Inlägg från: neenoo |Visa alla inlägg
  • neenoo

    Tårttråden del 17

    Jag tycker den såg mkt bra ut i genomskärning. Den skulle jag vilja prova att göra! Låter ju smaskens.

  • neenoo

    Nu var det länge sedan jag var inne här, men i år har plötsligt bröllopstårts önskningar ploppat in det ena efter det andra. Men mitt problem är att jag inte har en aning om var jag kan få tag på stora tårtbrickor. Så här ser min tårtställning ut med diametern 20, 26, 32, 40 och 45 cm. JAg hittar bara företag som säljer till företag och butiker.




  • neenoo
    Ahdela skrev 2011-02-20 12:57:53 följande:
    Hej alla!
    Vi skall gifta oss i Juni så nu är det dags att börja fundera på bröllopstårtan.
    Kom igen, ge mig era allra bäst fyllningar!
    Enda kravet är att det inte innehåller några som helst nötter eller jordgubbar.

    Tack!! :)))
    Hallon/vitchoklad
  • neenoo

    Jag la precis ut en bild på en minibröllopstårta i bildgalleriet. Jag har torrborstat blommorna med kristallpulver(tror jag det hette) Men jag tycker knapt det syns. Ska man ha lite alkohol och måla för att det ska bli ett bättre resultat? Jag ville att de skulle vara pärlemor.

  • neenoo
    Moonlight83 skrev 2011-02-26 21:10:57 följande:
    neenoo vad är det för rosutstickare du köpt? jättefina rosor.Länka gärna om du köpt den på nätet.
    Tack så mkt. Ville testa lite innan riktiga tårtorna till syrran och kompisarnas tåtor senare i år.
    Det var den här utstickaren
    www.tartdecor.se/product.asp
    den lite mindre rosen skar jag ut själv.
  • neenoo

    En fundering till. Ni som brukar göra tårtorna helt klara dagen innan servering.
    Den minibröllopstårtan jag gjorde igår spacklade jag och täckte vid 11 tiden på lördagen. På den
    större tårtan fodrade jag mp med rapsolja. Jag tyckter dock att bägge tårterna var glansiga vid 20 på kvällen när vi åt den. Är det kylskåpet det då beror på? Eller Mp?
    Jag ska ju senare i år göra flera bröllopstårtor och känner att jag måste kolla upp det här noga så att det inte blir svettiga tårtor på deras stora dagar.

  • neenoo
    mina12 skrev 2011-03-11 22:15:32 följande:
    Då var min första SP gjord och ligger och vilar. Hittills har jag alltid gjort MMF i tron att SP skulle vara mycket krångligare att göra... Så fel av mig Smakmässigt tycker jag SP var bättre, för jag gillar inte marschmallowssmaken. Får väl se i morgon om SP'n blivit bra och är lättarbetad. Återkommer med en slutlig jämförelse MMF vs SP senare i helgen om nån är nyfiken!
    Jag har bara gjort  mmf två gånger och bägge gångerna hade jag väldigt svårt för den då jag uppfattar den som svår arbetad, efter det har jag bara gjort sp eller köpt färdig mp. Hur gick det med sp? hur kände du?
    Fantastiska figurer förresten!

    Gravid 89
    Gillar skarpt dina senaste tårtor
  • neenoo
    Moonlight83 skrev 2011-03-14 13:43:15 följande:
    Ska köpa en barbie överdel som brukar finnas i tårtaffärer,någon som vet en tårtbutik på nätet som har snabb frakt? Behöver den till helgen. Vad heter det,sökte på barbie på en sida som jag sett sälja dem tidigare men fick inget napp.
    den tårtan som jag gjord är oxå en helt vanlig barbie (som jag tog av benen på) och det var inga problem att diska den efter åt och sätta ihop den igen.
  • neenoo

    Jag har för mig att det var någon i tråden som gjort ett Mumin hus. Har jag drömt det?
    Är det någon som känner igen det som en tårta?

  • neenoo
    Anna83 skrev 2011-03-23 14:48:19 följande:
    ja jag gjorde massa detaljer på mitt muminhus och tårtbottnarna mm, men det blev aaaaldeles för stort projekt så jag la ner det haha
    skulle säkert orka med det nu, men när jag höll på med det var min son jätte liten och jag hade inte mycket tid över att göra klart den. gjorde jätte mycket detaljer som altanen med alla räckpinnar, alla fönster, potatiskällaren, en brunn, massa blommor mm.
    Ja jag är ju lite rädd att det ska bli lite för mkt jobb. Men Den som fyller år är smått mumintokig. Jag funderade på hur det skulle bli en tvåvånings(ev tre) tårta för att få rätt höjd på huset, men jag vet inte hur det funkar att göra lika stora tårtor på varandra...
    o helst vill jag ju inte ha några skarvar mellan planen...
Svar på tråden Tårttråden del 17