Inlägg från: smörblomman81 |Visa alla inlägg
  • smörblomman81

    Tårttråden del 17

    Kul tråd :D Jag är en nybörjare men älskar det redan och här får man ju roliga tips och ideer :D

  • smörblomman81
    Mysanochmimer skrev 2011-02-22 08:46:08 följande:
    Hmmm, verkar som det får bli smörkrämstesting framöver
    hittade ett jättegott recept igår som hela familjen älskade!

    100 g färskost a philadelphia  (rumsvarm)
    5 dl florsocker
    25 g smör (rumsvarmt)
    1 msk mjölk
    1 tsk vaniljsocker

    Detta räcker ca 12 muffins :D

    Jag hade det på red velvet muffins :)
  • smörblomman81
    högbergarna skrev 2011-02-24 18:39:26 följande:
    Shit jag såg förut ett resept på smörkräm med philadelphiaost men nu ser jag det inte!! Hjälp!!!
    Klicka på visa endast på mig så kommer det fram :P
  • smörblomman81

    Hej! en fråga.. jag gjorde en gubbe ur vitchoklad (bild finns i bildtråden) Vet inte hur jag ska färga den :/ Tyckte den var fin innan jag målade på den..men det var kladdigt att modellera gubben... har ni några tips hur man ska göra? Hur man modellerar och färgar vitchoklad? Mvh Sóley

  • smörblomman81
    smörblomman81 skrev 2011-03-15 21:01:22 följande:
    Hej! en fråga.. jag gjorde en gubbe ur vitchoklad (bild finns i bildtråden) Vet inte hur jag ska färga den :/ Tyckte den var fin innan jag målade på den..men det var kladdigt att modellera gubben... har ni några tips hur man ska göra? Hur man modellerar och färgar vitchoklad? Mvh Sóley
    hehe jag fixade det nu :P skulle bara låtit chokladen stått ute lite innan jag började arbeta med den och den blev mycket smidigare då :P
  • smörblomman81
    Lilla fröet skrev 2011-03-17 18:38:07 följande:
    jag fick uppdraget att göra en epa-tårta, men sa att jag inte kunde det, o nu tänkte jag att jag skulle göra en tårta med kvinnlig överkropp med bh o trosor, började leta igenom i bildtråden men nånstans mellan sida 15-20 tappade jag orken
    så e det nån som har en bild å länka skulle jag bli glad
    Här är en variant :)
    bakmor.blogspot.com/2011/03/soley-gor-en-brost-tarta.html
  • smörblomman81

    Hej hej

    När jag färgar sp med mycket färg tex svart o rött så tycker jag att den blir svår att arbeta med..lite smulig :/ ska man tillsätta lite mer cocosfett eller något annat?

    ps. satte en bild i tårttråden på min 30 års tårta och blev påpekad att trean är spegelvänd Skäms hehe min enda ursäkt är att jag är en trött trebarns mamma :P dags att köra det kortet Oskyldig mvh

  • smörblomman81
    Sigrid skrev 2011-05-23 09:44:52 följande:
    Jag har börjat titta på Cake Boss och där säger de ofta att de gör modellerade figurer i choklad, jag antar att det är modelleringschoklad (någon som vet?). Hur färgar man modelleringschoklar (om man gjort den på vit choklad), kan man använda vanlig pastafärg eller måste man använda de färger som är till för att färga choklad?
    Jag gjorde på vit choklad och andvände pasta färg :) gick bra :D

  • smörblomman81

    Hej alla! En vän vill att jag ska göra hennes bröllopstårta men vet inte vad hon vill ha för fyllning men sa att hon gillar citron just nu. Har någon förslag på fyllning om man har citron någonting och någon annan fyllning som passar till? :)

Svar på tråden Tårttråden del 17