Inlägg från: stinky79 |Visa alla inlägg
  • stinky79
    Lioness skrev 2010-02-03 14:46:00 följande:
    Hej igen! Jag är på jakt efter en liten "dosa" som jag sett i en tidning men glömt namnet på. Man kan fylla "dosan" med smält choklad och skriva eller göra mönster med den... Någon som vet vad jag snackar om? Den är platt och rund, tror den heter Deko-nånting, kan ha fel... Hoppas på hjälp, kram Karin
    Den finns i alla fall i bokklubben Mat & Njutnings butik!
  • stinky79

    Min senaste tårta i bildtråden!
    En dinosaurietårta till min gudson Leo!
    Jag tyckte dinosaurier liknade mera en drake och Leo trodde det var en krokodil!
    Inte så lätt alltid med modellering!

    Om ni vill veta varför det inte finns några dinosaurier länge kan ni kolla Leos teori i min blogg!


  • stinky79
    Lioness skrev 2010-02-03 14:55:27 följande:
    Inget namn på tingesten? Eller mer exakt beskrivning av den? Kommer inte in i butiken, är inte medlem...
    Oj, det tänkte jag inte på! Jag minns bara att jag sett den där!

    Det verkar ju redan ha löst sig ser jag!
  • stinky79
    3tjejer skrev 2010-02-04 17:43:51 följande:
    Jag tänkte ge mig på att göra egen sugarpaste för första gången men här (Skottland) finns inte kokosfett. Vad kan jag ta i stället? Måste det vara ngt fett i?
    Jag använder rypsolja och det funderar hur bra som helst!
  • stinky79

    Nu äntligen har jag fått in bild på min senaste tårta i bildtråden.
    Lite stressigt med jobb och kalas och allt möjligt på sistone...

    Tårtan var till min söta dotter Neas 3-årskalas och hon bestämde sig sist och slutligen för att hon ville ha en Nicke Nyfiken tårta. Efter lite diskussioner bestämde vi oss för att han skulle busa med Hundis i snön så det fick bli en Nicke som gör snöänglar.

    Jag passade samtidigt på att testa mina nya tårtbrickor med tillhörande pelare. Ska göra bröllopstårtor nästa helg så jag ville se lite hur pass stabilt det blir.
    Det blev riktigt stabilt och bra så förhoppningsvis håller det för en våning till!


  • stinky79
    kajsad skrev 2010-02-11 14:18:18 följande:
    Elisha! Rebecca-tårtan blev ju jättebra! stinky79! Ljuvlig Nicke Nyfiken! Blev jättefint med pelarna!
    Tack så mycket!
    Missy Cat skrev 2010-02-11 19:53:24 följande:
    Var den enkel att jobba med? Separatorplattorna och pelarna? Passar pelarna till alla separatorplattor? Är det de från wilton? Oj vad frågor Kikade på flera från kakburken
    Det är Wiltons och dom är superenkla att jobba med! Man täcker ju tårtorna rakt på separatorplattan och så kan man ställa in dom enskilt i kylen. Sedan plockar man ihop den när man ska servera.
    Under plattorna finns små kryss som man trycker ner lite försiktigt i tårtan under för att markera var pelarna ska stå. Sedan trycker man bara ner pelarna i tårtan vid markeringarna och ställer nästa separatorplatta på!

    Det blir riktigt stabilt och bra och så är det ju mycket enkelt när en tårta är slut och man ska börja på nästa. Då lyfter man ju bara  bort plattan och plockar ur pelarna ur tårtan under.
    Om man jämför med när man bygger upp en våningstårta med tårtorna staplade rakt på varandra så tycker jag att det är mycket smidigare och framför allt snyggare så här. Tårtan under kan man ju också dekorera och man ser bara fyra hål från pelarna istället för en massa små hål som man dessutom ska peta ut en massa sugrör ur! Inget kladd med dom här!

    Pelarna passar åtminstone till dom jag har, alltså dom här alltså dom som hör till "Decorator preferred" gruppen, finns ju i lite olika format och storlekar.
    Sedan finns dom ju också i Crystal Clear istället för vit plast.
  • stinky79
    Fru Indosaurie!

    Hur många våningar man kan göra beror väl helt på hur många separatorplattor man har. Jag har 4 olika storlekar så därför kan jag göra fyra våningar.

    Dom jag har är i storlekarna 15, 20, 25 och 30 cm men sedan finns det ännu 35 & 40 cm stora separatorplattor, så har man alla kan man ju göra 6 våningar.

    Dom pelarna jag har är dom kortare 17,5 cm och vill man ha längre mellanrum köper man dom större.
    Jag skulle gärna se att det fanns ännu kortare så att man bara fick någon centimeter mellan lagren...
    Blir kanske till att kapa ett par av mina pelare till önskad längd! Här finns förresten en bra beskrivning på hur man använder dom.
  • stinky79
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-12 13:01:57 följande:
    tack! jag undrade mest hur många våningar den håller för, 6 våningar vore lite läskigt tycker jag. hihi! Oj, är dina pinnar dom kortaste? Jag skulle också vilja ha kortare, men det kanske man kan fixa som sagt.
    Jag skulle nog inte våga chansa på 6 våningar heller... 3-4 är nog mest lagom, tror jag. Det blir ju lätt jättehögt också så det blir ju svårt att skära...

    Det blir till att söka fram en såg och kapa bort lite på pelarna då!
Svar på tråden Tårttråden del 17