• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Tudorjohansson
    Zvartaliljan skrev 2011-03-04 15:20:20 följande:
    jag har varmluftsugn o rekommenderar det inte, lyckas aldrig få något riktigt Allt bara bränns på toppen o är ändå inte färdigt o tårtbottnar faller ihop. Krävs nog en del övning innan man får till hur varmluft fungerar...
    Man brukar få köra på lägre temp i varmlufts ugn. Bakar mycket i min och de blir jätte bra :)
  • Ova

    Jag vet inte om tårtgudarna straffar mig nu, men jag måste ha väldig tur med mina fluffar för jag har (peppar, peppar) aldrig misslyckats med dem och jag har ändå kokat grädden i någon minut, haft dem i kylen bara någon timma.

  • michelodeon

    Planerar för att baka min systers bröllopstårta i sommar. Hon vill ha tre våningar. Räcker det till 50 personer? eller ja, hur stora måste våningarna vara för att de ska räcka? är det smartare och finare att göra två tårtor?

    Och, behöver jag ha nå slags pinnar i tårtan så den inte faller?

    Tack på förhand :)


    ♥ ♥Vincent 090628♥ ♥
  • gullunge1

    hjälp


    håller på med bil fluff, men den blir ganska smörig? hade 3 dl grädde och ca 1/3  dels påse...


    kan man ha i mer grädde för att få den fluffig el ska den va ganska kompakt?


    Tova 100317
  • Sigrid
    michelodeon skrev 2011-03-04 17:14:45 följande:
    Planerar för att baka min systers bröllopstårta i sommar. Hon vill ha tre våningar. Räcker det till 50 personer? eller ja, hur stora måste våningarna vara för att de ska räcka? är det smartare och finare att göra två tårtor?

    Och, behöver jag ha nå slags pinnar i tårtan så den inte faller?

    Tack på förhand :)
    Tror du behöver stödje upp våningarna med pinnar, det blir nog tungt annars.
  • joseline
    gullunge1 skrev 2011-03-04 19:11:52 följande:

    hjälp


    håller på med bil fluff, men den blir ganska smörig? hade 3 dl grädde och ca 1/3  dels påse...


    kan man ha i mer grädde för att få den fluffig el ska den va ganska kompakt?


    Den blir inte så fluffig, mer creme liknande konsistens. Gäller egentligen det flesta "fluffar"
  • gullunge1
    joseline skrev 2011-03-04 20:03:12 följande:
    Den blir inte så fluffig, mer creme liknande konsistens. Gäller egentligen det flesta "fluffar"
    jasså, de behöver jag inte få panik då :P
    har gjort annan fluff och då vart den såå fin =) men då vet jag tack så mycket =)
    Tova 100317
  • RosaNapp

    Hur räddar jag egengjord sp som blivit hård ?(hade nog i lite för mycket florsocker).

Svar på tråden Tårttråden del 17