• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Missy Cat
    frikahelm skrev 2010-04-13 14:20:42 följande:
    Hej!Jag planerar att göra en vårtårta till svärmors födelsedag nästa vecka, men jag har slut på ideér vad gällande fyllningar. Så jag tänkte att någon här kanske har några förslag? :) Choklad går bort då jag hade tänkt göra andra bakverk med choklad, och då känns det lite maffigt med en chokladtårta också...
    Jordgubbsmousse/limemousse är min absolute favorit!
    Fru Indosaurie skrev 2010-04-13 14:33:55 följande:
    det här kanske kan vara en dum fråga men jag ställer den ändå banan blir ju så fult om det ligger framme, jag tänkte göra en banoffee-paj med skivade bananer till jobbet imorgon men då blir ju bananerna äckliga om dom står över natten?Eller.. hm. hur skulle ni göra? ta med bananer och lägga på dom + grädde precis innan fikat, eller göra klart kvällen innan?
    Ta med banan och lägg på innan serveringen
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • karin h

    En fråga... ska göra min första choklad SP tårta, Ballinas SP Mörk choklad, smakar den choklad eller smakar den som SP?

  • Egensinnig
    karin h skrev 2010-04-14 13:17:16 följande:
    En fråga... ska göra min första choklad SP tårta, Ballinas SP Mörk choklad, smakar den choklad eller smakar den som SP?
    Den smakar tydligt choklad, sen inte en chokladsmak som jag uppskattade direkt men jag tycker all SP utom hemmagjord är ganska äcklig.....
    Matilda, Matilda........
  • karin h
    Egensinnig skrev 2010-04-14 14:04:48 följande:
    Den smakar tydligt choklad, sen inte en chokladsmak som jag uppskattade direkt men jag tycker all SP utom hemmagjord är ganska äcklig.....
    Hur gör man egen SP? Är det knepigt?
  • kajsad
    salsajenny skrev 2010-04-14 19:36:19 följande:
    Åh, har ni sett dessa programmen???? Jätteroligt, även om det som bekant inte är lika mycket "tårta" i amerikanska tårtor som i våra svenska. =) vilken kreativitet!tvshack.net/tv/Ultimate_Cake_Off/
    Ja jättekul att vi äntligen får se lite tårtprogram!!! Brukar ju vara reserverat för amerikanarna annars! Fast tur att vi slipper äta dom amerikanska varianterna, inte smarriga alls som våra svenska!
  • Anna83

    hur gör jag så att tårtbottnen blir regnbågsrandig? såg att nån hade skrivit i sin blogg om de och då hade dom hällt olika färger i mitten så att den "runnit ut" i kanterna när det blev fler å fler färger. men jag vill att det ska vara olika färger på höjden...
    eller måste jag göra olika tårtbottnar som jag färgar å delar... blir mycke jobb...

  • Malwa

    Var hittar jag receptet på glasscreme?


    Ramlar man för att man dör eller dör man för att man ramlar?
Svar på tråden Tårttråden del 17