• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • mina12
    Zelmilainen skrev 2010-07-21 20:41:09 följande:
    jag ställde en fråga för ett par dagar sen och fick bra hjälp via mail. nu vill min sambos dotter gärna ha geishafluff i sin tårta när hon fyller 13 den 30e. jag tänkte ha ljusa bottnar, ett lager geishafluff (hur mkt grädde på hur mkt geisha blir bra?), hallonmousse och sen sån där smörkrän med philapelhiaost i spacklad runt. men sen funderar jag på dekorering. det blir typ en av mina förstå tårtor, så inget avancerat, men tänkte på färska hallon (alt frusna/tinade avrunna hallon), men vill ha nåt kul och enkelt på med. några ideer?
    Tänker du täcka den med SP/MMF? Isåfall kan du göra en explosionstårta och lägga hallonen i explosionen. Vet inte om du har några utstickare eller så, men till en explosion behövs inga särskilda verktyg, men det ser ändå proffsigt ut. Du kan även sätta några blommor eller fjärilar på hallonen.
  • KSB

    Hej!
    Ngt mycket märkligt hände mig iförrgår när jag skulle göra tårt-botten, men ni erfarana kanske inte tycker de var så märkligt.

    Äggen jag hade i smeten var väldigt små, så jag tog ett ägg extra, resultatet i ugnen blev en krispig yta på tårtbottnen, men när jag tagit mig igenom locket, flöt hela smeten under den, vad kan detta bero på tro?

    Efter att gjort en ny botten och fyllt tårtan med lemoncurd och skivade jordgubbar, fick jag stå och torka, torka, torka å åter torka, det bara rann om den, lät den stå över natten i kylen men de rinner fortfarande, nu när jag gjort klart de sista, kandekorationen är på och ja, den är klar, sitter jag och orkar mig över att de inte ska äta den förens i em/kväll, hur kommer detta sluta?
    Varför blir de såhär?
    Gjorde en midsommar tårta, med samma fyllning, vilket resluterade i samma sak.....

    Denna tårta som jag sett fram emot ganska mkt, känns så tung just nu....

  • zuperduperme

    Min dotter fyller år imorgon och självklart ska hon få en underbar tårta. men jag har hjärnsläpp och vet inte vad jag ska göra. har googlat och de finns allderles för mycket fint.
    så nu står de mellan:
    Prinsess tårta i rosa och brunt

    Djur tårta men kor mm

    eller en sån där med en massa olika färger, cirklar, ränder mm

    tårtan kommer vara i två våningar

  • zuperduperme
    zuperduperme skrev 2010-07-23 09:29:02 följande:
    Min dotter fyller år imorgon och självklart ska hon få en underbar tårta. men jag har hjärnsläpp och vet inte vad jag ska göra. har googlat och de finns allderles för mycket fint.
    så nu står de mellan:
    Prinsess tårta i rosa och brunt

    Djur tårta men kor mm

    eller en sån där med en massa olika färger, cirklar, ränder mm

    tårtan kommer vara i två våningar
    Hon fyller föresten 1 och hennes pappa tycker att de ska va drömmarnas trädgård, men jag tycker nån av de andra
  • 3tjejer
    zuperduperme skrev 2010-07-23 09:30:00 följande:
    Hon fyller föresten 1 och hennes pappa tycker att de ska va drömmarnas trädgård, men jag tycker nån av de andra
    Jag tycker djur. En ett åring är lite liten för prinsesstemat men djur brukar vara väldigt poppis.
  • Zelmilainen
    mina12 skrev 2010-07-22 23:18:53 följande:
    Tänker du täcka den med SP/MMF? Isåfall kan du göra en explosionstårta och lägga hallonen i explosionen. Vet inte om du har några utstickare eller så, men till en explosion behövs inga särskilda verktyg, men det ser ändå proffsigt ut. Du kan även sätta några blommor eller fjärilar på hallonen.
    ska se om jag kan hitta nåt bra recept på SP/MMF. det vore kul att ha det, men jag har aldrig testat innan, hehe. kan man stansa ut/skära ut blommor eller fjärilar i SP? kan man färga den med vanlig hushållsfärg? jag har nämligen aldrig testat detta innan och är nybörjare, men vill gärna testa... 
    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Hedebris

    har tidigare varit ett recept på algensbilarfluff..

    hittar inte det. Vill gärna ha en beskrivning på HUR man gör också :) Är ju lite rookie

  • guppyn

    Förlå! jag råkade skriva i bildtrådenSkäms
    Gjorde nyss smörkrämsreceptet med philadelfia och vitchioklad, den skar sigRynkar på näsan måste nog varit vitchokladen som var för varm. men jag tror jag fodrar med den ändå... Har en smarrig tobleronemousse som står i kylskåpet nu, mmmm.

Svar på tråden Tårttråden del 17