• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Atamon
    Queequeg skrev 2010-04-15 15:21:20 följande:
    Jag lägger på SP:n kvällen innan man ska äta tårtan, ibland kan jag lägga på den på morgonen om jag inte hunit det på kvällen. Oftast dekorerar jag tårta samtidigt om det inte är tunga dekorationer då lägger jag på dem morgonen. Ballinas SP behöver man inte fodra men jag brukar göra det i alla fall för säkerhetensskull. Jag penslar på ett ett tunnt lager med olja när jag fodrar.
    Tack så mycket för hjälpen igen!   det här ska bli spännande att göra
  • MajMamman08

    Hej tjejer!!

    Har en liten fråga! Ska göra en tårta och ska ha grön marsipan på. Sen ska ja dekorera den och tänkte använda mig av vit kristyr,men sen behöver jag även svart kristyr el något liknande?? vet nån hur man kan få tag i de el göra de?? tänkte på lakrits sås ,sån man har till glass?? funkar de? el är den för rinnig? hoppas på svar=)

  • Anna83

    har nån annan märkt att icas grädde luktar prutt??
    har köpt tre paket med 5 dl och alla 3 luktar jätte dåligt!
    är det nått fel på dom eller ska dom verkligen lukta så??
    nån annan som köpt icas grädde?

  • JoKo
    Anna83 skrev 2010-04-15 23:41:55 följande:
    har nån annan märkt att icas grädde luktar prutt?? har köpt tre paket med 5 dl och alla 3 luktar jätte dåligt! är det nått fel på dom eller ska dom verkligen lukta så??nån annan som köpt icas grädde?
    Var tvungen att springa ut i köket att kolla nu, och mina luktar fullt normalt, dvs typ..ingenting

    Smakar inte konstigt heller...Är nog du som fått måndagsexemplar
  • Egensinnig
    Anna83 skrev 2010-04-15 23:41:55 följande:
    har nån annan märkt att icas grädde luktar prutt?? har köpt tre paket med 5 dl och alla 3 luktar jätte dåligt! är det nått fel på dom eller ska dom verkligen lukta så??nån annan som köpt icas grädde?
    Jag hade den också i kylen och den var luktlös - reklamera den i butiken!
    Matilda, Matilda........
  • karin h

    Hej

    behöver lite hjälp....

    Jag ska göra en tårta till en tjejmiddag och har gjort chokladbotten som jag ska fylla med vit choklad mousse och hallonmousse.

    vad ska jag spackla med innan jag lägger på sp locket?

  • Egensinnig
    karin h skrev 2010-04-16 07:44:49 följande:
    Hejbehöver lite hjälp....Jag ska göra en tårta till en tjejmiddag och har gjort chokladbotten som jag ska fylla med vit choklad mousse och hallonmousse. vad ska jag spackla med innan jag lägger på sp locket?

    Gräddig smörkräm kanske? Smaksätt med lite hallonessense el vaniljsocker
    1 burk kondenserad mjölk (397 g)
    450 g saltfritt smör, rumstempererat

    Vispa ihop mjölken och smöret i ca 5 minuter till en slät kräm.


    En vit chokladsmörkräm hade ju passat bra? Recept:
    http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/08/vit-chokladsmrkrm.html
    Matilda, Matilda........
  • karin h
    Egensinnig skrev 2010-04-16 08:15:04 följande:
    Gräddig smörkräm kanske? Smaksätt med lite hallonessense el vaniljsocker1 burk kondenserad mjölk (397 g)450 g saltfritt smör, rumstempereratVispa ihop mjölken och smöret i ca 5 minuter till en slät kräm.En vit chokladsmörkräm hade ju passat bra? Recept:bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/08/vit-c...
    tack för hjälpen... ska prova den där vita chokladsmörkrämen :)
  • lunkentuss

    Jag undrar vad man målar med när man färglägger ett motiv efter att ha användt en siliconform. Tex om man gör en häst, snäckor eller så... Vad målar man med?
    Har för mig att jag läst attman använder pulverfärg som man blandat ut i lite vatten, stämmer det? =)

  • Egensinnig
    lunkentuss skrev 2010-04-16 12:03:50 följande:
    Jag undrar vad man målar med när man färglägger ett motiv efter att ha användt en siliconform. Tex om man gör en häst, snäckor eller så... Vad målar man med?Har för mig att jag läst attman använder pulverfärg som man blandat ut i lite vatten, stämmer det? =)
    Jag brukar använda pastafärg som jag blandar m alkohol, citronsaft går också bra. Pulverfärgen blir nog lite mer pastellfärgad men borde funka med
    Sen innan jag hade färger smälte jag lakrtisströssel i vodka för svart, använde vanlig karamellfärg, kakao för brunt osv så man kan komma långt med lite fantasi
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17