• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Vaja
    Hedebris skrev 2010-07-23 12:20:03 följande:
    har tidigare varit ett recept på algensbilarfluff..

    hittar inte det. Vill gärna ha en beskrivning på HUR man gör också :) Är ju lite rookie
    60-70g bilar till 3 dl grädde.

    Klipp bilarna i mindre bitar så går det fortare att smälta. Lägg i gryta med grädden. Smält på svag värme. In i kylen i minst 6 timmar. Vispa.
  • mina12
    Zelmilainen skrev 2010-07-23 11:27:32 följande:
    ska se om jag kan hitta nåt bra recept på SP/MMF. det vore kul att ha det, men jag har aldrig testat innan, hehe. kan man stansa ut/skära ut blommor eller fjärilar i SP? kan man färga den med vanlig hushållsfärg? jag har nämligen aldrig testat detta innan och är nybörjare, men vill gärna testa... 

    Marsmallowsfondant (MMF)


    ca 5 dl packade marshmallows


    2 msk vatten


    1 msk matolja


    7 - 8 dl florsocker


    Lägg marshmallows i en skål med vatten och olja,  smält i micron ca 40 sek. Tiden kan variera beronde på microvågsugn! De ska puffa upp och bli mjuka.  Rör ordentligt i smeten så att det inte finns några klumpar kvar.


    Häll ut allt florsocker på ett torrt underlägg/bord och gör en stor grop i mitten, fyll i med smeten och arbeta in allt florsocker till det inte längre klistrar. Knåda väl i 5-7 minuter. Förvara lufttätt i plastfolie och plastpåse.


    MMF-beräkning

    Marsmallows    Florsocker             MMF
    50g                    125g                       175g
    100g                  250g (½ paket)       350g
    200g                  500g (ett paket)      700g (räcker till en normalstor tårta)
    300g                  750g (1½ paket)     1050g
    400g                  1000g (2 paket)      1400g (räcker till två normalstora/en stor tårta)
    500g                  1250g (2½ paket)   1750g

    Det går att göra figurer i SP/MMF. Det går att färga med hushållsfärger, men pastafärger är mycket bättre, då dessa inte blöter ner pastan.

  • mina12
    zuperduperme skrev 2010-07-23 09:29:02 följande:
    Min dotter fyller år imorgon och självklart ska hon få en underbar tårta. men jag har hjärnsläpp och vet inte vad jag ska göra. har googlat och de finns allderles för mycket fint.
    så nu står de mellan:
    Prinsess tårta i rosa och brunt

    Djur tårta men kor mm

    eller en sån där med en massa olika färger, cirklar, ränder mm

    tårtan kommer vara i två våningar
    Cirklar & ränder är såååå fint!
  • zuperduperme
    mina12 skrev 2010-07-23 15:45:14 följande:
    Cirklar & ränder är såååå fint!
    jag ska göra två olika. så de blir en våningstårta med cirklar och ränder och en 10 bitars med bondgårdsdjur..
  • BiBiMueMue

    Vad har ni för kavel? Köper ni speciella för Sp  eller går det bra med träkavel? Googlade på clas ohlsson och såg att de hade silikonöverdag . Kan det fungera, tror ni? Eller måste man ha plast?
     Blir MMFn hård när det torkas?
    Har nu inhandlat mina pastafärger och en blommbård===>> Jippiiii!! Snart skall det bakas. Fattas bara lite saker till och lite mer självförtroende inför MMF- bakandet! Håll tummarna för mig!

  • sommarpar

    undrar om ngn har lust att hjälpa mig lite snabbt!!!

    jag ska baka tårtbotten men insåg att jag har packat ner kokboken i en av alla flyttlådorna...
    är det ngn som har leilas "a piece of cake"?
    jag söker hennes grundrecept till muffinsen (vanilj) har letat på internet men hittar det inte..

  • Sigrid
    BiBiMueMue skrev 2010-07-23 16:10:24 följande:
    Vad har ni för kavel? Köper ni speciella för Sp  eller går det bra med träkavel? Googlade på clas ohlsson och såg att de hade silikonöverdag . Kan det fungera, tror ni? Eller måste man ha plast?
     Blir MMFn hård när det torkas?
    Har nu inhandlat mina pastafärger och en blommbård===>> Jippiiii!! Snart skall det bakas. Fattas bara lite saker till och lite mer självförtroende inför MMF- bakandet! Håll tummarna för mig!
    När jag kavlar små saker har jag en 15-cm-kavel. Jättesmidig!

    När jag ska täcka en tårta använder jag en träkavel, funkar alldeles utmärkt. Det man ska kolla är att kaveln inte har jack i sig, för de kommer att synas på SP:n i så fall.
  • Hedebris
    Vaja skrev 2010-07-23 15:37:54 följande:
    60-70g bilar till 3 dl grädde.

    Klipp bilarna i mindre bitar så går det fortare att smälta. Lägg i gryta med grädden. Smält på svag värme. In i kylen i minst 6 timmar. Vispa.
    tack :)
Svar på tråden Tårttråden del 17