Inlägg från: smörblomman81 |Visa alla inlägg
  • smörblomman81

    Tårttråden del 17

    Lenilus skrev 2012-02-07 22:59:18 följande:
    Citron/vit choklad, helt oslagbart om du frågar mig! :)
    Tack :D Kör på den MUMS!
  • smörblomman81

    Har en som vill att jag gör hennes bröllopstårta i sommar. Jag sa ok till det men hon vill ha flera smakprover på olika kombinationer och smaker. Jag jobbar inte med detta så det känns lite körigt och att det kommer att bli dyrt för mig. Ni som bakar till andra hur har ni gjort när dom har bett om smakprover?

    Mvh

  • smörblomman81

    Snösparv. Tack för tipset.. tänkte att det blir svårt att göra så små portioner av flera olika mousser och fromager då jag gör allt från grunden... jag jobbar ju somsagt inte med detta men dom vänner och bekanta jag har bakat åt har också vetat vad dom vill ha för smaker. Känns lite som hon vill ha det som i romantiska filmer med ett bord fullt med olika smakprover får väl sätta mig ner och prata med henne om hur vi ska göra. Men tack tack

  • smörblomman81

    Hej!

    Jag använder ofta laktosfri grädde i mina tårtor men tycker inte att den blir så fast och svår att spritsa eller göra en hög kupa med grädde. Har ni något förslag på hur jag ska göra den fastare?

    Mvh

  • smörblomman81
    ventilera mera skrev 2012-03-14 12:39:49 följande:
    Jag brukar blanda i lite marsankräm (gjord på laktosfri mjölk då) så det blir lite fastare, eller så tillsätter jag lite snabbmarsanpulver under vispningen, precis då den börjar tjockna. Smaken blir ju lite mer "vaniljig" såklart, men konsistensen blir bra. Man får vara försiktig bara, tar man för mycket blir det ju lite grynigt och inte så snyggt om man ska spritsa.
    Tack :)
  • smörblomman81
    Ängaboll skrev 2012-03-15 06:57:25 följande:
    Inspelningen börjart redan den 15 juni så de har redan börjat plocka in olika genrer, några som bakar det sötsaker, några som bakar bröd osv. Det kommer säkert vara som på Mästerkocken att många personer kommer vara med första dagen för att sedan sållas bort hårt så det är nog därför de redan börjat plocka ut människor. De går även mycket på personlighet så jag har fått fylla i djupintervjuer och blivit intervjuad 2 ggr via telefon så de har häcken full just nu att hitta rätt personer. Så jag tycker absolut du ska söka!!!
    Sedan är det ju märkligt att de väljer att spela in runt midsommar och mitt i semestertider, det är nog fler än jag som får tacka nej pga av det.
    Jag fick en djupinterjuv men skrev redan där att jag har en ammande bebis som jag inte kan åka utan i tre veckor...lite surt för det hade varit riktigt kul men mina små bebbar är nummer ett. Kommer dock att kolla på programmet :D
  • smörblomman81

    Har problem..ska leverera tårta på lördag men behöver form på 30 cm diametern och det finns inte här. TRor inte att nätbutikerna hinner skicka hit till på fredag heller. Vet någon om det finns en tårtbutik i kungsbacka? Annars får jag åka till Göteborg och det känns lite väl långt-...hade även sluppit åka till Kungsbacka men nu har klant jag lovat detta :/

  • smörblomman81
    SockerStinn skrev 2012-03-21 15:38:57 följande:
    I kungsmässan kitchen store har de många bakformar, ring och hör med dem!
    Tack ska kolla :)
    SockerStinn skrev 2012-03-21 15:40:39 följande:
    Vad finns det för butik i gbg?
    Min vän som bor där sa att han kunde ta mig dit..jag vet inte själv var den är eller vad den heter :P
  • smörblomman81
    SockerStinn skrev 2012-03-21 15:38:57 följande:
    I kungsmässan kitchen store har de många bakformar, ring och hör med dem!
    Dom hade så det blir en tur till kungsbacka :P Tack
  • smörblomman81

    Nu har bakprogrammet ringt mig. Sa nej först.. men mejlade sedan och sa ja så dom ringde upp mig haha så svårt då jag har fyra barn men folk vill hjälpa mig så vi får se vad jag gör!

Svar på tråden Tårttråden del 17