxar av engångsmodell, vart köper man sånt? Finns det någonstans man kan köpa det över nätet?
    Jag köpte hos Papperskedjan (AMJ papper). De hade 100-pack så nu har jag så  det räcker ett tag! På nätet har jag bara lyckats hitta kartonger på gunillawall.se, men de var himla dyra.
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Elisha
    Hera99 skrev 2010-02-02 22:33:47 följande:
    Använder alla här kavlingsmatta el vad det nu kallas?Hur gör man snyggaste rosorna utan utstickare?
    Jag har en bit blank vaxduk som jag kavlar på, perfekt att bara lyfta upp och vända över tårtan och sedan försiktigt dra bort duken. För att få duken att hållas på plats när jag ska kavla så sprayar jag lite vatten på bänkskivan under duken, då sitter den!
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Elisha
    Malabuz skrev 2010-02-04 13:55:19 följande:
    Grädden ska allså inte vara varm och man då smällter chokladen i grädden, man ska göra tvärtom att smälta chokladen och sen blanda i grädden. Tack så mycket. Har du något tips på vad som skulle passa till denna fluff, allså en annan fluff eller indigriens. Om jag täcker tårtan med vanlig grädde vad kan jag då derorera med? Choklad kanske?Någon annan som har tips godtar jag jätter gärna
    Jag gör så att jag hettar upp grädden först, men den får inte börja koka. Sen lägger jag i chokladbitarna och rör om så att allt smälter ordentligt.
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Elisha
    lovely storm skrev 2010-02-05 11:29:46 följande:
    skall man vänta på att fluffen skall svalna innan man sätter in i kylen.... ( jag menar när jag värmt choklad och grädde på spisen till en tårtfyllning)
    Jag ställer alltid ner kastrullen i kallt vatten i diskhon så att den kyls ner lite innan jag ställer in i kylen.
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Elisha
    Malabuz skrev 2010-02-04 14:08:19 följande:
    Ni kommer säkert skratta åt mig nu, men hallongrädde är att man blandar hallon och grädde? Jag har aldrig gjort en "speciell" tårta utan bara nån enkel mad sylt och banan typ. Hallongrädde skulle passa bra med mörkmintchoklad tror ni?
    Bara man kommer ihåg att koka upp hallonen först om de är importerade!
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Elisha
    kajsad skrev 2010-02-09 12:09:40 följande:
    Dags att göra min egna 40 års tårtor för 70 pers på lördag. Kan inte riktigt bestämma mig för fyllningar? Tänker ha samma i alla tårtorna. Har fastnat i olika sorters choklad och rårörda hallon-träsket (som visserligen är underbart) och tänkte nu bryta mönstret. Funderar på lime och kokos som jag tidigare fått mycket beröm för.Sitter här med alla olika kombos, men undrar bara stillsamt: Vilka är världens bästa kombos tycker ni tjejer??
    Blåbärsmousse/Vit chokladmousse, mums!!!!
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Elisha
    högbergarna skrev 2010-02-10 11:47:53 följande:
    Någon som vet om det blir stor skillnad att vispa med elvisp med ballongvisp eller vanlig??Står i ett recept jag har att man ska vispa med ballong men jag har bara vanlig...OCH.. hur gör man blåbärsmousse?? Låter otroligt gott! :)
    Denna blåbärsmousse med färskost är supergod!  http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/08/blbrsmousse.html
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
Svar på tråden Tårttråden del 17