Inlägg från: smörblomman81 |Visa alla inlägg
  • smörblomman81
    Zelmilainen skrev 2012-08-17 20:47:11 följande:
    kan man ha mer potatismjöl än vetemjöl lr så för att göra att den kanske blir mer fluffig?

    jag gör recept efter tre lika principen, 4 lr 5 ägg till en form på 24 cm. från denna sida: lindarunn.se/2010/february/tartbotten.html du ska aldrig låta det sista av smeten hamna i mitten, då sjunker den ofta ihop i mitten. gör det det så rör försiktigt runt lite så att det sista hamnar nån annanstans.
     
    Jag har alltid i lite mer potatismjöl än vetemjöl och mina bottnar är väldigt omtyckta :D
  • smörblomman81
    Veliga Mamman skrev 2012-08-23 23:01:57 följande:
    Tack för era svar
     Kanske skulle frysa den istället ikväll... o ta upp den på Lördag...
     
    11. Kan jag frysa in Philadelphia? Philadelphiaost kan inte frysas in eftersom processen bryter sönder ostens textur och skapar en undermålig produkt. Men, både ugnsbakade och kalla ostkakor kan frysas in, dock ska man vara medveten om att texturen på en upptinad ostkaka kan skilja sig från texturen på den icke frysta.
    www.philadelphia.se/philadelphia3/page&locale=sesv1&PagecRef=570

  • smörblomman81
    Zelmilainen skrev 2012-08-30 18:24:59 följande:
    jag brukar alltid fylla mina tårtor tre dagar innan de ska ätas, sen täcka och dekorera dagen innan. tycker de blir godast så. jag har ev en leverans den 7e och den är inga problem med. men sen har jag ev en den 8e. hon vill att ja gör den, hon bor åtta mil bort, hennes föräldrar hämtar den på vägen till henne. men isf måste jag antingen fylla den 4 dgr innan (täcka och dekorera 2dgr innan) alt 2 dgr innan (men då täcka och dekorera bara 1 dag efter att den fyllts). erfarenheten säger att tårtorna ej riktigt hunnit sjunka ihop utan att sp veckat sig på sidorna då jag ej väntat två dagar med att täcka som jag brukar. så jag blir lite kluven. vad tror ni?
    Jag täcker och dekorerar alltid dagen efter att jag har bakat och fyllt tårtan och det blir alltid bra.
    Idag fyller jag en tårta, imorgon täcker jag den och på lördag äter vi den :D

    Lycka till med dina beställningar! :)
  • smörblomman81

    Jag har gjort två legotårtor. Använde min smother för att platta till dom fyrkantiga och plopparna rullade jag
    Med fingrarna, satte dit dom och plattade lite till med smothern

  • smörblomman81

    Tjejhalmstad det gick bra när jag målade silver på min tårta med sockermassa :) du kan se i bildtråden en tårta som ser ut som en filmrulle.
    Hade grå sockermassa men blandade silverfärg med vodka och penslade över

  • smörblomman81
    tjejhalmstad skrev 2012-09-11 22:20:18 följande:
    målade ni hela tårtan ¨då eller bara nån liten detalj? Blev inte tårtan lite fuktig/svettig när ni lagt på sp:n? Min har blivit de några ggr när det varit varmt ute. Om det kan bli svårare att måla på tårtan då?
    Jag målade hela locket och även lite detaljer. Nä det blev inte svettigt... när det har varit varmt i sommar så har jag haft en fläkt. (tips jag fick från denna sidan :))
  • smörblomman81

    Jag ska också gå för första gången :) Dock ingen minikurs men har anmält mig och två av mina barn till tårttävlingar för skojskull hehe.. Blir ingen vinst men roligt att vara med och barnen planerar för fullt på sina tårtor :)

  • smörblomman81

    Tack så mycket Eliten! :D
    Den tog sin tid att göra men barnen tycker att den var jättefin så jag ska göra en liknande när min dotter fyller om
    Två månader fast en slottvariant :D

  • smörblomman81
    SockerStinn skrev 2012-09-23 21:01:58 följande:
    Någon som varit på tårtutställningen idag och som kan berätta vilka tårtor som vann? Min dotter drog iväg mig från tårtdecor en halvtimme innan det skulle kungöras med orden "Det är bäst vi går nu mamma innan du köper nått mer"  Cool (hon är 6 år, jag hade köpt en pensel och en burk CMC!) Trodde det skulle stå på hemsidan senare idag, men det är inte upplagt något på sidan.
    ren bröllops tårtan van jurins röst och den stora flera med flera våningar, massa glitter och med en rund våning emellan van folkets röst,  den stora nalletårtan vann i socker sött och bondgårdstårtan vann i barnkategorin...
    Sen är jag inte säker... var där bara på lördagen :)
  • smörblomman81

    Ungdomstårtan var den stora guldiga renar.
    Ja den domarna röstade fram var den med två renhuvuden...

    Klart du vågar säga...jag är med i bakgrupper på facebook där dom diskuterar om tävlingen och alla bilder ligger uppe om du vill ha länken?

  • smörblomman81
    pindile skrev 2012-09-27 10:32:29 följande:
    Snabb fråga till er experter! Kan jag göra helt klart och täcka ett par tårtor som ska ätas på lördag ikväll eller blir dom dåliga tills på lördag tror ni? Har många tårtor att göra och hinner inte alla imorgon
    Ja det ska gå bra :)
Svar på tråden Tårttråden del 17