• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • strommis

    Brukar vara inne och spana här och i bildtråden, skriver nån gång ibland.
    Måste bara få tala om hur sjukt duktiga ni är=) blir så imponerad av alla skapelser=)

  • Skåne85

    Ankmor:
    Haha nä, varför mitt inlägg inte syns vet jag inte.... Jag avreagerade mig på regal ICE, skogs tokig var jag men har lugnat mina hormoner lite nu....

  • Ängaboll
    Pigelinen skrev 2011-06-14 18:12:31 följande:
    oki... hur mycket nutella och hur mycket grädde i ett lager? står Nutellan vid bakgrejorna? HAr aldrig köpt de eftersom jag inte själv tål mjölk (vilket jag tror att de innehåller) men han kan ju äta det;)

    Men vad har du på det anda lagret? Ska jag ha glasskräm o jordgubbar som jag var inne på själv?
    Jag har oftast samma fyllning i mina tårtor då det är min favoritkombo...
    Ett lager med nutellagrädde (vispar upp ca 3 dl grädde och blandar i 2-3 stooora matskedar nutella)
    ett lager med vaniljkräm och ett lager med jordgubbsgrädde (vispad grädde blandad med jordgubbssylt)

    Gottgottigottgott ;)
  • Mamma till V och E

    Bakar stor staplad tårta (4 våningar) till helgen och funderar lite på hur jag ska göra med stödpinnarna.

    Om tårtan inte ska flyttas allt för mkt brukar jag bara ha bärande stödpinnar, men funderar på om jag denna gång behöver en genomgående för att fixera våningarna....

    Har tidigare använt rundstav, men har nu inhandlat Wiltons plast rör. Någon som har erfarenheter av båda och kan dela med sig av för- resp. nackdelar?

  • Ankmor
    Mamma till V och E skrev 2011-06-14 23:21:06 följande:
    Bakar stor staplad tårta (4 våningar) till helgen och funderar lite på hur jag ska göra med stödpinnarna.

    Om tårtan inte ska flyttas allt för mkt brukar jag bara ha bärande stödpinnar, men funderar på om jag denna gång behöver en genomgående för att fixera våningarna....

    Har tidigare använt rundstav, men har nu inhandlat Wiltons plast rör. Någon som har erfarenheter av båda och kan dela med sig av för- resp. nackdelar?

    Det är en mycket bra idé att ha en genomgående centrumpinne om du vill frakta tåran monterad och klar - pinnen kan man ju ta ur innan servering och dölja hålet med något fint uppepå.


    Wiltons plaströr är bra, varken bättre eller sämre än sugrör&grillpinnar , tar bort lite mer tårta bara.


     


    Lycka till!


    Tomt här just nu...
  • Mamma till V och E
    Ankmor skrev 2011-06-15 08:53:47 följande:

    Det är en mycket bra idé att ha en genomgående centrumpinne om du vill frakta tåran monterad och klar - pinnen kan man ju ta ur innan servering och dölja hålet med något fint uppepå.


    Wiltons plaströr är bra, varken bättre eller sämre än sugrör&grillpinnar , tar bort lite mer tårta bara.


     


    Lycka till!


    Tack för svaret!

    Nej, ska inte frakta den monterad. Ska fraktas från Örebro till Västerås så jag tänkte montera den på plats.
  • meanwhile

    Är det någon som handlat från www.presentodekor.se ? Bra/dålig? Jag vill ha wiltons 12-pack pastafärg som kakburken sälger, men den har varit slut där ett tag nu. Så hittade jag denna sidan och såg att dom hade den. visserligen lite dyrare, men jag vill jag vill jag vill ;).

  • pucken

    Jag behöver lite råd! Till på lördag ska jag baka tårta för 90 pers (eller om det var 100 kanske, han ändrar sig hela tiden). Tänkte baka sex runda tårtor, formen är 22 cm i diameter. Problemet är att jag inte vet hur mycket fyllning jag behöver göra, har aldrig bakat så här många tårtor på en gång förut.  

    Så, jag såg det här receptet i nån av era receptbloggar.
    3 gelatinblad
    2 ½ dl rabarber, rensad, i bitar
    2 ½ dl jordgubbar, i bitar
    1 ½ dl strösocker
    ½ msk vaniljsocker
    2 ½ dl vispgrädde

    Jag vill ha denna som enda fyllning, ska smaksätta tårtbotten med kardemumma och vill då inte ha för många olika smaker. Hur många satser mousse bör jag göra? Det ska vara två lager mousse på varje tårta. 

    Och slutligen: en frosting på Philadelphiaost, eller hur kan man lägga sugarpaste direkt på den utan att pasten smälter? Har för mig att jag gjort det förut med bra resultat, men jag vill inte chansa när det gäller nåns bröllopstårtor. 

  • Sigrid
    pucken skrev 2011-06-16 08:57:11 följande:
    Jag behöver lite råd! Till på lördag ska jag baka tårta för 90 pers (eller om det var 100 kanske, han ändrar sig hela tiden). Tänkte baka sex runda tårtor, formen är 22 cm i diameter. Problemet är att jag inte vet hur mycket fyllning jag behöver göra, har aldrig bakat så här många tårtor på en gång förut.  

    Så, jag såg det här receptet i nån av era receptbloggar.
    3 gelatinblad
    2 ½ dl rabarber, rensad, i bitar
    2 ½ dl jordgubbar, i bitar
    1 ½ dl strösocker
    ½ msk vaniljsocker
    2 ½ dl vispgrädde

    Jag vill ha denna som enda fyllning, ska smaksätta tårtbotten med kardemumma och vill då inte ha för många olika smaker. Hur många satser mousse bör jag göra? Det ska vara två lager mousse på varje tårta. 

    Och slutligen: en frosting på Philadelphiaost, eller hur kan man lägga sugarpaste direkt på den utan att pasten smälter? Har för mig att jag gjort det förut med bra resultat, men jag vill inte chansa när det gäller nåns bröllopstårtor. 
    Jag tror receptet räcker till ett lager i dina tårtor. Så gör sex satser.

    Angående philadelphia så vet jag inte exakt hur du menar. Spacklar du med bara philadelphia och se SP? Jag gör alltid vitchokladsmörkräm (philadelphia, smör och vit choklad) men jag har aldrig testat bara philadelphia.
  • pucken

    Sigrid
    Nja, inte bara Philadelphia. Men jag trooor at jag gjort en morotskaketopping på philadelphia, florsocker och lite citron, och att det funkat bra. Men jag minns inte riktigt Tungan ute  Smörkräm med vitchoklad lät iofs väldigt gott. Kanske får tänka lite till.