• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Egensinnig
    hälsingejänta skrev 2010-02-18 12:48:31 följande:
    Hej!Jag skulle bli väldigt glad om ni kan hjälpa mig. Jag ska beställa tårtor till min dotters dop. Jag vill ha en tårta med marsipantäcke och kunna dekorera den med fina blommor och kanske en liten bebis eller så. Själva dekoreringen vill jag gärna göra själv, men har inte tid att göra hela tårtan själv. Kan jag beställa en tårta helt utan dekor och sedan fästa dekorationen hemma? Eller stelnar och hårdnar marsipanen så det är svårt att fästa blommorna?För övrigt undrar jag om det är helt åt skogen med en tårta med vaniljkräm, blåbärsgrädde och ett marsipantäcke?
    Jag har beställt odekorerade prinsesstårtor och dekorerat själv. Hämtade dem samma dag de skulle ätads o la på min adekorationer jag gjot iförväg. Fäse de md lite kristyr på tub.
    Smakkombinationen låter jättebra
    Matilda, Matilda........
  • Lydia07
    Aiwendil skrev 2010-02-18 11:44:42 följande:
    Jag hade lagt ihop dom dagen innan Blir godare så och jag har inte upplevt att det blir för "sladdrigt" Beror väl kanske på vad man har i då förstås...Jag fraktar alltid mina tårtor på guldrondeller i vanliga tårtkartonger.Där står dom stadigt då kanten på guldrondellen tar i kartongväggen och håller emot.
    Jag brukar lägga ihop kvällen innan eller på morgonen, men när jag har massor med lemoncurdgrädde så vet jag inte om tårtan håller sig "stadig" eller om det bara blir mos?? :O
  • Egensinnig
    Lydia07 skrev 2010-02-18 13:08:12 följande:
    Jag brukar lägga ihop kvällen innan eller på morgonen, men när jag har massor med lemoncurdgrädde så vet jag inte om tårtan håller sig "stadig" eller om det bara blir mos?? :O
    Ta lite marsanpulver i lemoncurdgrädden - det stabiliserar och påverkar bara smaken marginellt
    Matilda, Matilda........
  • Aiwendil
    Lydia07 skrev 2010-02-18 13:08:12 följande:
    Jag brukar lägga ihop kvällen innan eller på morgonen, men när jag har massor med lemoncurdgrädde så vet jag inte om tårtan håller sig "stadig" eller om det bara blir mos?? :O
    Om man vispar grädden rätt hårt och har mycket LC i så brukar den bli tjock och stadig tycker jag!
    Minus 10,6 kg
  • Lioness

    Hej, någon här som har gjort en tårta med tema jakt o älgar?

    Jag behöver inspiration... *ler*

    Kram Karin

    PS. Jag har googlat och hittat en del redan men vill se hur ni har gjort!


    Besök gärna www.bagerskan.se
  • 3 hjärtan

    Nu kommer jag med ännu en dum fråga, men som jag heller aldrig gjort förut. Jag har tidigare gjort tårtan direkt på tårtfatet, men nu har jag köpt guldplattor att sätta tårtorna på. Min fråga nu är givetvis: HUR får jag över tårtan på guldplattan utan att göra sönder den?

  • hälsingejänta

    Åh men tack snälla! Då går det att göra så, vad kul! Vad gjorde du dekorationerna i för något? Kan man göra dem i marsipan eller är det svårformat? Angående fyllningen ville jag bara kolla vad andra tycker, för en konditor jag tänkte beställa detta hos vägrade göra den. Han tyckte det lät jättekonstigt och kunde inte stå för att göra en sån...

  • 3 hjärtan
    hälsingejänta skrev 2010-02-18 14:03:54 följande:
    Åh men tack snälla! Då går det att göra så, vad kul! Vad gjorde du dekorationerna i för något? Kan man göra dem i marsipan eller är det svårformat? Angående fyllningen ville jag bara kolla vad andra tycker, för en konditor jag tänkte beställa detta hos vägrade göra den. Han tyckte det lät jättekonstigt och kunde inte stå för att göra en sån...
    Vad konstig konditor! Jag har gjort den smakkombon ett par gånger, och det är jättegott!

    Själv tycker jag marsipan är lite mer svårarbetad än mp... men det är nog en smaksak också och hur van man är.
  • Egensinnig
    hälsingejänta skrev 2010-02-18 14:03:54 följande:
    Åh men tack snälla! Då går det att göra så, vad kul! Vad gjorde du dekorationerna i för något? Kan man göra dem i marsipan eller är det svårformat? Angående fyllningen ville jag bara kolla vad andra tycker, för en konditor jag tänkte beställa detta hos vägrade göra den. Han tyckte det lät jättekonstigt och kunde inte stå för att göra en sån...
    Jag köpte på Ica Maxi. Gjorde dek i SP men går ju ba med marsipan oxå
    Matilda, Matilda........
  • Lioness
    3 hjärtan skrev 2010-02-18 14:02:40 följande:
    Nu kommer jag med ännu en dum fråga, men som jag heller aldrig gjort förut. Jag har tidigare gjort tårtan direkt på tårtfatet, men nu har jag köpt guldplattor att sätta tårtorna på. Min fråga nu är givetvis: HUR får jag över tårtan på guldplattan utan att göra sönder den?
    Du gör tårtan direkt på plattan...

    Kram Karin
    Besök gärna www.bagerskan.se
Svar på tråden Tårttråden del 17