Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    Smurfan 81 skrev 2010-09-29 11:48:16 följande:
    Ni som gjort de där härliga höstlöven, vad är det för formar ni använt (och vart hittade ni de) och vilket material är de i?
    det står kort tillbaka i tråden att de använt riktiga löv som de penslat med flera lager choklad och sedan försiktigt tagit bort lövet utan att ha sönder chokladen
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Zvartaliljan skrev 2010-09-29 15:04:37 följande:
    glöm inte att tvätta löven innan.
    jag fick pensla 4 gånger innan det gick lätt att få loss löven.
    Och kom ihåg att pensla löven på baksidan.
    såg ingen av de som skrivit npåt om att tvätta dem, därför skrev jag det ej... däremot antog jag att man skulle det *L* men det blev superfint (har ej testat sj).
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Bambusa skrev 2010-09-29 19:56:38 följande:
    vad tror ni om de här???   ljusa bottnar, dumlefluff, hallonmosse(med naturell youghurt i,från jfl´s) och vaniljmosse,även den från jfl´s...  täcks med ballinas choklad sp..  men vad ska ja isf spackla med?? har aldrig gjort smörkräm, och tycker inte de låter gott, vad säger ni som ätit tårta spacklad med smörkräm??
    den smörkrämen jag använde va 100gr förskost (jag hade philadelphia), 100gr smält blockchoklad, 100gr smör. det var riktigt gott. en e skeptisk t smörkräm med bara choklad och smör...
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Bambusa skrev 2010-09-30 00:35:11 följande:
    ja, den lär ju bättre iaf, de svettas inte om man använder den alltså??
    så vitt jag vet ska inte sp eller så svettas om man använder denna. jag täckte aldrig tårtan när jag spacklade med detta dock. men andra har använt smörkräm och sen täckt med sp. 
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    mysb0ll skrev 2010-09-30 11:21:26 följande:
    Jag ska göra en våningstårta med chokladbotten täckt med sugarpaste med smak av vit choklad. Jag vill ha tre eller fyra fyllningar då botten ska vara 10 cm tjock. Hittils har jag bestämy mig för vitchokladmousse och hallonmousse så jag letar efter ytterligare fyllningar som passar till detta?
    blåbärsmousse och mörk chokladfluff. vanlig ljus choklad tror jag blir för söt iom att du redan har vit choklad i.
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Tingeling85 skrev 2010-10-01 08:54:01 följande:
    Skulle nån vänlig själ...
    ... vilja ge tips på nåt gott att fodra en tårta med?
    Har provat både grädde och glasscreme men nu när jag ska göra bröllopstårtor så vill jag prova nåt annat.
    Smörkräm låter inte såå gott i mina öron, men kanske finns det nån som är god och inte smakar bara smör? Och hur tjockt ska man fodra med de isf?
    den med färskost i är god
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Sigrid skrev 2010-10-06 10:36:33 följande:
    Några frågor:

    1. Vad är det som händer om man sätter lock på tårtan i kylskåpet. Smälter sugarpasten/marsipanen eller är det att den börjar svettas?

    2. Egengjort sugarpaste som innehåller gelatin, behöver den fodras? Jag har bara använt smörbaserat spackel hittills så jag har inte testat själv.
    vad jag läst mig till i tråden (fast andra får gärna rätta mig) är att den svettas om du sätter lock på samt att du ej behöver fodra sp med gelatin i.
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Lindie skrev 2010-10-08 19:27:51 följande:
    Jag kommer inte in på tartiversum.se

    Någon som vet vart det kan finnas någon annan tårtuträknare?
    i ts .-)
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Pigelinen skrev 2010-10-08 20:41:12 följande:
    Har fått min första förfrågan om en bröllopstårta som jag ska försöka mig på. Hon vill ha en våningstårta (litet bröllop 20 pers) så jag ska försöka med det.
    Har dock inte gjort de innan, men har läst lite, gör man två vanliga i olika storlek och gör den mindre på en pappsiva och sugrör i stora som man ställer den lille på? Håller det och hur ser det ut när man skär upp?

    Har försökt att googla runt på beskrivningar o detta var den kjag fick fram, någon annan som har en bra steg för steg beskrivning? Tips på smaker önskas också... ska ha vit marsipan på.
    tycker de om nåt spec i choklad/godis/sötsaker/frukt/bär?
    det bidde inget av det...
  • Zelmilainen
    Pigelinen skrev 2010-10-08 20:54:25 följande:
    ska jag vara ärlig så vet jag inte har aldrig träffat brudparet men känner hennes bror och hon litar helt på hans omdöme om mig
    Bruden säger att det är inte så noga, de ska ha ett litet bröllop o hon är gravid. Hon ska ringa i morgon men jag tänkte ha lite förslag...
    ok. jag är en sucker för choklad så hade nog kört på det. men det är ju oxå en fördel om brudparet gillar choklad om man kör på det spåret *L* en gammal klasskompis till mig hade gjort en med aftereight fluff och skumbananfluff. som tydligen blev väldigt uppskattad jag ska själv göra en med after eight fluff och päronmousse, funderar på om skumbananfluff blir konstigt till d... *L* om man ska ha tre fyllningar.
    det bidde inget av det...
Svar på tråden Tårttråden del 17