• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • 86TiAn82
    mina12 skrev 2011-06-17 21:58:21 följande:
    Marsan är en riktig räddare i nöden när det gäller rinniga mousser!
    Okej då får jag se om jag har något hemma ^^
  • Pink Muffin

    Jag har köpt marshmallow fluff och tänkte spritsa den på muffins, men inser när jag öppnar burken att det nog inte funkar? kan man blanda den med nåt för att få en mer spritsvänlig konsistens? Står ju nåt om att blanda med vatten eller cream cheese, men blir den spritsvänlig då?


    Var sak har sin tid.
  • neenoo

    Idag är det bästa kompisens bröllop som står på agendan. Tårtorna står fyllda i kylen och jag ska bara täcka dem med mp idag och dekorera med alla blommor jag gjorde igår.


    Men måste jag fodra mp med olja el smör om jag spacklar med grädde? Hur ska jag gör för att den inte ska svettas?

  • neenoo

    Jag penslar mp med osaltat smält smör. Då borde det väl gå bra


    Detta blir uppvärmnings tårtan inför sommaren. Den är för 35-40 pers. Sedan blir det en för 60-65pers och sist men definitivt inte minst en tårta till 90-105 pers. Hur förvarar man en sådan bjässe? Den största blir ju 45 cm i diameter. Ja ja det är senare problem. Nu ska jag kavla mp.

  • 3tjejer
    Pink Muffin skrev 2011-06-18 08:15:47 följande:
    Jag har köpt marshmallow fluff och tänkte spritsa den på muffins, men inser när jag öppnar burken att det nog inte funkar? kan man blanda den med nåt för att få en mer spritsvänlig konsistens? Står ju nåt om att blanda med vatten eller cream cheese, men blir den spritsvänlig då?
    Jag har sett massa recept på nätet som går ut på att blanda det med smör och florsocker. Har inte testat något så jag vet inte vilket som är bäst. Jag tror det finns ett i JFLs blog.
  • Angel13

    geishafluffen klarade sig trots ett litet uppkok :) pust, vilken lättnad.

    Provade Bakels sp för först gången, vad snabbt den torkar!!. Den var underbar att jobba med mjuk och smidig, men torkade alldeles för fort för. Hann inte riktigt få till tårtan som jag ville, försökte få till en fin regnbåge som skulle slingra sig runt tårtan lite snyggt, men nu fick den ligga där den hamna.


    930618~941026~081019~BF100205
  • Ova

    Maken vill ha en klassisk jordgubbstårta, men jag har inget riktigt bra recept på jordgubbsmousse. Jag vill inte använda råa ägg och funderar på att använda hallonfärskostmousse receptet. Tror ni det funkar eller passar det bättre till syrliga hallon. Jag har för mig att jag har läst att någon bara blandar mosade jordgubbar och vaniljsåspulver, korrekt?

    Jag har förövrigt stormkokat chokladfluff utan problem

  • Gurkan
    Ova skrev 2011-06-19 19:48:24 följande:
    Maken vill ha en klassisk jordgubbstårta, men jag har inget riktigt bra recept på jordgubbsmousse. Jag vill inte använda råa ägg och funderar på att använda hallonfärskostmousse receptet. Tror ni det funkar eller passar det bättre till syrliga hallon. Jag har för mig att jag har läst att någon bara blandar mosade jordgubbar och vaniljsåspulver, korrekt?

    Jag har förövrigt stormkokat chokladfluff utan problem
    Mousse på färskost?
    Hur gör man det?
    Lät hur gott som helst!
  • Missy Cat

    Finns recept i jfl's blogg Hallonfärskostmousse 200 g frysta hallon ½ dl vatten ½ dl socker 100 g färskost ca 1 dl florsocker 4 gelatinblad 2 dl vispgrädde Koka upp hallon, vatten och socker, passera genom en sil. Blanda i färskosten, florsockret och de mjuka gelatinbladen. Blanda till sist i den vispade grädden. Måste eventuellt stelna en stund i kylskåp innan den läggs i tårtan. Räcker till ett lager i en normalstor tårta.


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.se ♥¸.?°´¯) ♥