Inlägg från: LindaB78 |Visa alla inlägg
  • LindaB78

    Tårttråden del 17

    Puffar lite för min fråga i förra tråde:
    jag skulle vlja vet era favoritfyllningar. Jag, liksom andra,  behöver lite nya uppslag.
    Min favvor just nu är hallonmousse /mango limemousse.

    Ja brukar för övrig använda barnmat till samksättning i mousser. Färdigpasserat och klart. Får dock passa för dem som innehåller mer än 50% äpple.

  • LindaB78
    Piebald skrev 2010-01-27 19:20:18 följande:
    Någon som testat att smaksätta smörkräm med kaffe? Tänkte testa kombinationen chokladbotten/chokladfluff/kaffesmörkräm i helgen. Funderar dock på om det blir för mäktigt..../Anna
    Låter väldigt mäktig. Chokladbotten och chokladfluff är nog en vinnaren. Men med den smaksatta smörkrärmen  kan det nog bli lite för over the top.
  • LindaB78
    Gravid 89 skrev 2010-01-28 14:57:55 följande:
    När jag gjorde det så hade jag detta till, supergott:PärongräddeGlasskräm
    Nu har jag bestämmt mig. Det blir två satser muffins en med päronbitar och en med hallon. Men grön resp. rosa ahlgrensbilar fluff som topping. Återkommer med utvärderingen när de är bakade. Ska bli lite inspererade till resten av dekorationerna också.
  • LindaB78

    Gjorde en moussetårta som jag delvis spacklade med ett tunt lager smörkräm för att jämna ut ojämnheter och få snygga kanter etc. Jag täckte den sedan med Ballinas sp (chokladsmak). Enlig denna tråd så ska den inte behöva fodras (eller spacklas). Men de delar som inte var spacklade med smörkräm svettades. Så nu blir det foder även på ballinas sp i fortsättningen för min del.

  • LindaB78

    Har köpt bokstavsutstickare. Men hur använder man dom? Hur jag än gör så fastnar sp i formen och jag får inte ur dem utan att de går sönder. Ska sp kavlas tunt eller tjockt? Eller finns det något annat kenp?

  • LindaB78
    Hera99 skrev 2010-02-02 22:33:47 följande:
    Använder alla här kavlingsmatta el vad det nu kallas?Hur gör man snyggaste rosorna utan utstickare?
    Koll in:
    http://www.cakejournal.com/archives/how-to-make-a-sugar-rose
    Jag brukr göra cirklar och efer att kronbladen är på plats så skär jag bort överblivet sp (eller vad man nu använder att moddelara) runt basen på rosen.  Ibland besär jag kronblade lite så att de blir lite toppiga.
  • LindaB78
    Missy Cat skrev 2010-02-02 23:16:59 följande:
    Wilton (amerikanskt??)De gör ju inte tårtor som vi med mycket fyllning.Det är ju i stort sett bara tårtbotten med lite smörkräm/frosting/iceing emellan = stabilt ;)
    Har aldrig förtått visten med det amerakniska tårtkonceptet. Tårtor ska vara goda! Det är ju fyllningen som är vitsen (jag brukar aldrig själv äte upp mitt dekorationstäcke. Jag tycker varken om marsipan eller sp
  • LindaB78
    Malabuz skrev 2010-02-04 11:06:29 följande:
    Hej jag har aldrig skrivit eller varit inne på just denna tråden men jag är stort beundran av era tårtor som jag har i favoriter. Nu skulle jag vilja testa på att göra en egen tårta och skulle vilja ha tips på fylningar och deras recept. Så som jag har förståt så fluff fyllninmg är nått godis som har smällt i grädde sen vispas?? Jag har hittat en hget underbar god choklad från lind (tror dom heter så) Det är mörkchoklad med mint i. Kan man då smällta ner det i grädde och sen vispa det och hur mycket grädde ska man ha och choklad? Vad skulle då passa till den fyllningen om man vill ha två olika? Jag tänkte inte ge mig på marsipantäcke uten jag tar noh bara grädde och täcker tårtan med, men har ni några roliga tips på det?
    Smält 180g choklad och blanda i 3 dl vispgrädde. låt grädden svalan i kyl (minst 6 timmar) och vispa grädden som vangligt. = Fluff
Svar på tråden Tårttråden del 17