Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    Egensinnig skrev 2010-08-15 09:02:59 följande:
    Gör som jag - klä en glasskål el något annat cylindriskt med sp och dekorera! Eller gör en liten 12-15 cm tårta. Jag gjorde ofta tårta utan anöedning i början - bra sätt att testa nya tekniker och lära sig inför "riktiga" tårtor
    kanske man kan göra. känns onödigt på sp, fp och sånt att göra utan en tårta, men man kan ju göra en mini. tex kanske göra en botten i långpanna, men då bara en botten och sen skära ut mindre bitar som blir själva bottnarna i tårtan eller nåt. det får nog tyvärr vänta till löning då jag inte har pengar nu, men det kan va skoj att träna som sagt. jag vet iofs redan att jag vill ha chokladbottnar med ett lager aftereight fluff. hade tänkt ha hallonmousse på det andra, men sambon ville att jag skulle ha nåt annat *L*.
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen

    vad kan va gott till en tårta med chokladbottnar och ett lager after eight fluff. gärna totalt 3 lager


    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    VeraVera skrev 2010-08-16 22:39:29 följande:

    Jag är helt ny här, fick baksaker av min syster på min födelsedag då hon har sett mig sitta här på er bildtråd och få klåda i fingrarna! Så nu har min kompis som ska fylla 25 önskat sig en tårta av mig med någon sorts chokladaktig fyllning, tips tack, vad är godast? såg här innan att det skrevs om daimfluff låter gott...


    Dekorationen kommer jag nog att börja väldigt enkelt med som lite blommor med sliverkula i mitten eller dyl. vill ju inte börja för svårt!


    all sorts choklad som går att smälta, hehe. after eight, reisen, dumle, geisha, marabous olika smaker, etc ca 180gr choklad och 3dl grädde som man smälter ihop, låter kallna i kylen över natten och sen vispar. det ska inte börja koka. sen tycker jag det är gott med att spackla med ckolkladkräm (100gr mjukt smör, 100gr färkost och 100 gr choklad).
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    mina12 skrev 2010-08-17 10:32:50 följande:
    päronmousse
    jag funderade på det med då vi förr ofta gjorde en efterrätt i ugnen med päron i burk och after eight och jag älskade det. men vad kan man ha på det tredje? vill ej ha för mkt grädde eller nåt sånt då jag ej e nåt fan av det så glasscreme eller nån mer fluff blir kanske för mkt... när man sen ska spackla den, tror ni det blir för mkt med after eight i spacklet med (100gr choklad, 100gr färskost, 100gr mjukt smör)?
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen

    på nästa tårta jag gör tänkte jag skriva nånting, men jag har inte några formar med bokstäver. och eftersom ekonomin kanske inte tillåter att jag köper en massa tillbehör just nu så tänkte jag skära ut dem med kniv. har två riktigt bra hobbyknivar (olika längd på bladen), tror ni att det skulle fungera till att skära ut i sp/mp?


    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    Lejån skrev 2010-08-18 05:46:42 följande:
    Det gör det. Jag har provat. Men använde mig av en supertunn skalpell. Det är rätt pillrigt dock...
    kan tänka mig det, men kände att det inte fanns så mkt annat val, hehe.
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen

    tack lenilus för tipset. jag får testa mig fram och se vilket som blir bäst helt enkelt. fin tårta förresten!


    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen
    Carr0n skrev 2010-08-18 18:42:36 följande:

    Hejsan. Jag har en liten fundering någon kanske kan svara på?


    Finns det något tårtlock som är utav choklad eller är brunt som man kan köpa på affären?


    Jag skulle behöva ett sånt till helgen, så det är lite brådis. Hittade på någon hemsida där det fanns. Men vad jag minns så finns det bara rosa, gröna och beiga lock?


    Eller kanske något recept man kan göra själv? Om man blandar i smält choklad i den beiga marsipanen, vad händer då?


     


    Hoppas någon vet...


    nu hinner du ju kanske inte få hem det, men det man kan göra är ju att köpa sp på nätet och sen brun färg och färga det. annars kan du ju alltid spackla tårtan med chokladsmörkräm, men det blir ju förståss inget lock då...
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen

    missy cat: jag har skickat en förfrågan på fb, om du undrar vem det är. tänkte att vi bor i samma stad och det kanske kunde va smidigt med tips eller hjälp i framtiden, hehe.


    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Zelmilainen

    vad mer kan man ha som fyllning med after eight fluff och päronmousse?


    Vill ha bebis nuuu!!!
Svar på tråden Tårttråden del 17