• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Pepparkaka
    Elisha skrev 2010-02-16 12:52:23 följande:
    Jag letar efter samma sak för jag har en Mumintårta att göra om ett par veckor!
    Googla på muumi + kakku (finska för mumin + tårta) så hittar ni många tips, i Finland är det ganska pop med mumintårtor
  • Pepparkaka
    Pepparkaka skrev 2010-02-16 19:45:00 följande:
    Googla på muumi + kakku (finska för mumin + tårta) så hittar ni många tips, i Finland är det ganska pop med mumintårtor
    ...eller bara muumikakku...
  • längtan09

    Vad behöver man som nybörjare när man ska göra tårtor? Tänkte ju som sagt göra en biltårta (inte förens i juni, men ekonomin gör att man måste spara pengar till saker). Detta har jag kommit på att jag behöver

    * kniv att dela tårtbotten
    * smoother till att släta ut SP eller MFF
    * bokstäver
    * färg till SP eller MFF (ska jag ha pulver eller pasta färg?)

    Behöver jag en spatel eller går det lika bra med en slickepott? Kan man kavla ut SP eller MFF på bakplåtspapper istället för på kavlingsplatta? Är det något mer jag MÅSTE ha?


    ~ Mamma till världens gulligaste Charlie 0906~
  • Missy Cat
    Det kan du göra om du vill

    Nina84 skrev 2010-02-16 07:59:29 följande:
    men dekorerar du dem dagen de ska va färdig lr funkar de då att fylla o plasta in dem två dagar innan o dekorera dem dagen innan???
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    längtan09 skrev 2010-02-16 20:38:05 följande:
    Vad behöver man som nybörjare när man ska göra tårtor? Tänkte ju som sagt göra en biltårta (inte förens i juni, men ekonomin gör att man måste spara pengar till saker). Detta har jag kommit på att jag behöver * kniv att dela tårtbotten * smoother till att släta ut SP eller MFF * bokstäver * färg till SP eller MFF (ska jag ha pulver eller pasta färg?) Behöver jag en spatel eller går det lika bra med en slickepott? Kan man kavla ut SP eller MFF på bakplåtspapper istället för på kavlingsplatta? Är det något mer jag MÅSTE ha?
    *Jag kavlar allt på lite maizena mjöl på bordet! Du behöver med andra ord ingen matta eller liknande. Kavlar du på bakplåtspapper kommer du få skrynkelmärken på massan.
    *Jag spacklar med en "lilleman" du vet en sån där smörkniv i metall.
    *Köp tårtdelaren från IKEA, 79 kr och då får du lite mer roliga saker i samma paket!
    *Pasta färg är att rekomendera. Jag har wiltons 12-pack som bas! Mycket bra.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Aiwendil

    Ni som gjort den här päronfyllningen med päronkräm?
    Hur är den gjord?
    Päronkräm och vispad grädde eller var det med marsansås
    och sen några droppar päronessens?


    Minus 10,6 kg
  • Missy Cat
    Aiwendil skrev 2010-02-16 20:51:12 följande:
    Ni som gjort den här päronfyllningen med päronkräm? Hur är den gjord? Päronkräm och vispad grädde eller var det med marsansås och sen några droppar päronessens?
    Häll upp valfri mängd päronkräm och gör den tjockare genom att hälla på snabbmarsanpulver.
    Tillsätt lite päronessens.
    Vispa grädde och vänd ner
    (jag la till lite grön färg för att få den så där härligt päronglassgrön)

    Fick mycket bra beröm för den ihop med glasscreme
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • MayaS
    längtan09 skrev 2010-02-16 20:38:05 följande:
    Vad behöver man som nybörjare när man ska göra tårtor? Tänkte ju som sagt göra en biltårta (inte förens i juni, men ekonomin gör att man måste spara pengar till saker). Detta har jag kommit på att jag behöver* kniv att dela tårtbotten* smoother till att släta ut SP eller MFF* bokstäver* färg till SP eller MFF (ska jag ha pulver eller pasta färg?)Behöver jag en spatel eller går det lika bra med en slickepott? Kan man kavla ut SP eller MFF på bakplåtspapper istället för på kavlingsplatta? Är det något mer jag MÅSTE ha?
    När jag började hade jag i stort sett ingenting.. det gick bra...

    Kniv:
    Jag har köpt en riktig tårtdelare, tycker att den är mycket bättre än en kniv och värd varenda öre jag lagt på den.

    Smoother:
    Äger fortfarande ingen men den står på min önskelista, jag använder handen för att släta ut SP/MMF med.

    Bokstäver:
    Ja det kan ju helt klart vara en bra idé, jag har bara ett set och känner mig numera ganska begränsad i det.

    Spatel:
    Använder min slickepott

    Färg:
    Jag använder bara pastafärg.

    Kavlingsplatta:
    Inget man behöver tycker jag. Jag har köpt en skitbillig slät vaxduk på rusta som jag använder till att kavla på mm. Funkar kanon!!

    Nått mer du måste ha??
    Finns väl egentligen inget man måste ha men det jag rekommenderar är att ha en ordentlig kavel gärna i "plast". Lätta att rengöra och fastnar inte så mycket i SP/MMF
  • Aiwendil
    Missy Cat skrev 2010-02-16 20:54:20 följande:
    Häll upp valfri mängd päronkräm och gör den tjockare genom att hälla på snabbmarsanpulver.Tillsätt lite päronessens.Vispa grädde och vänd ner (jag la till lite grön färg för att få den så där härligt päronglassgrön)Fick mycket bra beröm för den ihop med glasscreme
    Tack tack
    Ja, glasskrämen är väl bara vaniljkräm och vispad grädde, inte sant?
    Minus 10,6 kg
  • Missy Cat
    Aiwendil skrev 2010-02-16 20:58:20 följande:
    Tack tack Ja, glasskrämen är väl bara vaniljkräm och vispad grädde, inte sant?
    Ja glasscreme är vaniljcreme blandat med vispgrädde

    Jag gör alltid cremen först och hällser sedan på ovispad grädde och vispar allt till en så fast konsistens som jag vill ha.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17