Inlägg från: banantelefon |Visa alla inlägg
  • banantelefon

    Tårttråden del 17

    Finns det någon raring som skulle vilja lägga ut min första tårta på läääänge i bildtråden.
    Innehållet är bottnar utav knaprig frigolit och den är spacklad med playdoh
    Den är gjord för att stå med som visnings-ex på en bröllopsmässa i helgen.
    Täckt och dekorerad med sockerpasta är den iallafall.

    Bild finns på min blogg http://tart-fabriken.blogspot.com


  • banantelefon

    Hej allihop!
    Efter något års frånvaro så blev jag alldeles förvirrad när jag loggade in igår...
    Det finns ju massor med tårttrådar och jag har varit jätteduktig (*host*) och kluddat lite fel.
    Nu hittade jag iaf rätt och har tom lyckats få in mina senaste alster i bildtråden.
    Kul att se att alla fortfarande håller igång :D 


  • banantelefon
    LovisaTilda skrev 2011-08-17 10:32:23 följande:
    Jag har en kompis som älskar choklad. Är det någon sm har provat vit choklad och dumle? Låter ju väldigt sött...funkar det? Har ni tips på andra chokladfyllningar/kompinationer?
    Jag brukar göra en chokladtårta som blir helt suverän om man gillar choklad.
    Jag använder chokladbotten och har ett lager vit chokladmousse, ett lager dumlekräm och så spacklar jag härligheten med chocolate fudge frosting :P

    Gjorde även en tårta till helgen som blev grymt "chokladig" där jag använde mig av dulche de leche, vanlig mjölkchoklad istället för dumle och chocolate fudge frosting.
    Den var to kill for :P 
  • banantelefon
    LovisaTilda skrev 2011-08-18 11:47:09 följande:
    Mmm...men den blir väl rätt mastig gissar jag?! Dumlekräm...är det samma som dumlefluff?
    Hur gör du chocolate fudge frosting?

    Låter som en dröm för chokladälskaren!!
    Det är en dröm för chokladälskaren och ja, den blir mastig.
    Meeeeen, det är choklad :P

    Dumlekräm, dumlefluff... same thing.
    Och chocolate fudge frosting gör jag såhär:

     farm6.static.flickr.com/5101/5604996739_8f5887eb83_b.jpg
  • banantelefon
    Queequeg skrev 2011-09-14 10:56:49 följande:
    Vilken smörkräm tycker ni är den bästa och vilken burkar nu använda till att spackla tårtan med?

    Själv använder jag  IMBC smörkräm om jag inte använder grädde, men vill ha någon enklare smörkräm som inte har en marängbas.
    Vispa ihop (med elvisp) 250 gr rumsvarmt smör med 1 burk kondenserad mjölk.
    Blir en gräddig smörkräm som sedan kan smaksättas efter eget tycke och smak. 
  • banantelefon
    Ankmor skrev 2011-09-16 17:08:39 följande:

    Alltså jag blir TOKIG!


    Jag letar efter en speciell form men kan inte komma på vad den heter.


    www.recept.nu/polopoly_fs/1.261391.1225186071!image/3800352094.jpg_gen/derivatives/w450/3800352 094.jpg

    Är det någon ute i cybervärlden som vet vart man kan hitta en bakform till en sådan här botten?!
    Jag vill överraska min sambo, som formligen älskar enkelbottnade tårtor!


    Länken funkar inte :/
  • banantelefon

    Jag har bakat tårta i snart 5 år och har heller aldrig hört talas om varmvispad smet.
    Jag kan för övrigt hålla med föregående talare om att det var totalt oinspirerade och ganska rörigt program.

  • banantelefon

    Zelmilainen: efter en stund i frysen så kan fluffet vispas inom en timma.
    Man kan använda det som sägs som riktlinjer och sedan hitta egna lösningar, that's the way you learn :)

Svar på tråden Tårttråden del 17